1 yaşında kuş eğitilir mi

çıtırpıtır

iyikus.com Üyesi
Dişi kuşuma eş olarak 1 yaşında bir erkek aldım eğitilir mi bu yaşta ? Elime filan alışır mı yani ikiside bana alışsın istiyorum

İkiside yan yana olursa eğitemezsin kafesleri ayır ve ikisiylede ilgilen kuşların vahşise hergün brdaki adam gibi yap ona çok sevdi birşey yedir,birbirlerini görmemesi yada duymamsı iyi olur özellikle görmemesi, artık 2. Hafta sürekli dışarda dursun ona merdiven gibi hareketler öğret zqmanla sana alışınca ikiside birleştir.ama birleştirincede ilgilen yoksa sana ilgileri azalır ve ilk başa göre ilgileri biraz azalır.

https://www.google.com/url?sa=t&sou...EwAHoECAMQAQ&usg=AOvVaw2BHNDAdfOui0bhZ8NkSn8o

Oyla 0
Dişi kuşuma eş olarak 1 yaşında bir erkek aldım eğitilir mi bu yaşta ? Elime filan alışır mı yani ikiside bana alışsın istiyorum
Kuşların yaşı ilerledikçe davranışları kalıtlaştığı için işiniz yavruya göre daha zor. Ama üzerine çok düşerseniz eninde sonunda alışacaktır. Bunun için "Perde Yöntemi"nden daha faydalı ve zararsız başka bir yöntem yok. Perde Yöntemini araştırın derim :)

Oyla 0
Bizlerde olduğu gibi kuşlar içinde kritik dönemler vardır. Bu kritik dönemde kazandırılamayan bir davranışın öğretilmesi kolay olmayacaktır. Öğrenir, evcilleşebilir ancak beklediğiniz seviyede olmasını beklememelisiniz.

Oyla 0
Geri