ACİL! KUSUM SİYAH DIŞKI YAPİYOR

yigittttt

iyikus.com Üyesi
Kuşum tüy dökme döneminde 2 3 gün önce girdi zaten devamlı olarak aminosol olarak takviye veriyorum ama 2 gün önce hapşırık başladı iştahı gayet yerinde salatalık vermiştim 3 gün ard arda ondan olabilir mi bugün siyah diski yapmaya başladı sizce neden olabilir ve ne yapmalıyım?

Ekli dosyalar

Kuşum tüy dökme döneminde 2 3 gün önce girdi zaten devamlı olarak aminosol olarak takviye veriyorum ama 2 gün önce hapşırık başladı iştahı gayet yerinde salatalık vermiştim 3 gün ard arda ondan olabilir mi bugün siyah diski yapmaya başladı sizce neden olabilir ve ne yapmalıyım?
Aynı problem benim kuştada var.Tüye girdiyse yemi azaltabilir yada uzun süre yemeyebilir.Dışkının ufak olmasıda açlık ve fazla beslenemediği ile alakalı.Ben bu durumla çok karşılaştım.
Aminosolü aminoasit içerdiğinden dolayı devamlı vermeyin.Aminosol yerine karaciğer böbrek koruyuculu vitaminler verin,Med Tollyamin Forte gibi.Tüyde ise rahat yiyebileceği tohumlar verin,mesela kızıl dal darı,yulaf,aspur ve yumurtalı mama gibi.Yulafıda sürekli vermek tekrar tüye sokabilir haberiniz olsun.
Dışkı analiz sonuçları.

Teşekkür ederim aminosoli devamlı kıllanma nedenim ise kuşumun kanadı incinmisti ve ucamiyodu veteriner başlattı aminosole o yüzden kullanıyorum zaten birkaç gündür yemi çok az kalmıştı 2 yemlikten 1 yemlige düşmüştü bugün yeniledim yemleri o zaman tekrardan teke dusuruyum ben dediğiniz vitamini nerden alabilirim ? Umarım iyileşir...

Teşekkür ederim aminosoli devamlı kıllanma nedenim ise kuşumun kanadı incinmisti ve ucamiyodu veteriner başlattı aminosole o yüzden kullanıyorum zaten birkaç gündür yemi çok az kalmıştı 2 yemlikten 1 yemlige düşmüştü bugün yeniledim yemleri o zaman tekrardan teke dusuruyum ben dediğiniz vitamini nerden alabilirim ? Umarım iyileşir...
Dediğim vitamini kuş ürünleri satan petshoplardan bulabilirsiniz.Med tollyaminde aminoasit içeriyor fakat karaciğer ve böbrek koruyucu maddelerde içerdiği için hayati önem taşıyan organlar korunmuş oluyor fakat aminosolde öyle bir durum yok.Aminosolde kuşlar için önerilen dozu aşmayın,ağır bir vitamindir.Dediğim gibi tüy döneminde kuşlar az yerler,hatta az yedikleri zaman zaman aç kaldıkları içinde dışkısı koyu yeşilimsi,siyahmış gibi görünen bir renge döner.Siyah dışkı her zaman kanamayı ve koksidyozu ifade etmez.Kanama durumlarında kanlı ishal yada çevresine kırmızı renk bırakan simsiyah bir dışkı yapar işte o zaman şüphelenilebilir.

Salatalık yapmaz ama aminosolü fazla kullandıysanız yada ürün bozuk ise yapar. Kaç gün ve hangi dozajda kullandınız? Kuş salatalık dışında herhangi farklı birşey yedimi? Kabarıklık halsizlik sürekli uyuklama varmı?

Aynı problem benim kuştada var.Tüye girdiyse yemi azaltabilir yada uzun süre yemeyebilir.Dışkının ufak olmasıda açlık ve fazla beslenemediği ile alakalı.Ben bu durumla çok karşılaştım.
Aminosolü aminoasit içerdiğinden dolayı devamlı vermeyin.Aminosol yerine karaciğer böbrek koruyuculu vitaminler verin,Med Tollyamin Forte gibi.Tüyde ise rahat yiyebileceği tohumlar verin,mesela kızıl dal darı,yulaf,aspur ve yumurtalı mama gibi.Yulafıda sürekli vermek tekrar tüye sokabilir haberiniz olsun.
Dışkı analiz sonuçları.

Wow,başarılı gerçekten. Chatgpt bir nimet ama daha da gelişmesi gerekli çünkü bazen hatalı cevap da verebiliyor.

Chatgpt ye bak işimizi elimizden alıcak🤣 sor bakıyım sulphamezathine kullansak olurmu hahhah
Sordum,ben bu sıralar yapay zekaya çok soru soruyorum,bıkıyormu ne yapıyor uzaklara dalmış gibi cevap veriyor,evet bazı yerde hata yapıyor,bu hatası detay belirterek azalıyor,mesela ürün kullanacağız,içeriğini yazmayı unutunca yada detay belirtmeyince kafayı yemeye başlıyor bu 🤣 Mesela sulphamezathine'yi toz zannetti,halbuki şurup,Ürünün daha detaylı içeriğini yazınca nasıl kullanılması gerektiğini haftalık tedavi programı düzenleyerek oluşturdu.Resmen muhabbet eder gibi anlatıyor.

