Acill Dış parazitten kurtulmamız gerek!!

Duygumaviş

Forum Sakini
Merhabalar daha önce arkadaşımın kuşu İçin bir başlık açmıştım
Boynunu kaşıyıp yara yapmıştı.
Veteriner dış parazit damlası damlatmış ve terramicyn sürdürmüştü
Yarası iyileşti yara etrafında tüy kalmadı.
fakat hala aşırı derece de kaşınıyor.
Belli ki bu yavruda dış parazit var.
Ne yapmak nasıl yapmak lazım ki bu yavruyu kurtaralım bu şeyden lütfen yardımlarınıza ihtiyacım var
Kuşumuzun videosunu ve fotoğraflarını paylaşıyorum.

Ekli dosyalar

• B376772F-9564-46F3-8B43-DE2BB566EA94.jpeg
    B376772F-9564-46F3-8B43-DE2BB566EA94.jpeg
    79.6 KB · Görüntüleme: 16
  • 1CAB1313-9E9C-4DCA-88A5-76ACFB91120C.jpeg
    1CAB1313-9E9C-4DCA-88A5-76ACFB91120C.jpeg
    78.4 KB · Görüntüleme: 15
  • B4888061-3998-4534-9086-7479642BA71E.jpeg
    B4888061-3998-4534-9086-7479642BA71E.jpeg
    228.6 KB · Görüntüleme: 15
  • BE4E4361-EB5C-495C-A345-F9B132FAD6BA.jpeg
    BE4E4361-EB5C-495C-A345-F9B132FAD6BA.jpeg
    144.1 KB · Görüntüleme: 14
  • 7866E191-A8E8-47C5-90DB-361FDA7CC04C.jpeg
    7866E191-A8E8-47C5-90DB-361FDA7CC04C.jpeg
    174.7 KB · Görüntüleme: 15
  • 24FFE95F-BDC3-4A6B-9BC2-24D6C6BD101C.jpeg
    24FFE95F-BDC3-4A6B-9BC2-24D6C6BD101C.jpeg
    163.7 KB · Görüntüleme: 16
Merhabalar daha önce arkadaşımın kuşu İçin bir başlık açmıştım
Boynunu kaşıyıp yara yapmıştı.
Veteriner dış parazit damlası damlatmış ve terramicyn sürdürmüştü
Yarası iyileşti yara etrafında tüy kalmadı.
fakat hala aşırı derece de kaşınıyor.
Belli ki bu yavruda dış parazit var.
Ne yapmak nasıl yapmak lazım ki bu yavruyu kurtaralım bu şeyden lütfen yardımlarınıza ihtiyacım var
Kuşumuzun videosunu ve fotoğraflarını paylaşıyorum.

dış parazit olrak ne damlattı biliyor musunuz

Oyla 0
Kuş görünümü yağlı gibi. Rahatsız ise tüylerinde ki yağdan yapıyor olabilir. Yağ da kolay arındırılmıyor.

Oyla 0
Daha önce birçok kere aynı sorun için yazdım. Ama sanırım bir konu hazırlıyacağım bunun için. Duygu hanım bu sorun parazit sorunu değil mantar sorunu! Bunun için aktardan göz taşı (bakır sülfat) alın. Bir su bardağı suya sadece bir pirinç tanesi kadar göz taşı atıp eritin güzelce. Suyun rengi mavi olucak. Daha sonra bu suya kulak çöpünü daldırın yada direk pamuğu daldırın ve o kel bölgelere güzelce sürün. Özellikle tüy diplerine yedirin. Ancak kuşun gözlerine kaçırmayın dikkatli sürün... Eğer göz taşı bulamazsanız eczaneden batikon solüsyon alın. Bunuda aynı şekilde uygulayın. Hergün bir kere düzenli uygulayın bir iki haftaya birşey kalmaz ;)

Oyla 0
Daha önce birçok kere aynı sorun için yazdım. Ama sanırım bir konu hazırlıyacağım bunun için. Duygu hanım bu sorun parazit sorunu değil mantar sorunu! Bunun için aktardan göz taşı (bakır sülfat) alın. Bir su bardağı suya sadece bir pirinç tanesi kadar göz taşı atıp eritin güzelce. Suyun rengi mavi olucak. Daha sonra bu suya kulak çöpünü daldırın yada direk pamuğu daldırın ve o kel bölgelere güzelce sürün. Özellikle tüy diplerine yedirin. Ancak kuşun gözlerine kaçırmayın dikkatli sürün... Eğer göz taşı bulamazsanız eczaneden batikon solüsyon alın. Bunuda aynı şekilde uygulayın. Hergün bir kere düzenli uygulayın bir iki haftaya birşey kalmaz ;)
Çok teşekkür ederim tamamdır

Oyla 0
ben size nacizane birşey yazayım, cildi sorunlu ve yaralı kuşa ense damlası (ivermectin) kesinlikle uygulanmaz, hele yara ense kısmındaysa.. yarayı ve o bölgeyi daha kötü hale getirir. bu ilaç sağlıklı kuşta bile cildi kıpkırmızı yapar, kuş 1-2 gün çok kaşınır ve ilaç damlatılan bölgedeki tüyleri tamamen yolabilir. ilave olarak, açık yara varsa ilaç kana çok fazla ve kolay karışır, kan/beyin bariyerini aşıp beyni ve santral sinir sistemini olumsuz etkiler. cilt düzelip tüyler çıkmadan tekrar ense damlası kullanmayınız

