Acil fikirleriniz lazım

Erdem AYYILDIZ

iyikus.com Üyesi
Öncelikle iyi günler 3 yaşındaki dişi muhabbet kuşumun bu sabah ayağı tüle takıldı, ondan beri ne uçuyor ne de düzgün yürüyebiliyor. Gebzede oturuyorum, burada bildiğim kadarıyla kuşlardan en iyi anlayan veterinere götürdüm fakat net bir şey söyleyemedi testler gerektiğini söyledi. Testlerde totalde 2000 tl yi aşıyor. Parasında değilim iyi olsun yeter ama sizlere de danışmak istedim. Biraz yağlı bir kuş ama dün akşam oldukça iyiydi şu an epey durgun. Daha önce 1-2 kere dışkısında sindirilmemiş yem gördüm. Kuş kumu kafeste her zaman bulunduruyorum. Şu an kuşum sabahtan beri hiç dışkılamadı. Elimde beslemeye çalıştım ama pek yemiyor. Ne yapmam lazım sizlere de sormak istedim🙏🏻🙏🏻

Çözüm
hastalığın ayağınin tüle takılmasıyla ilgisini kuramadım.

2000 tl tutan testler yapılmayacak ise; aşağıdaki 3 ilacin sırayla ya da birlikte kullanımı gerekebilir.

enrofloksasin (yada sulfadiazin + trimethoprim)

flukonazol (yada nystatin)

metronidazole
Merhaba,
Kuşunuzun görselini güncel dışkı resmini ve ayağında olan problemi görebilir miyiz
Söylediğiniz şeyler birbirinden farklı sorunlar şuan için ayağının durumu önemli veteriner röntgen çekti mi?
Yağlı dediniz kuşunuzun kaç gram olduğunu biliyor musun hassas terazi varsa tartiniz veterinerin de detaylı bir muayene etmesi gerekir
Uyguladığı işlemi verdiyse tedavinin detaylarını öğrenebilir miyiz
Eğer hala yem yemiyorsa elle beslenmeniz gerekiyor A21 maması temin ediniz mama aparatı veya şırınga yardımı ile beslenmesini sağlamalisiniz

Merhaba,
Kuşunuzun görselini güncel dışkı resmini ve ayağında olan problemi görebilir miyiz
Söylediğiniz şeyler birbirinden farklı sorunlar şuan için ayağının durumu önemli veteriner röntgen çekti mi?
Yağlı dediniz kuşunuzun kaç gram olduğunu biliyor musun hassas terazi varsa tartiniz veterinerin de detaylı bir muayene etmesi gerekir
Uyguladığı işlemi verdiyse tedavinin detaylarını öğrenebilir miyiz
Eğer hala yem yemiyorsa elle beslenmeniz gerekiyor A21 maması temin ediniz mama aparatı veya şırınga yardımı ile beslenmesini sağlamalisiniz
Şu an biraz biraz daha iyi gibi (kafesteki fotoğrafı yeni çektim diğerleri yarım saat-bir saat önce). Ayağındaki problem büyük oranda geçmiş gibi görünürde de bir şey yok ama hâla çok halsiz. Detaylı muayene için akşam bir daha gideceğiz. Veterinerden istememiz gereken öncelikli muayeneler var mı?

Ekli dosyalar

• 5BEC3DB4-6459-4810-A026-EF99256F74D3.jpeg
    5BEC3DB4-6459-4810-A026-EF99256F74D3.jpeg
    66.1 KB · Görüntüleme: 10
  • 3B6AE4F2-5EB4-47B3-9D5B-5ACA8311B43D.jpeg
    3B6AE4F2-5EB4-47B3-9D5B-5ACA8311B43D.jpeg
    119.5 KB · Görüntüleme: 10
  • 7329ABEF-7E35-43F1-8EE2-2729F66D89C0.jpeg
    7329ABEF-7E35-43F1-8EE2-2729F66D89C0.jpeg
    276.2 KB · Görüntüleme: 10
dönüş yaptım özelden hocam. Durumu epey ciddiymiş. Hoş olmayan bir dışkısı var. Muhtemelen hem mantar sorunları hem de sindirim sorunu yaşıyor.
Yemli dışkılaması olduğundan önce Enrofloksasin etken maddeli bir ilaç, bulamazsanız sulphamazethin denemenizi öneririm. Ardından bir kursak enfeksiyonu ilacı da almak gerek

Son düzenleme:
dönüş yaptım özelden hocam. Durumu epey ciddiymiş. Hoş olmayan bir dışkısı var. Muhtemelen hem mantar sorunları hem de sindirim sorunu yaşıyor.
Yemli dışkılaması olduğundan önce Enrofloksasin etken maddeli bir ilaç, bulamazsanız sulphamazethin denemenizi öneririm. Ardından bir kursak enfeksiyonu ilacı da almak gerek
Teşekkür ederim veterinere götürdüğümde yapılması gereken ekstra bir şey var mıdır? Yoksa direkt ilaçlara başlayayım mı

