Acil bakar mısınız İki buçuk yaşındakı muhabbet kuşumun gagasında leke var top gibi duruyor kabizlik yaşıyor, lekeli dışkılıyor cansız ötmüyor uyuyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sude Ç.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sude Ç.

iyikus.com Üyesi
Herkese merhaba, lütfen çok acil bakar mısınız?
İki buçuk yaşındaki kuşumun gagasında lekeler vardı, azalır gibi olmuştu. “Acaba bir şey mi bulaştı?” diye düşündüm. Fakat şu an moralsiz ve cansız durması beni çok endişelendirdi.

25 Mayıs’ta tarttığımda 50 gram çıkmıştı. Genelde Versele-Laga marka yem ile besliyorum. Duruma göre elimde olan meyvelerden özellikle elma veya muz veriyorum. Muzu çok seviyor.

Bir iki günlüğüne bayram için şehir dışına çıktım. Tüm kuşlarıma bol miktarda yem ve su bıraktım. Ayrıca güvendiğim bir kişiye emanet ettim; herhangi bir durumda takviye yapmasını rica ettim. İkinci gün eve geldim, işim vardı ve o sırada kuşlara da baktım. O gün gayet neşeliydi. Üçüncü gün öğlen tekrar gittim, dördüncü gün akşam döndüm. Kuşum bu kez durgun, hareketsiz bir şekilde kafeste duruyordu. Popo tüylerine dışkısı yapışmıştı ancak dışkısı ishal değil, normal formdaydı.

Yemliğine biraz dal darı koydum ama yemedi. Kafesin kapısını açtım. Normalde kendi kendine dışarı çıkan, çıkmak için uğraşan kuşum bu kez hiç çıkmak istemedi. Diğer muhabbet kuşumu dışarı çıkardım, o bile ilgisini çekmedi. Ben çıkardım ama dışarıda da oldukça sessizdi. Diğer kuşum oyun oynarken, ötüşler çıkarırken hasta olan kuşum sadece yanında durdu. Elimle dal darı uzattım. Sağlıklı kuşum yedi, o yerken hasta olan kuşum da iştahla yedi. Sonra yormamak adına tekrar kafesine koydum. Normalde kısa sürede dışkılayan kuşum bu kez çok uzun aralıklarla dışkı yaptı.

Kafesi yan odaya koydum, bakalım arkadaşını arayacak mı diye. Fakat ötüşle seslenmedi. Diğer kuşum seslenince, bir ara müzik sesleri eşliğinde o da öttü. Sonra kapıyı açtım, bu kez kendiliğinden dışarı çıktı. Arkadaşını da getirdim ama yanına gitmedi. Yine suskun kaldı.

Daha önce verdiğim gibi Triflucan vermeyi düşündüm, fakat ilacın son kullanma tarihi geçmişti. Aynı ilaçtan yeniden almadan önce “Acaba durum bu ilaçla ilgili değil midir?” diye düşünüp sizlere danışmak istedim.

Yaz ayına girdiğimiz ve nemli bir ilde yaşadığımız için elimdeki takviyeleri de kontrol ettim. Şu anda elimde olan ürünler:
Gervit-W, Med TolyaMin Forte ve Probac 1000.
Hepsinin son kullanma tarihi: 31.10.2025.

Sıvı formda olanları aslında kullanmayı düşündüm fakat kuşun mevcut durumu bu desteklerin ötesinde bir durum gibi geldi. Özellikle Probac 1000 toz formda olduğu için, sıcak ve nemli hava koşullarında bozulmaya daha yatkın olabileceğini düşündüm ve riske atmak istemedim.

Lütfen çok acil bakar mısınız? Kuşumun durumu beni ciddi şekilde endişelendiriyor.

Limonun Gagasının üstünde bir kızarıklık var. Sizce nedir?
https://hizliresim.com/kwtaj65

https://hizliresim.com/qeewavj

https://hizliresim.com/bih1ftt

https://hizliresim.com/qnmamef

Dışkıları
https://hizliresim.com/pd62ogf

Video
Neşelenip öttü

Bir ara kapanıp uyuyordu yakınlaşınca telefona bakmaya başladı.

Ciddi bir durum yok gibi. Mesajımı görür görmez suluğunu alın. 5 saat sonra çeyrek (25 ml ) suya yarım mercimek kadar probac katarak verin. İkisine de uygulayın aynısını. Sabah tekrar yenileyin bu defa yarım suluğa mercimek kadar. Yarın akşam gelişmeleri yazın.

