2 gündür çok halsiz ve gözü görmemeye başladı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan my-sis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

my-sis

Yeni Üye
Merhaba, forumda yeniyim ve değerli görüşlerinize ihtiyacım var.
Elimde beslediğim canım bir tanecik kuşumun sağ gözü görmüyor ve birden oldu, herhangi bir darbede yemedi , çok üzülüyorum ve ne yapacağımı bilmiyorum. Veterinere götürdüm ama kuşlarla ilgili uzmanlığı olmadığından sadece vitamin verdi. Çok halsiz ve öylece duruyor, vitaminli su içiriyorum ara ara ... Cevaplarsanız çok minnettar olurum, ne yapmalıyım, lütfen yardımcı olunuz.

Göz konusu biraz karmaşık ve tedavisi zor bir konu. İnsanlarda bile tedavisi çok zor. Ne desem sizi yanlış yönlendirmiş olurum. Ama antibiyotik damla denenebilir. Ufak da olsa ihtimaldir.

merhaba, görmediği için yemiyor ve çok halsiz. vitamin veriyorum ve ara önceleri dışkısı koyu yeşildi şimdi daha normale döndü. 3 gündür gentagut göz damlası kullanıyorum ama değişen bir şey görünmüyor. birden ne oldu böyle anlamadım. Kocaeli'de oturuyorum bu problemlere vakıf önerebileceğiniz uzman var mıdır?

Kurtsaktan besleme yapıyor musun . yapmıyorsanız mutlaka yapın aç kalmasın yavrucak

Hoş geldiniz, göz bölgesi görsel eklemenizi talep edeceğim.

Bugün gebze'den Bio veterinere gittim ve uzman olan biri 2 sıvıyı karıştırdı ve şırıngayı verdi bana, Tarifi ise şöyle; ilk 2 gün 2 damla diline damlatılacak (günde 1 olacak şekilde), geri kalan 5 gün ise günde 1 damla.
ilk gün bugundü ve 2 damla verdim biricik cici kuşuma

@Büşra , kursaktan 1 kez mama yedirdim sonrasında boğulmasın veya yara olmaması için yapmadım. ara ara ılık suya
* 1 damla elma sirkesi
* 1-2 damla limon suyu
* 2 damla vitamin ekliyorum karıştırarak veriyorum. kendi içmiyor ama avucuma alıp zorla içiriyorum. azar azar içiyor. ortalama 5 gün oldu ve çok şükür bugün daha iyi gördüm.

@Doğanay Y. , erkenden yatırıyorum, yarın resmini ekleyeceğim. sağ gözüne öğlen 1 damla döktüm ve yatmadan evvel TERRAMYCIN sürdüm.

@Doğanay Y. göz bölgesiyle ilgili resim aşağıda bulunmaktadır. Sürekli kafasını sol tarafa döndürüyor. sağ göz problemli, o kısmı nedense hissetmiyor.
Acaba 2. resimdekine gagasını sürterken gözünü tahriş etmiş olabilir mi ? Aklıma başka bir şey gelmiyor. Darbe yemediğine de eminim.
Konusunda uzman göz doktoru, veterineri bildiğiniz var mı ?

babacık.jpg 1.jpg

Kocaelinde bildiğim yok maalesef. Tek tek arayıp sorabilirsiniz kuşlarla ilgileniyorlar mı diye :(
Gözünün görmediğine emin misiniz?

dün akşamdan beri biraz daha canlandı, biraz daha toparlansın öyle götüreceğim veterinere. çok stresi girmesini de istemiyorum. İlgili makaleyi okudum ve çok değerli bilgiler var. Yazanın, emeği geçenlerin yüreklerine sağlık...

@Doğanay Y. göz bölgesiyle ilgili resim aşağıda bulunmaktadır. Sürekli kafasını sol tarafa döndürüyor. sağ göz problemli, o kısmı nedense hissetmiyor.
Acaba 2. resimdekine gagasını sürterken gözünü tahriş etmiş olabilir mi ? Aklıma başka bir şey gelmiyor. Darbe yemediğine de eminim.
Konusunda uzman göz doktoru, veterineri bildiğiniz var mı ?

Ekli dosyayı görüntüle 31818 Ekli dosyayı görüntüle 31819
Kafasının duruşu genelde nasıl? Video ekleme şansınız var mı

Geri