Acil. İvermektin doz aşımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ceycey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ceycey

iyikus.com Üyesi
Kuşuma ivermektin etken maddeli ense damlası yaptım. Şırıngadan birden damladan fazla ilaç geldi. Yan etkisi olmaması için ne yapmalıyım. 2.5 ml lik şırınganın yaklaşık 0,5 lik kısmına kadar geldi . bir kısmı elime bulaştı bir kısmı kuşun ensesine. Tam olarak ne kadar bir doz aşımı yaptığımı bilmiyorum bu süreçten sonra şu an ne yapmalıyım.

Eski bir konu ama bir bakın derim

Eski bir konu ama bir bakın derim
Çok teşekkür ederim. Makaleyi ve yorumların hepsini okudum . Kuşum ara ara ayaklarını sırayla kaldırıyor bu belirti de var.

Kuşum hala iyileşemedi. Böbrekle ilgili tedavi uygulamaya çalışıyorum. Çok halsiz tekrar antibiyotik kullanmalımıyım. Böbrek hastalığında iyileşme olmuyor mu

link vermişmiydim emin değilim ama ,

Evet paylaşmıştınız. Ayaklarının üstüne basmıyordu . Devedikeni çayını yaptım. Bir yada iki gün arayla Kiraz sapı ve ısırgan otunu iki gün üst üste yaptım ayaklarının üstüne basmaya başladı. Suyunu günde 2 kere değişiyorum. Hiç musluk suyu vermedim her zaman hazır su kullanıyorum. Her gün bi sebze vermeye çalışıyorum. Genelde nane biber semiz otu roka elma havuç bunları veriyorum. Arada beyaz daldarı veriyorum. Suyuna probiyotik katıyorum. Tüy döneminde olduğu için şu sıralar b vitaminini biraz artırdım. Ve gerwit damla kullanıyorum. Bakımı konusunda yanlış yaptığım veya eklemem gereken bir şey var mı .

Daha önce ayağına basamadığı için uzun süre ürikoliz ilacı kullanmıştım. Versele lagü yem kullanıyorum o süreçte yemin yarısına keten tohumu ve aspur eklemiştim. Yeminin tekrar aynı şekilde mi vereyim. Aspur ağırlıklı

Ürikiloz ilacı tedavi edici değil semptom gidericidir. Yani birkaç kere ağrı kesici almak daha sonra olacak ağrıları kesmez. Ürikiloz da aynı mantıkla çalışır yani. Deve dikeni ve kiraz sapı çayı kullanmaya devam edin.

51015.webp

Ekli dosyalar

• Screenshot_20260608_201553_Gallery.webp
    Screenshot_20260608_201553_Gallery.webp
    114.6 KB · Görüntüleme: 0
  • Screenshot_20260608_201451_Gallery.webp
    Screenshot_20260608_201451_Gallery.webp
    139.5 KB · Görüntüleme: 0
  • Screenshot_20260608_201538_Gallery.webp
    Screenshot_20260608_201538_Gallery.webp
    128.9 KB · Görüntüleme: 0
Ayağının üstüne uzun süre basamamıştı tedavisini bulamamıştım. Ürikoliz tedavisini de siz söylemiştiniz Selçuk hocam çok sağolun. Ayaklarının dışkısının ve kuşumun fotoğraflarını attım. Gün içinde sadece uyuyor yemek yemeye uyanıyor çok halsiz. Şu an başka bir hastalığı olabilir mi. Tekrar en son kullandığım antibiyotikten kullanmalı mıyım. Deve dikeni ve Kiraz sapını kaç gün aralıklarla vereyim.

Ürikiloz ilacı tedavi edici değil semptom gidericidir. Yani birkaç kere ağrı kesici almak daha sonra olacak ağrıları kesmez. Ürikiloz da aynı mantıkla çalışır yani. Deve dikeni ve kiraz sapı çayı kullanmaya devam edin.
Arada avicare nin ağrı kesicisini de veriyorum. Yanlış ya da eksik yaptığım bişey var mı ? Tekrar yeminde değişiklik yapmalı mıyım

Geri