4.5 aylık sultan papağanım hastamı

ZaitYusuf

iyikus.com Üyesi
son zamanlarda çok fazla kaşınıyor ve tüyleri dökülüyor, derisi kurumuş dökülüyor, karın kısmındaki kemikleri belirginleşti dokununca hissediliyor ve bazen konduğu yerlerde yada kafesindeki dallarda dengesini kaybediyor öne arkaya sallanıyor
Dışkısı normal, kusmuyor, iştahı yerinde, halsiz değil çok hareketli
Mevsimsel bişeydir diye düşünüyorum ama yinede önlem almakta fayda var çünkü muhabbet kuşum iç kuruma hastalığı yüzünden kaybettim.

Hızlıca kuşun bir videosunu atın. Çünkü hasta olma ihtimali var. Denge videosunu sonra atarsınız. Dışkı resmi de atın dışkıların net göründüğü
Sabah ablam videosunu çekmiş bu şekilde
tırmakları uzadığı içinde böyle yapıyor olabilirmi ayağı ara ara takılıyor.

Sabah ablam videosunu çekmiş bu şekilde
tırmakları uzadığı içinde böyle yapıyor olabilirmi ayağı ara ara takılıyor.
bana video da daha çok kuş yıkanmak istiyor gibime geldi. Kuş daha önce yıkandı mı hiç kendisi bardak tabak içine girip. Yada suyun altına kendisi girmek istedi mi. Tabiki hocalarımızda görünce yorum yapacaktır ama. Tabağa girmeye çalışıp kanatları açması yıkanmak isteme davranışı gibi duruyor. Ayrıca dışkılarda da ben pek birşey göremedim.

bana video da daha çok kuş yıkanmak istiyor gibime geldi. Kuş daha önce yıkandı mı hiç kendisi bardak tabak içine girip. Yada suyun altına kendisi girmek istedi mi. Tabiki hocalarımızda görünce yorum yapacaktır ama. Tabağa girmeye çalışıp kanatları açması yıkanmak isteme davranışı gibi duruyor. Ayrıca dışkılarda da ben pek birşey göremedim.
veteriner küçük yaşta yıkamayın demişti ancak ablam ve kardeşim 2 kez yıkamıştı nasıl yıkadıklarını bilmiyorum ama.

veteriner küçük yaşta yıkamayın demişti ancak ablam ve kardeşim 2 kez yıkamıştı nasıl yıkadıklarını bilmiyorum ama.
Yani dediğim gibi tecrübeli hocalarımız daha net birşey söyler ama bana dışkı normal gibi geldi. Bu tabağa yaptığı davranışı normal kafesteyken de yapıyorsa bir sorun olabilir. Ama öyle tabak çanak görüp yapıyorsa yıkanmak istiyor olabilir.

Yani dediğim gibi tecrübeli hocalarımız daha net birşey söyler ama bana dışkı normal gibi geldi. Bu tabağa yaptığı davranışı normal kafesteyken de yapıyorsa bir sorun olabilir. Ama öyle tabak çanak görüp yapıyorsa yıkanmak istiyor olabilir.
biryere konduğu zaman o an dengesini kaybeder gibi kanatlarını açıyor az bişey arkaya geriye gidiyor sonra kanatlarını kapatıyor.
Bahsettiğim kanat açıklığı, videodaki kadar küçük değil kanatlarını neredeyse tam açıyor.
Kafesin üzerinde T şeklinde bir dal var ona uçunca yapıyor yada omzuma vb. konduğunda

Lütfen kuşunuza büyük bir banyoluk alınız veya alternatif bir ürün kullanınız. Ayağı ise yeterli güçlükte kullanmıyor. D3 ve kalsiyum takviyesi yapılmalı ilk aşamada

Lütfen kuşunuza büyük bir banyoluk alınız veya alternatif bir ürün kullanınız. Ayağı ise yeterli güçlükte kullanmıyor. D3 ve kalsiyum takviyesi yapılmalı ilk aşamada
Bizde ayaklarında bi sorun olduğunu farketmiştik fakat veterinere götürdüğümde makas benzeri demir bi aletle ayaklarına bakıp bir sorun yok diyerek göndermişti.
D3 ve Kalsiyum takviyesi nasıl yapabilirim petshoplarda bulunurmu

Bizde ayaklarında bi sorun olduğunu farketmiştik fakat veterinere götürdüğümde makas benzeri demir bi aletle ayaklarına bakıp bir sorun yok diyerek göndermişti.
D3 ve Kalsiyum takviyesi nasıl yapabilirim petshoplarda bulunurmu
ve denge sorununu 1-2 kez yaşadık son günlerde hiç yapmamaya başladı denebilir ama.

D3 bizlerin kullandığı 1000 UI üstü olmayan ürünler olabilir. Haftada 2 kez bir süre kullanılabilir.

Geri