Acil

Umut bolat

iyikus.com Üyesi
21 aralıkta 4. Yumurtayı yapan fişi muhabbet kuşum 6 gün sonra baktığımda karnı şiş yumurta vardı bu normalmi sizce ne yapmalıyım

Merhaba normal şartlarda 2 günde 1 yumurta bırakır fakat bazen ilk yumurtalar kızgınlık yumurtası olabiliyor ve belirli bir aradan sonra tekrar yumurtlaya biliyor. Bu sağlıklı bir durum değil çünkü diğer yumurtalar dolmuş ise son gelen yumurta sıkıntı yaratacaktır. Yumurtadan çıktığında ilk yumurtalar, 5 gün sonra gelen yumurta da eğer dolarsa çok ufak kalacaktır ve bu nedenle büyük olasılık ölecektir.

Oyla 0
Merhaba normal şartlarda 2 günde 1 yumurta bırakır fakat bazen ilk yumurtalar kızgınlık yumurtası olabiliyor ve belirli bir aradan sonra tekrar yumurtlaya biliyor. Bu sağlıklı bir durum değil çünkü diğer yumurtalar dolmuş ise son gelen yumurta sıkıntı yaratacaktır. Yumurtadan çıktığında ilk yumurtalar, 5 gün sonra gelen yumurta da eğer dolarsa çok ufak kalacaktır ve bu nedenle büyük olasılık ölecektir.

Oyla 0
Birde kızgınlık yumurtası deyil 1 haftadir cifleşiýorladi önceden yumurta gelmeden önce

Oyla 0
Yumurtlayıp yemiş bile olabilir bilemeyiz tabi. Yahut yumurta oluşturmamış olabilir. Sebebini bilmek için diğer kuluçkalarını gözlemlemek gerekiyor. Gün gün kontrol edin yumurtaları. Dolup dolmadıklarını yazın bir kenara mutlaka.

Oyla 0
Gün gün inceledim ne oldunu anlamadım yumurtayı yemiş olamaz takip ediyorum bilgileriniz icin teşekürler

Oyla 0
Sizce yumurtlamaya devam ederse kuş felc kalirmi öyle diyolar yardim edermiiniz sanki hala yumurtayacak gibi

Oyla 0
Bazı dişilerin yumurta kontrol yeteneği çok düşük. Kimi kuş 5-6 yumurtada sabit bırakırken, kimisi 11-12 yumurtaya kadar yapabiliyor. Felç durumlarının sebebi genelde yumurtlama kaynaklı değil de, kötü beslenme sonucu ve devamlı eşleştirip yavru alınan kuşlarda daha sık oluyor. Tabi ne zaman geleceğini bilmemiz mümkün olmaz.

Oyla 0
Geri