!ACİL kuşum ölmek üzere acil destek.

can dogus

Yeni Üye
Muhabbet kuşunda 10 gündür böyle bir değişim başladı sallanıyor yürürken ayaklarını kullanamıyor gibi uyurken tünekten sık sık düşmeye de başladı hastalık nedir ne ilaç kullanmamız gerek
Fotoğraf ekledim video linklerinide ekledim
kuşum sürekli uyuyor kafasını geriye atıp uyuyor, arada sırada uyurken ses çıkarıyor arada tir tir titriyor enerjisi gayet yerinde yem yiyor, su içiyor fakat çok zayıfladı, göğüs kemiği bıçak gibi ele geliyor durmadan sürekli ishal, ne yapabiliriz hangi ilaçları alalım ACİL!

Ekli dosyalar

Bu aşamada geçici olarak triflucan alınıp baslanabilir ancak hafif toparlar toparlamaz farklı bir ilaca yönelmek gerekiyor gibi

dışkı çok kötü, hastalik ilerlemiş ve sekonder enfeksiyon (coli) de başlamış. septisemi de başlamış, kuşu kaybediyorsunuz

acil, mümkünse hemen antibiyotik başlamaniz gerekiyor bence.

1- veteriner kliniginden enrofloksasin etken maddeli herhangi bir antibiyotik alinabilir. eczaneden bactrim şurup alinabilir. evde insan için antibiyotik varsa isimlerini yazabilirsiniz işinize yarayabilir

2- eczaneden diafuryl ya da ercefuryl şurup ve 2-3 tane insülin enjektörü alıniz (antibiyotik etkisini gosterene kadar bağirsaktaki enfeksiyonu baskilamaya yardımcı olacaktir)

3- evde tuz ve şeker bulunsun mutlaka. gerekirse basit elektrolit (serum) hazırlayip insülin enjektörü ile ağzina damlatacaksıniz

en onemlisi antibiyotik. ancak bunları kullansaniz da kuşu kaybedebilirsiniz

Çok hızlı olmalısınız. Her dk önemli şuan kuş için. Hemen neanderthalis hocamın dediği gibi antibiyotik başlayın ağızdan direk bir damla damlatın. Doğanay hocamın dediği gibi de trifuculan başlayın her birinden ağzına birer damla damlatın.

Çok hızlı olmalısınız. Her dk önemli şuan kuş için. Hemen neanderthalis hocamın dediği gibi antibiyotik başlayın ağızdan direk bir damla damlatın. Doğanay hocamın dediği gibi de trifuculan başlayın her birinden ağzına birer damla damlatın.

daha once de başlik açilmıs simdi gordum, doganay bey soru sormuş cevap gelmemis

Geri