4 aylık kuş kızgınlığa girer mi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MrvSrv
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MrvSrv

iyikus.com Üyesi

Merhaba videodaki mavi erkek kuşum 4 aylık, dişi olansa 5-6 aylık. Sanırım eş tuttular yem kusma iyi anlaşma vs var ama şu bir kaç gündür erkek dişiyi hep sıkıştırıyor sanki, dişinin kuyruğunu ısırmalar, sık sık sırtına ayak atmalar mevcut. Erken kızgınlığa girmiş olabilir mi, dişi biraz minyatür ve hassas bir kuş ona zararı olur mu olası bir çiftleşmede

Maşallah hızlı 😂 kuş Evet kur yapıyor dişi izin verse ciflesmek istiyor dişide bir sorun olacağını sanmıyorum maşallah 🧿

Maşallah minnoşlara. Hala oyun evresindeler ancak erken kuluçkaya girebilirler. Nadir bir örnek diyemeyeceğim ancak 3. ayında bile üreyen kuşlar gözlemlenir. Ancak hem kuş iskelet yapısı hem de yavru besleme konusunda ki yetersizliklerinden kaynaklı erken kuluçkaya sokmak uygun değil maalesef. Bazen istemsiz onlar kendileri başlatabiliyor. Böyle bir durumda süreci kabul etmek haricinde yapabilecek bir şey yok. Dişi henüz hazır değil ama erkek bu hızla giderse 1 ay civarı sürede dişiyi ikna edecektir.

Maşallah minnoşlara. Hala oyun evresindeler ancak erken kuluçkaya girebilirler. Nadir bir örnek diyemeyeceğim ancak 3. ayında bile üreyen kuşlar gözlemlenir. Ancak hem kuş iskelet yapısı hem de yavru besleme konusunda ki yetersizliklerinden kaynaklı erken kuluçkaya sokmak uygun değil maalesef. Bazen istemsiz onlar kendileri başlatabiliyor. Böyle bir durumda süreci kabul etmek haricinde yapabilecek bir şey yok. Dişi henüz hazır değil ama erkek bu hızla giderse 1 ay civarı sürede dişiyi ikna edecektir.

Çok haklısınız bende zaten yavruluk vs takma taraftarı değilim sadece dişi için endişelenmiştim, bu arada akşam fark ettim dişinin dışkısı değişik gelmiş, sabahtır açık kahverengi dışkılamıştı şuan bu renge dönmüş, eşim sıcak oluyor diye camı acıyor ve hafif esinti oluyor o sebep olmuş olabilirmi yoksa bakteri dışkısımı sizce, yeme içme güzel halsizlik vs görünürde bir şey.

Bu yeşil renk dıskı 4 adet yapmış, sonra ki 1 dıskı acık kahve yine

dışkıları biraz garip. Üşütme durumu genelde öyle kolay olmuyor aslında. Biraz da nasıl alıştırırsanız ona göre kendilerini hazırlıyorlar. Dışkıları için şu aşamada bir ilaç değil de probiyotik desteği veriniz haftada 2 gün mutlaka. Boyamasının azalması gerek :(

dışkıları biraz garip. Üşütme durumu genelde öyle kolay olmuyor aslında. Biraz da nasıl alıştırırsanız ona göre kendilerini hazırlıyorlar. Dışkıları için şu aşamada bir ilaç değil de probiyotik desteği veriniz haftada 2 gün mutlaka. Boyamasının azalması gerek :(
Haftada 1 mutlaka veriyordum ama dışkıyı böyle görünce bugün verdim probiyotik, verdikten sonra dışkı düzelmeye basladı. Teşekkürler

Geri