Hocam, elimdeki ürün bölünmüş ve yapısı sanki değişmiş gibi; nemli, ağdalı ve yapışkan bir hale gelmiş. Batı karadenizde yaşıyorum . Nemden dolayı bozulmuş olabileceğini düşünüyorum. Son kullanma tarihi geçmemiş olsa da, yaşadığım bölgenin iklimi nedeniyle tereddüt yaşıyorum. Ne yapmalıyım? Kaş yapayım derken göz çıkarmaktan korkuyorum. :(

Bu durumda Probac vermek istemiyorum ama kuşuma da yardımcı olmak istiyorum. Şu an için alternatif olarak ne verebilirim?

Mesai saatleri içinde veterinerden ya da eczaneden (insan ilacı olup kuşlarda da kullanılabilen) ne temin edebilirim?

Kuşum sürekli uyku halinde. Nadiren ötüyor. Zaten o hâlini de buraya da attım

Röhnfried elektrolip edinip kullanmaya başlayın. Bu zor olacaksa Eczaneden georal elektrolit alıp verebilirsiniz alternatif olarak.
Ayrıca mutlaka probitotik başlamalısınız ve hızlı davranın çünkü eğer hastaysa her saat çok önemli onun için. Gerçi hastalık ihtimali düşük muhtemelen kilodan kaynaklı problemi.

Elinizdeki probacı çöpe atın madem,nemlenen ürünü kullanmayın.
Kanatlı oil prozim plus probiyotik temin edin kendi sitesinden temin edebilirsiniz. Buzdolabının normal raf yerinde muhafaza edebilirsiniz. Ayrıca powermax powerchol da temin edin size önerim.

Ayrıca 50 gram fazla. Kuş 44 gramlara inmeli. Bol spor egzersiz yapmalı. Her gün yeşillik verebilirsiniz. Dal darı verilmemeli hiç.
Elinizde başka takviye varsa yazın vitamin aminoasit falan

Stres kaynaklı bir kaç gün daha sessiz olabilir. Gagadaki leke hafif zedelenme sonrası olabileceği gibi -ki biraz öyle duruyor- karaciğer/böbrek sorunlarında da lekeli görünümlerle karşılaşabiliyoruz.

Arkadaşların dediği gibi kilodan kaynaklı karaciğer yağlanması olabilir kuşta. Ama kuş sıkıntılı vakit kaybetmek riskli olur. Bence antibiyotik başlanması lazım. Eğer elinizde antibiyotik varsa ismini yazın yoksa eczaneden bactrim şurup alıp kullanabilirsiniz..

Tam dolu suluğa 10 damla ekleyin karıştırıp verin. İlaçlı suyu sabah ve akşam tazeleyin. 5-7 gün kadar kullanılıcak. Beşinci gün durum güncellemesi yapın kontrol edelim..

Yada imkanınız varsa veterinere götürün mutlaka..

Merhaba söylediniz ürünleri bugün Karadeniz pet,kanatli oil, powermax sitelerinden temin ettim.Ümit hocam bactrim şurubu ne yazık ki doktor yazmadan alamıyorum antibiyotik olduğu için. Doktorlar maalesef ki antibiyotikler konusunda çok katı herkese yazmıyorlar. Bugün veteriner hekime durumu anlattım bactrim şurubu muadili bir şurup verdi şırıngayla . Az önce kuşun tam dolu suluğuna damlattım yalnız kendisi 3 tamla demişti yanlışıkla biraz daha fazla döktüm. Kuş henüz hiç su içmedi içmesini bekliyorum.
Veteriner bey araba kullandığı için sorma fırsatım olmadı. İlacı verirken kafesta mineral blok kalamar kemiği ya da gaga taşı bulunması etkisini azaltma bakımından etkiler mi ya da yan etki falan oluşturur mu ?
Bugün gözlemlediğim kadarıyla kuş her zaman yediğinden daha az yem yiyor karnına baktığımda her zamanki şişkinliğinin olmadığını aksine sivrileşme olduğunu gözlemledim kuruma hastalığı olmasından korkuyorum.
25 mayıs limon 50 gr
12 haziran limon 46 gr
22 haziran limon 44 gr
Bugün 25 haziran iki farklı hassas terazide tarttım bir tanesinde 41 gr, diğerinde 42gr çıktı
az önce dışkısına baktığımda sulu sıvı gibiydi
Hocalarım temin ettiğim ürünler:
Kanatlı Oil prozim Plus Probiyotik
Powermax Powerchol Karaciğer Düzenleyici, karaciğer koruyucu
Röhnfried Entrobac
Röhnfreid Elektrolyt
Röhnfried Sedochol
Röhnfried Gervit- W
Med Tollyamin Forte
Kuş çok halsiz napıcam bilmiyorum elimle darı yedirmeye çalışıyorum yemiyor suyuna kattığım ilaçtan içmedi çok çaresiz hissediyorum

