Sevgi Mert
iyikus.com Üyesi
Merhaba. Çok fazla sebebi olabilir. Yeni geldi alışamamış olabilir, yem bayat olabilir, kuşta solunum güçlüğü yada nefes darlığı astım gibi bir durum olabilir. Sadece yazdıklarınızla bir şey söylemek güç. Kabızlık için endişelenmeyin yeni geldiyse normal yem değişikliği, stres az su tüketimi olabilen durumlar. Arka taraftaki tüyler zayıftır hafif çekerseniz gelir dışkının yapışıp birikmemesi gerekiyor yada bir makas yardımıyla kısaltın. Çok kötü bir kabarma durumu yok hafif keyifsizler onu söyleyebilirim sadece. Ağızdan bir damla vitamin damlatın. Varsa bir veterinerden destek alın. Yükleyebilirseniz video ile kuşun durumunu destekleyin. geçmiş olsunAcil yeni aldığım dişi kuşum geldiğinden beri yem yemiyor ağzını açıp kapatıyor nefes alırken sürekli sanırım kabız bide hiç ötmuyor ne yapmam lazım Ekli dosyayı görüntüle 4812
Olur. Bana pek bişey görünmedi. Yeni geldiğinden, ortam değişikliğindendir diyebilirim. Hareketlerini uzaktan gözlemleyin. Fazla rahatsız etmeyin. Bence normal. Ekstra bir şey olursa tekrar yazarsınız. Geçmiş olsun. İyi günlerde besleyinEkli dosyayı görüntüle 4817öncelikle teşekkür edrim cevap için normal suyuna damlattigim vitamin damlası olurmu ağzına damlatmak için sizce hastamı aldığım petsop değiştirebiliriz dedi ama ben istemiyorum erkek kuşum çok ilgileniyor
Yanlış anlamayın bunu lütfen Bütün gün kuşları izliyor musunuz? 3 gün biraz yem kusmayla dişi beslenemez muhakkak yiyordur. Ek kafesiniz varsa ayırın deneyin. Az yemesi normal yani yeni bir ortam, yeni kafes, yeni yem her şey alışılanın dışında. Anormal dışkı, anormal kabarma, solunum problemleri, kuyruğun fazladan aşağı yukarı hareketigibi, sürekli uyku, kafes tabanında uyuma bunlar yoksa endişeye gerek yok. Uzaktan izlemeye devam edin bence. Kursağını kontrol edin Doğanay Bey tohumlarıda yazmış zaten, iyi günlerde besleyin.Hiç yem yemedi bugün 3.gün benim erkek kuşum sadece yem kustu ağzına arada bir başka bir şey girmedi kursagina korkuyorum ne yapsam bilemedim