Wow,başarılı gerçekten. Chatgpt bir nimet ama daha da gelişmesi gerekli çünkü bazen hatalı cevap da verebiliyor.
Banada bazen yanlış cevaplar veriyor,sebebi ürün,takviye,ilaç,tedavi,dışkı,durum gibi detayı belirtmemek hata yapmasına sebep oluyor.Bunu aşmanın en kolay yolu "sana verdiğim bilgilerde detay eksikliği varmı ? Varsa neler ? Diye belirtilirse hata yapma oranı minimuma iniyor.Dışkı resmini yakından çekip yüklerseniz daha detaylı analiz yapacaktır.Bu yapılmadığında örnek yukarıda verdiğim gibi şurup olan antibiyotiği yurtdışı kaynaklarını taratarak toz şeklinde gibi hatalı bilgi sunabiliyor.

Kafesinde sürekli kabarık ama arada bir neseleniyor ozellikle kafesten cikardigimda oyun oynuyor veya banyo yaptırdığımda çok keyifleniyor ama onun dışında kafesinde kabarık bir şekilde duruyor
Düzenleme: az önce yanına gidip baktım neşesi gayet yerindeydi otuyodu konusuyodu oyuncağıyla oynuyordu ve kakasinin rengi duzelmis

Son düzenleme:
Aminosolu yaklaşık 5 aydır kullanıyorum geçen hafta ara vermiştim şimdi tekrar başladım 5 damla koyuyorum suyunun içine

Kafesinde sürekli kabarık ama arada bir neseleniyor ozellikle kafesten cikardigimda oyun oynuyor veya banyo yaptırdığımda çok keyifleniyor ama onun dışında kafesinde kabarık bir şekilde duruyor
Düzenleme: az önce yanına gidip baktım neşesi gayet yerindeydi otuyodu konusuyodu oyuncağıyla oynuyordu ve kakasinin rengi duzelmis
Ben tüyde olan kuşa karaciğer desteği vermeyi önüne yem seçenekleri sunmayı daha uygun buluyorum.Karaciğer ne kadar sağlam olur ve desteklenirse,tüy,kemik,cilt,gaga ve tırnak yenilenmesi daha çabuk ve hızlı oluyor.Vitaminleri genelde güçten düşmüş,yada hiç meyve sebze yemeyen kuşlar için uygun görüyorum.Öteki türlü karaciğere ve böbreklere yük.Ben vitamin vermek istiyorum ama karaciğer ve böbreği korunsun diyorsanız med tollyamin forte hepsinden uygun seçenektir.
Dışkısının düzelmesine ve neşeli olmasına sevindim.Tüyde olan kuşlar karın ağrısı,baş ağrısı çekebilirler.Ağrıları gidip gelir,bazen neşeli olurlar bazen hasta gibi kabarık dururlar,yada yeni çıkan tüylerden dolayı diğer tüyler kabarık gözükür bu normaldir.

Ben tüyde olan kuşa karaciğer desteği vermeyi önüne yem seçenekleri sunmayı daha uygun buluyorum.Karaciğer ne kadar sağlam olur ve desteklenirse,tüy,kemik,cilt,gaga ve tırnak yenilenmesi daha çabuk ve hızlı oluyor.Vitaminleri genelde güçten düşmüş,yada hiç meyve sebze yemeyen kuşlar için uygun görüyorum.Öteki türlü karaciğere ve böbreklere yük.Ben vitamin vermek istiyorum ama karaciğer ve böbreği korunsun diyorsanız med tollyamin forte hepsinden uygun seçenektir.
Dışkısının düzelmesine ve neşeli olmasına sevindim.Tüyde olan kuşlar karın ağrısı,baş ağrısı çekebilirler.Ağrıları gidip gelir,bazen neşeli olurlar bazen hasta gibi kabarık dururlar,yada yeni çıkan tüylerden dolayı diğer tüyler kabarık gözükür bu normaldir.
Hocam siz muzdarip olduğunuz konuda biraz fazla hassas olduğunuz için bu kanıdasınız. Tüydeki kuşlara özellikle B kompleks olmak üzere vitamin takviyesi yapılmalıdır.

Hocam siz muzdarip olduğunuz konuda biraz fazla hassas olduğunuz için bu kanıdasınız. Tüydeki kuşlara özellikle B kompleks olmak üzere vitamin takviyesi yapılmalıdır.
Evet,yapılamaz demiyorum ama karaciğeri sorunlu gibi,karaciğeri yoracak takviyeler dikkatli kullanılmalı,içinde organları koruyan birşey yoksa uzun süre kullanılmamalı yada hiç kullanmayıp karaciğer böbrek koruyucu içeren sadece kuşlar için üretilen bir vitamin olan med tollyamini forte'ye geçmesi daha doğru olur.Bu organlar hayati organlar,bozulduğu zaman iyileştirmek zor yada imkansız,benim kuşumun çektiğini bir başkası çekmesin istiyorum.Bu sebeple doğal yollardan halletmek en güzeli.Her veteriner öyle değil ama çoğu ilacı,takviyeyi eline sıkıştırıp başından atmaya çalışır.Ne kullanılacaksa olası sonuçlar iyi hesaplanıp ona göre kullanılmalı.Mesela üzerinde at,kedi,köpek resmi olan ve aminoasit içeren bir vitamin için 5 damla kullanmak hemde uzun süre kullanmak çok fazla bir muhabbet kuşu için,kutunun üzerinde kuşlar için kullanım tavsiyesi 1-2 damla olarak belirtilmiş.

Son düzenleme:
Geri