Ekli dosyalar

Arkadaşların dediği gibi kilodan kaynaklı karaciğer yağlanması olabilir kuşta. Ama kuş sıkıntılı vakit kaybetmek riskli olur. Bence antibiyotik başlanması lazım. Eğer elinizde antibiyotik varsa ismini yazın yoksa eczaneden bactrim şurup alıp kullanabilirsiniz..

Tam dolu suluğa 10 damla ekleyin karıştırıp verin. İlaçlı suyu sabah ve akşam tazeleyin. 5-7 gün kadar kullanılıcak. Beşinci gün durum güncellemesi yapın kontrol edelim..

Yada imkanınız varsa veterinere götürün mutlaka..
Merhaba söylediniz ürünleri bugün Karadeniz pet,kanatli oil, powermax sitelerinden temin ettim.Ümit hocam bactrim şurubu ne yazık ki doktor yazmadan alamıyorum antibiyotik olduğu için. Doktorlar maalesef ki antibiyotikler konusunda çok katı herkese yazmıyorlar. Bugün veteriner hekime durumu anlattım bactrim şurubu muadili bir şurup verdi şırıngayla . Az önce kuşun tam dolu suluğuna damlattım yalnız kendisi 3 tamla demişti yanlışıkla biraz daha fazla döktüm. Kuş henüz hiç su içmedi içmesini bekliyorum.
Veteriner bey araba kullandığı için sorma fırsatım olmadı. İlacı verirken kafesta mineral blok kalamar kemiği ya da gaga taşı bulunması etkisini azaltma bakımından etkiler mi ya da yan etki falan oluşturur mu ?
Bugün gözlemlediğim kadarıyla kuş her zaman yediğinden daha az yem yiyor karnına baktığımda her zamanki şişkinliğinin olmadığını aksine sivrileşme olduğunu gözlemledim kuruma hastalığı olmasından korkuyorum.
25 mayıs limon 50 gr
12 haziran limon 46 gr
22 haziran limon 44 gr
Bugün 25 haziran iki farklı hassas terazide tarttım bir tanesinde 41 gr, diğerinde 42gr çıktı
Hocalarım temin ettiğim ürünler
Röhnfried Entrobac
Röhnfreid Elektrolyt
Röhnfried Sedochol
Röhnfried Gervit- W
Med Tollyamin Forte
Kuş çok halsiz napıcam bilmiyorum elimle darı yedirmeye çalışıyorum yemiyor suyuna kattığım ilaçtan içmedi çok çaresiz hissediyorum

Ekli dosyalar

Verdiği ilacı bilseydik dozaj konusunda fikrimi söylerdim. Normalde tam dolu suluğa 3 damla antibiyotikler için düşük bir doz. Ama hangi antibiyotiği verdi mg kaçtı bilmediğimiz için yorum yapamıyorum. Onun için veterinerin dediği dozajda kullanın ilacı. Diğer takviyelerede tedaviden sonra başlarsınız..

25 mayıs limon 50 gr
12 haziran limon 46 gr
22 haziran limon 44 gr
Hocalarım temin ettiğim ürünler
Röhnfried Entrobac
Röhnfreid Elektrolyt
Röhnfried Sedochol
Röhnfried Gervit- W
Med Tollyamin Forte
Kuş kusmaya başladı hocam köpüklü bir şekilde yem çıkarıypor. Galiba kursağında problem önceden kursak mantarı geçirmişti triflucan vermiştim yine aynı şekilde triflucan mı versem acaab ? Kararsız kaldım ağzına şırınga ile bactrim şurup mu damlatmalıyım yoksa triflucan mı?

Verdiği ilacı bilseydik dozaj konusunda fikrimi söylerdim. Normalde tam dolu suluğa 3 damla antibiyotikler için düşük bir doz. Ama hangi antibiyotiği verdi mg kaçtı bilmediğimiz için yorum yapamıyorum. Onun için veterinerin dediği dozajda kullanın ilacı. Diğer takviyelerede tedaviden sonra başlarsınız..
Kuş kusmaya başladı hocam köpüklü bir şekilde yem çıkarıypor. Galiba kursağında problem önceden kursak mantarı geçirmişti triflucan vermiştim yine aynı şekilde triflucan mı versem acaab ? Kararsız kaldım ağzına şırınga ile bactrim şurup mu damlatmalıyım yoksa triflucan mı?

