ACİL! KUSUM SİYAH DIŞKI YAPİYOR

yigittttt

iyikus.com Üyesi
Kuşum tüy dökme döneminde 2 3 gün önce girdi zaten devamlı olarak aminosol olarak takviye veriyorum ama 2 gün önce hapşırık başladı iştahı gayet yerinde salatalık vermiştim 3 gün ard arda ondan olabilir mi bugün siyah diski yapmaya başladı sizce neden olabilir ve ne yapmalıyım?

Ekli dosyalar

Hocam yapay zekayı yanlıi yönşendirirseniz yanlış cebap verir. Uzun süreli kullanım ucu açık bir cümle. Uzun süre her gün kullanmak anlamına da gelebilir ve chatcpt öyle yorumlayıp cevaplamış. Bu şekilde insanları yanlış yçnlendirme ihtimalimiz var. Yapay zeka henüz tam güvenilir değil.

Hocam yapay zekayı yanlıi yönşendirirseniz yanlış cebap verir. Uzun süreli kullanım ucu açık bir cümle. Uzun süre her gün kullanmak anlamına da gelebilir ve chatcpt öyle yorumlayıp cevaplamış. Bu şekilde insanları yanlış yçnlendirme ihtimalimiz var. Yapay zeka henüz tam güvenilir değil.
Doğru diyorsunuz katılıyorum 👍 Ama aminosol'ün 5 damla olması fazla bir dozaj üretici kutunun üstünde kuşlarda dozajı 1-2 şeklinde önermiş.100ml suya 2 damla yeterlidir diye düşünüyorum.Fazlası riskli.

Üreten firma bence hayvanları pek iyi tanımıyor.
Kanatlı hayvanlarda: 1 lt/1000 lt, günlük kullanıma 1-2 damla diyor. 1 lt için 2 damla çok zayıf kalır bu ürün için. Bu hesaba göre kuş suluğuna bir damladan az kullanmak gerekiyor.
Benzer ama daha zengin bir ürün için ise önerilen miktar:
  • Yarış dönemi:
    1 litre suya veya 1 kg yeme 15 ml (haftada 3–5 gün)
  • Tüy döküm dönemi:
    1 litre suya veya 1 kg yeme 15 ml (haftada 3–5 gün)
  • Üreme dönemi:
    Yavru güvercinlerin sağlıklı büyümesi için artan protein ihtiyacını karşılamak amacıyla, Tollyamin kullanımı önerilir. Bu ihtiyaçları karşılamak ve genç güvercinlerin gelişimini teşvik etmek için, haftada 3 ila 5 gün boyunca, 1 litre suya veya 1 kg yeme 15 ml Tollyamin eklenmesi tavsiye edilir.

Güvercin üzerinden hesapladı, bunun yarıdan fazlasını sildiğimizi var sayalım. 5-6 ml ortalama eklenmesi gerekiyor litreye göre. 5 ml ne kadar eder? kullanılan damlalığın tipine göre değişebilir ancak ortalama olarak 100 damlaya denk gelir. Bu 3 ml dahi olsa önerilen oranların çok üzerinde.

Yine de alınan ürünler firma önerisine göre kullanılması gerektiğinden ürün sahibi etiket bilgisine göre hareket etmesi daha uygun olur.

Son düzenleme:
Kuşum tüy dökme döneminde 2 3 gün önce girdi zaten devamlı olarak aminosol olarak takviye veriyorum ama 2 gün önce hapşırık başladı iştahı gayet yerinde salatalık vermiştim 3 gün ard arda ondan olabilir mi bugün siyah diski yapmaya başladı sizce neden olabilir ve ne yapmalıyım?
bu dışkı sebze tüketim sonrası + b kompleks katkılardan sonra görmemiz olası görüntülerden. Cereyanda kalmış olabilir, hava değişimleri çok dengesiz olduğundan üşütmüş de olabilir. Bunun da dışkı bozulmasına etkisi vardır. Renk olarak korkulacak koyulukta değil. Zaman zaman daha koyu yeşil veya açık dışkılamalar olabilir.

Korktuğunuz gibi olduğunu düşündüğümüzde ise senaryo yine çeşitleniyor. Bu tür koyu dışkıların nedeni diğer sebepler değilse alttaki iki tanesinden biri oluyor.

Sindirim kanalında yavaş geçiş veya tıkanıklık ya da sindirim sisteminin üst kısmında meydana gelen kanama (melena) söz konusu olabilir.
Bu gibi durumlarda o dışkıyı beyaz bir kağıda sürüp güçlü bir ışık kaynağı ile rengi tam analiz etmelisiniz.

Son düzenleme:
Geri