Millet dışkısı ve kendi biraz daha iyi şu an ama yürüme ve uçmada sıkıntı var dengesini kuramıyor gibi. Sebebi ne olabilir? Sanki beyinciği hasar almış gibi. Sarhoş gibi biraz, azıcık yukarıdan bırakınca yere iniyor ve hafif zıplar gibi olup takla vs atıyor

Millet dışkısı ve kendi biraz daha iyi şu an ama yürüme ve uçmada sıkıntı var dengesini kuramıyor gibi. Sebebi ne olabilir? Sanki beyinciği hasar almış gibi. Sarhoş gibi biraz, azıcık yukarıdan bırakınca yere iniyor ve hafif zıplar gibi olup takla vs atıyor
Video görebilir miyiz

size gerekli ilaç önerileri zaten yapildı. anladığim kadariyla veterinere de gitmemişsiniz

videoyu izledim, kuş maalesef ölüyor.

konuyu takipten çıkıyorum..

Kısmi felçten şüpheleniyorum şu an, videoda ne kadar gözüküyor bilmiyorum ama elimde bile doğru düzgün duramıyor.
Maalesef kritik durumda. Şuan kısmen felç ancak hızla ilerleyecektir. İlaçlar için geç kalınmış bile olabilir ama yine de başlanmalı. D vitamin verin ağızdan 1 damla. 1000 IU altı olan bir ürün uygun olacaktır, üstü için suyla seyreltmelisiniz.
Önerilen ilaçları da zaman kaybetmeden kullanmalısınız :(
Yumurtası olma ihtimali var mı, o bölgeyi kontrol edebilir misiniz? Çok nadirde olsa yumurta sıkışmalarında da benzer bir durum olabiliyor.

Maalesef kritik durumda. Şuan kısmen felç ancak hızla ilerleyecektir. İlaçlar için geç kalınmış bile olabilir ama yine de başlanmalı. D vitamin verin ağızdan 1 damla. 1000 IU altı olan bir ürün uygun olacaktır, üstü için suyla seyreltmelisiniz.
Önerilen ilaçları da zaman kaybetmeden kullanmalısınız :(
Yumurtası olma ihtimali var mı, o bölgeyi kontrol edebilir misiniz? Çok nadirde olsa yumurta sıkışmalarında da benzer bir durum olabiliyor.
Yumurtası yok. Vitaminler kullanıyordum zaten, şimdi d vitamini ekstra dediğiniz gibi yapacağım

Bir de şu anki durumunda enrofloksasini kullanmaya devam etmeli miyim yan etki vs yapmaz değil mi
Düzenleme : şu an kullanmaya devam ediyorum bir yan etkisi vs olmaz diye umuyorum ekstradan B vitamini takviyesi düşünüyorum bende Gervit-w var o yeterli olur mu yoksa direkt B vitamini mi kullanmalıyım

Son düzenleme:
Bir de şu anki durumunda enrofloksasini kullanmaya devam etmeli miyim yan etki vs yapmaz değil mi
Düzenleme : şu an kullanmaya devam ediyorum bir yan etkisi vs olmaz diye umuyorum ekstradan B vitamini takviyesi düşünüyorum bende Gervit-w var o yeterli olur mu yoksa direkt B vitamini mi kullanmalıyım
Kuşun durumu vitaminlerle düzelmesi mümkün değil. Bir süre sakat kalıp ölebileceği gibi aniden de gidebilir. İlaç ufakta olsa toparlama imkanı sunarsa ne mutlu bize. Yeterli gelmeyedebilir çünkü bu tarz durumlar oldukça ölümcül :(

Kuşun durumu vitaminlerle düzelmesi mümkün değil. Bir süre sakat kalıp ölebileceği gibi aniden de gidebilir. İlaç ufakta olsa toparlama imkanı sunarsa ne mutlu bize. Yeterli gelmeyedebilir çünkü bu tarz durumlar oldukça ölümcül :(
Bulunduğum bölgede kanatlılardan anlayan bildiğim kadarıyla 1 veteriner var. Gittiğimde kapalıydı, daha sonra yine ulaşmaya çalıştım ulaşamadım. Pazar günleri de kapalıymış, yarın sabah direkt götürmeyi düşünüyorum veterinere umarım elinden bir şey gelir :(

Bulunduğum bölgede kanatlılardan anlayan bildiğim kadarıyla 1 veteriner var. Gittiğimde kapalıydı, daha sonra yine ulaşmaya çalıştım ulaşamadım. Pazar günleri de kapalıymış, yarın sabah direkt götürmeyi düşünüyorum veterinere umarım elinden bir şey gelir :(
inşallah ilgilenir ve güzel kuşunuz eski sağlığına kavuşur. En üzüldüğüm vaka durumları böyle felç geçiren kuşlar :(

Geri