İlaçlı sudan içincemi kusmaya başladı yoksa daha içmedimi?

İçmeden kusmaya başladı hocam. Şimdi ağzına şırınga ile birkaç damla triflucan verdim.Daha önceden gaga mantarı problemi vardı bu ilaç önerilmişti. Sizin öneriniz nedir hocam? Şuan hareketsiz bir şekilde duruyor.

Son düzenleme:
İçmeden kusmaya başladı hocam. Şimdi ağzına şırınga ile birkaç damla triflucan verdim.Daha önceden gaga mantarı problemi vardı bu ilaç önerilmişti. Sizin öneriniz nedir hocam? Şuan hareketsiz bir şekilde duruyor.

Valla geç kalmışsınız açıkçası. 12 Haziran'da yazmışım size ilaç başlayın vakit kaybetmeyin riskli olur diye. Kuşun daha kötüye gidiceği belliydi.. Bactrim şurup ve triflucan şurup aynı anda kullanılabilir. Her birinden kuşun ağzına birer damla damlatabilirsiniz 12 saatte bir.. Yada tam dolu suluğa 10 ar damla ekleyip verebilirsiniz. İlaçlı su sabah akşam tazelenicek..

ve hızlı davranın çünkü eğer hastaysa her saat çok önemli onun için.
Bu uyarıma rağmen bahsettiğimiz ürünleri daha yeni sipariş etmişsiniz. Bizi açmaza alan bu tutum işte. Şimdi takviyelerle düzelevek mi düzelmeyecek mi diye deneme şansı bırakmamış oldunuz. Şuan risk alarak bir ihtimal gerek yoksa bile antibiyotik başlamanız gerek.
Mesajımı görür görmez ağzına 1 damla damlatın. Sabah ve akşam olmak üzere ağzına 1 damla damlatmaya devam edin. Suyuna da probiyotik katın mutlaka.

Valla geç kalmışsınız açıkçası. 12 Haziran'da yazmışım size ilaç başlayın vakit kaybetmeyin riskli olur diye. Kuşun daha kötüye gidiceği belliydi.. Bactrim şurup ve triflucan şurup aynı anda kullanılabilir. Her birinden kuşun ağzına birer damla damlatabilirsiniz 12 saatte bir.. Yada tam dolu suluğa 10 ar damla ekleyip verebilirsiniz. İlaçlı su sabah akşam tazelenicek..
Haklısınız hocam fakat bactrim ilacına ulaşmam gerçekten güç oldu güvendiğim tek bir veteriner hekim var ve o da genelde şehir dışında oluyor. Kuş kilolu olduğu için gaga mantarı durumunu elemiştim şimdi kusunca yeniden bu durumu yaşadığını fark ettim. ağzına çok az daha triflucan verdim bu durumda suyunada eklemeli miyim yoksa sadece su mu vereyim? Bactrimi şuan hemen arkasından vermem bir sakınca yaratmasın?

Haklısınız hocam fakat bactrim ilacına ulaşmam gerçekten güç oldu güvendiğim tek bir veteriner hekim var ve o da genelde şehir dışında oluyor. Kuş kilolu olduğu için gaga mantarı durumunu elemiştim şimdi kusunca yeniden bu durumu yaşadığını fark ettim. ağzına çok az daha triflucan verdim bu durumda suyunada eklemeli miyim yoksa sadece su mu vereyim? Bactrimi şuan hemen arkasından vermem bir sakınca yaratmasın?

Asıl antibiyotik vermemeniz sakınca yaratır. Kuşun durumu zaten kötü fazla vakti olmayabilir. Triflucan tek başına yeterli değil bana göre bactrim veya başka bir antibiyotik ile kombine kullanılmalı. Hatta şu aşamada antibiyotik daha önemli..

Asıl antibiyotik vermemeniz sakınca yaratır. Kuşun durumu zaten kötü fazla vakti olmayabilir. Triflucan tek başına yeterli değil bana göre bactrim veya başka bir antibiyotik ile kombine kullanılmalı. Hatta şu aşamada antibiyotik daha önemli..
Hocam kuş aç ve bayılarak yediği dal darıyı bile yemiyor. Yarın tekrar ilaç verdiğim zaman ne verebilrim? Muzu çok seviyor. Şu durumda muz vermem sakıncalı olur mu? hangi gıdaları verebilrim?

Geri