2 Yaşında Erkek Kuşum Yağlandı

MELTEM NUR ATLI

iyikus.com Üyesi
Aslında evin bir odasi kuşlarımın. Uçuyorlar serbestler topları var oynuyorlar. Ama birinde yağlanma başlamış. Aslında evin en hareketli en oyuncu ve kurcu kuşu. Sarı, yumuşak büyümeye meyilli bir yağ dokusu var poposuna yakın. Sizce ne yapmalıyım? Polivit, bemiks, redox c,d vitamini, diazym 256 kullanıyorum ara ara ve gerekli zamanlarda kuşlarıma. Meyve sebze veririm.Bunları keseyim mı ya da başka ilaç yeme içme şekli var mı?

Ekli dosyalar

• IMG_20201028_132841.jpg
    IMG_20201028_132841.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 17
  • 20190727_141144.jpg
    20190727_141144.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 17
Aslında evin bir odasi kuşlarımın. Uçuyorlar serbestler topları var oynuyorlar. Ama birinde yağlanma başlamış. Aslında evin en hareketli en oyuncu ve kurcu kuşu. Sarı, yumuşak büyümeye meyilli bir yağ dokusu var poposuna yakın. Sizce ne yapmalıyım? Polivit, bemiks, redox c,d vitamini, diazym 256 kullanıyorum ara ara ve gerekli zamanlarda kuşlarıma. Meyve sebze veririm.Bunları keseyim mı ya da başka ilaç yeme içme şekli var mı?
Çok sevimliymiş maşallah

Oyla 0

Oyla 0
Yağlanmanın en temel sebebi az egzersizlikten. Uçma tam anlamıyla egzersiz diyemeyiz. Onlar için oyun alanları, zorlu parkurlar yapmanız gerekir.
Birde en önemlisi yem karışımı. Darı yoğunlu yemler yağlanmayı teşvik ediyor. Mutlaka aspur oranını arttırmak ve varsa nijer gibi hem kızıştıran hem çok yağlı tohumları azaltmak lazım

Oyla 0
Yağlanmanın en temel sebebi az egzersizlikten. Uçma tam anlamıyla egzersiz diyemeyiz. Onlar için oyun alanları, zorlu parkurlar yapmanız gerekir.
Birde en önemlisi yem karışımı. Darı yoğunlu yemler yağlanmayı teşvik ediyor. Mutlaka aspur oranını arttırmak ve varsa nijer gibi hem kızıştıran hem çok yağlı tohumları azaltmak lazım
Sizce yem olarak ne vereyim tek tip mi? Tam olarak ne vereceğimi bilirsem daha rahat olur benim icin

Oyla 0
Karışık yem dal darı aspur ve yulaf veriyorum ama ona özel değil dört kusuma. Bu kuşumla kovalamacilik oynuyoruz evde aslında aşırı aktif demekki yem odada ve yerde olduğu için kolayca istediği kadar yiyor bunun etkisi olmalı çünkü kuşlarimla oynarim. Parkur yapmayı deneyeceğim

Oyla 0
Tek tip yem değil ama yağ oranı daha düşük olan ve iyi bir dengeleyici yem olan aspuru arttırabilirsiniz. Aspur yem karışımlarında yok denecek kadar az oluyor. Normal yeme ek olarak bahsettiğim tohum eklenebilir. Yulaf ciddi yağlanmalara sebep olabilecek bir tohumdur. Bu nedenle haftada 1 ayrı kapta çok az verilmesi gerekir.

Oyla 0
Sağ olun. Anladığım kadarıyla ben çeşit çeşit yem sunuyorum yanlarında değilken özellikle fazla yiyor demekki. Dal darı yulaf gibi ürünleri kontrollü vereceğim sirke ve limon haftada bir iki kere bir boş bir sirke ya da limon şeklinde verip oyun oynamasını dağlardan belki biraz kilo verir tosun paşa

Oyla 0
Sirke / limon verilebilir az oranda. Haftada 1 ya da 10 günde 1 kez yeterli olur. Bunu 2 ye çıkartmayınız.
Umarım kısa sürede eski formuna kavuşur. Geniş kafeslerde çok işe yarar. Siz ilgilenmeseniz bile geniş kafeslerde zayıflayacaktır. Bir eşte zayıflamaya çözüm olabilir.

Oyla 0
Sirke / limon verilebilir az oranda. Haftada 1 ya da 10 günde 1 kez yeterli olur. Bunu 2 ye çıkartmayınız.
Umarım kısa sürede eski formuna kavuşur. Geniş kafeslerde çok işe yarar. Siz ilgilenmeseniz bile geniş kafeslerde zayıflayacaktır. Bir eşte zayıflamaya çözüm olabilir.
Benim evimin bir odası ki en güneşli ve en büyük oda sadece dört kuşumun. Kafeste durmazlar kapıları hep açık. İki dışı iki erkek. Kızlara ve bize yem kusar oyuncu neşeli mutlu bıcır bıcır. İri bir kuşum var aralarında bir iki gram fark var. 46 47 çıkıyor yağlanma olmasa 45 iyi diye biliyorum umarım o yağlanma azalır. Bizimle kovalamacilik oynar toplarını çok sever demekki kontrolsüz yiyor

Oyla 0
Geri