Oyla 0
ben size nacizane birşey yazayım, cildi sorunlu ve yaralı kuşa ense damlası (ivermectin) kesinlikle uygulanmaz, hele yara ense kısmındaysa.. yarayı ve o bölgeyi daha kötü hale getirir. bu ilaç sağlıklı kuşta bile cildi kıpkırmızı yapar, kuş 1-2 gün çok kaşınır ve ilaç damlatılan bölgedeki tüyleri tamamen yolabilir. ilave olarak, açık yara varsa ilaç kana çok fazla ve kolay karışır, kan/beyin bariyerini aşıp beyni ve santral sinir sistemini olumsuz etkiler. cilt düzelip tüyler çıkmadan tekrar ense damlası kullanmayınız
Çok teşekkür ederim
Haklısınız

Oyla 0
bakır sülfat kuşlar için yarı zehirli denilebilecek bir ürün. Riskli bir ürün olduğundan kullanımına çok dikkat etmek gerekiyor. Genelde tüketildiğinde az oranlarda sorun teşkil etmese de ani ölümler olabileceği yönünden dönüşler olmuş. Bu nedenle içme suyuna katılması uygun olmayabilir. Çok fikir sahibi değil bakır sülfat için. Araştırma sonrası bir yazı oluşturacağım. Videoda adam bir siteden açmış okuyor belli ki. Bilimsel bir veride yer almıyorsa (özellikle kuşlar için) kullanmamayı tercih edin. Bir çok büyük/küçük baş hayvanlar için kullanma amaçlarını ele alan yazılar var fakat yan etkisi ve kötü dönüşleri inanılmaz fazla.

Şahsi fikrim, kuş yemlik, suluk ve diğer aksesuarların temizliği haricinde kullanımı uygun olmaz.

Oyla 0
Ortam dezenfektesini kafes malzemelerini çıkarıp 5litre suya bir pirinç tanesi kattığınız bakır sülfat çözeltisiyle fısfıslama yöntemiyle yapabilirsiniz. Zirai tarımcılarda da bulunur bu bakır sülfat.

Oyla 0
Merhaba bu öneriyi yaptığınız kuşun sahibi benim. Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Ben yanlış birşey yapmak istemiyorum. Siz yazdıktan sonra mantar hastalığını araştırdım. Heryerden gagada başlar ayaklarda ve göz çevresinde olur diye yazıyor. Benim kuşumun o bölgede bir yarası vardı ve ben farkettiğimde kanaması da vardı veteriner şeffaf bir krem verdi ve yaranın çok büyük olmadığını erkek kuşunda yapmış olabileceğini söyledi. Verdiği krem işe yaramayınca ben teramisin sürdüm. Yara kapandı ancak o bölgede tüyleri kaşıyarak gitti. Kızarıklık hala devam ediyor. Çok huysuz sabit dururken sürekli kuyruğu hareket halinde çok fazla kaşınıyor ama yem yemede bir sorun yok. Mantar olduğu konusunda eminseniz yarın bahsettiğiniz göz taşını alacağım

Oyla 0

Oyla 0
Bakır sülfat denilen kimyasal madde kuşlarda kesinlikle (iç hastalıklarda) kullanılmamalı. Bu tür kimyasalları insan vücudu bile kaldıramaz kaldı ki kuş kaldırıcak.

Oyla 0
Merhaba bu öneriyi yaptığınız kuşun sahibi benim. Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Ben yanlış birşey yapmak istemiyorum. Siz yazdıktan sonra mantar hastalığını araştırdım. Heryerden gagada başlar ayaklarda ve göz çevresinde olur diye yazıyor. Benim kuşumun o bölgede bir yarası vardı ve ben farkettiğimde kanaması da vardı veteriner şeffaf bir krem verdi ve yaranın çok büyük olmadığını erkek kuşunda yapmış olabileceğini söyledi. Verdiği krem işe yaramayınca ben teramisin sürdüm. Yara kapandı ancak o bölgede tüyleri kaşıyarak gitti. Kızarıklık hala devam ediyor. Çok huysuz sabit dururken sürekli kuyruğu hareket halinde çok fazla kaşınıyor ama yem yemede bir sorun yok. Mantar olduğu konusunda eminseniz yarın bahsettiğiniz göz taşını alacağım

Sinem hanım hoşgeldiniz öncelikle. Evet eminim önerdiğim şekilde tedaviyi uygulayın. Ayrıyetten bu suyu bir fıs fıs şişesine koyup kuşun kanat altlarına ve kuyruk diplerine birazcık püskürtün. İkinci üçüncü günden itibaren zaten kuş rahatlamaya başlıyacak ve kaşıntısı geçicektir...

Krem vb. hiç bir ürünü kullanmayın sadece göz taşı uygulamasını yapın. Bir hafta uyguladıktan sonra gelişmeleri yazın durum değerlendirmesi yapalım...

Oyla 0
Geri