4 yumurta 1 yavrulu kuslarin yuvaligini kan biti sarmış

Budgerigar hobby

iyikus.com Üyesi
Öncelikle iyi geceler , yaklaşık 5 sene önceki kuşlarımdan kalmış olan, çok etkili olduğunu bildiğim toz şeklindeki bit ilacı vardı. Yeni kuşların kafesine ve yuvaliğına işte bu tozu serpmenin verdiği rahatlıkla pek de dikkatli kontrolünü gercekleştirmedigim yuvaligin içinde bugün 10 larca kırmızı kan biti gördüm. Toz şeklinde olduğu için kullanım ömrü olmaz sanıyordum demekki yanıldım. Bitler şu an sanki hiç etkilenmiyordu. Şimdi sizce hangi bit tozundan almalıyım.? Yuvada 1 günlük yavru var.
Bu arada istila edilen yuvaliğı olduğu gibi attim. Yavru ve yumurtaları ikiz yuvaliga transfer ettim zaman kazanmak icin.
Ama disi kuşun üzerinde varsa bitler yeniden yuvaya dagilabilirler.

Çok geçmiş olsun. Sitemizde bu konu hakkında bir kaç makale mevcut. Yine de yakın tarihte kendi kullanmış olduğum can hiper ve ardap spreyin olumlu yönlerini belirteyim. Bu tarz kan bitlerini avlamanın en iyi yolu öbeklerini bulmayla çözülür. Nerede yuvalandıklarını keşfedip akşam ışığı kapatmadan hızlı ve tek hamleli bir temizlik yapıp imha etmelisiniz. Geriye kalan az bit ise 2 haftalık süreçte gece kontrolleriyle yok edebilirsiniz.

Oyla 0
Tesekkurler yuvalikta çok sayıda görünce onu olduğu gibi attim. Kuşları yenisine yerleştirdim. Akarsid ve bir sprey alıp hemen uyguladım. Can hiper ve vilmectin de alıp uygulamayı düşünüyorum.

Oyla 0
Yuvada talaş kullanılıyorsa bir miktar akarsid ilave edip harmanlanabilir. Yavrular için üzücü ne yazık ki bu durum. Kalıcı hasarlar olma olasılığı var yuva içi kullanılan tozlarda. Özellikle canhiper çok ağır kokuyor bence.

Oyla 0
Öyleyse elimdeki toz insallah yeterli olur da diğer ağır olana geçmek zorunda kalmam. Çünkü bu toz kokusuz bir toz. Sanırım daha az zarar verecektir yavrulara.

Oyla 0
Geri