4. Yavrumda gelişim geriliği mi var?

Hakkı E.

Forum Sakini
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Memlekete gittiğim için uzun süredir aranızda yoktum. Ben yokken öylesine yan yana koyduğum kuşlar çift tutup yumurtlamış. İkisinin de ilk kuluçkasıydı ve 5 yumurtadan 4ü dolu çıktı.
Memleketten geldiğimde 4. yavru 4 günlüktü bugün bir haftasını doldurdu. Son üç günlük durumu fotoğraflardaki gibidir.

Daha önce çok yumurta aldım ama yavru alma sevincini yaşayamamıştım. Bu yüzden şu anki durumunu buraya yazma gereksinimi duydum. Ben geldiğimde 4. yavrunun kursağı boştu. Deyim yerindeyse hem kursağı hem vücudu kurumuştu resmen. Hemen elle besleme yaptım. O günden sonra anaçlar düzenli olarak son yavruyu beslemeye başladı. Yine de günde 2-3 defa takviye yapıyorum çocuğa. Mısır unu, buğday unu, kabuksuz darı tozu, bir damla vitamin ve çok az calciluxü karıştırarak veriyorum(bazen vitamin yerine az miktarda probiyotik). Bana gelişiminde gerilik var gibi geldi. Şayet öyleyse nasıl bir beslenme programı önerirsiniz? Hangi elle besleme mamalarını önerirsiniz? Hızlıca temin edebilirim.

Gelişimi normal. Maşallah çok sevimliler. Anmeleri beneklere her asamada kursak sütü taneli durumunu değiştirir. Örneğin ilk 4,5 gün bebeklere sadece sıvı kusarken, daha sonralari biraz daha yem kırıntılı kusmaya başlıyor. Bunu dengelemek zor işler. Anne babasi besler umarim devamlı

Oyla 0
Gelişimi normal. Maşallah çok sevimliler. Anmeleri beneklere her asamada kursak sütü taneli durumunu değiştirir. Örneğin ilk 4,5 gün bebeklere sadece sıvı kusarken, daha sonralari biraz daha yem kırıntılı kusmaya başlıyor. Bunu dengelemek zor işler. Anne babasi besler umarim devamlı
Son yavrunun gotoğraflar aşağıdan yukarı doğru sıralanışı, ters atmışım.
Ben muhallebi kıvamında veriyordum mamasını. İlk kuluçkaları, son yavruyu biraz ilgisiz bırakmışlardı. Ben besleyince farkına varıp beslemeye başladılar. Şu anlık beslemelerinde problem yok. Gerçekten içimi rahatlattınız.

Oyla 0
Destek vermeniz iyi olmuş. Bende bi sıkıntı göremedim. Yani öncesinde beslenememesi küçücükte olsa bi gerilik katmış olabilir ama desteğinizle toparlayacaktır. Süreci takip etmeyi ihmal etmeyin

Oyla 0
Destek vermeniz iyi olmuş. Bende bi sıkıntı göremedim. Yani öncesinde beslenememesi küçücükte olsa bi gerilik katmış olabilir ama desteğinizle toparlayacaktır. Süreci takip etmeyi ihmal etmeyin
Cevabınız için teşekkür ederim. Gelişimini takip ediyorum. 4 günlükken gerçekten kurumuştu yavru. Toparlıyor dediğiniz gibi

Oyla 0
Renk uygun görünüyor, kursağı da yavaş yavaş hızla dolduracaktır anne babaları. Takviyenizle geri kalmışlığı gidecektir. Umarım tatlış bir bebeğe dönüşür.

Oyla 0
Geri