Acilll,Muhabbet kuşum ölecek mi😓

esrauygun

iyikus.com Üyesi
Kuşum iki gundur sakindi ishal oldugunu anlamamistim ilk basta, agzindan kan gelmis sanırım boynuna bulasmis çünkü, şuan koyu yesil ve ishal,devamli kabariyor,kafasini sirtina gömüp uyuyor,hic yem yemiyor simdide kisik sesle inliyor. Ne olmus olabilir farkli hicbirsey yapmadim. Yardim edin nolur burdaki veteriner kuslardan anlamıyormus.

İnternetten baktim ve kursak veya bagirsak sorundur sonucuna ulastim. Eczaneden mikostatin aldim. Agzina iki damla damlattim suyunada iki damla koydum. Ama sorun duzelmedi ne yapmaliyim konu hakkinda bilgisi olan varmi .

Ekli dosyalar

• 16723525702375199229972743836188.jpg
    16723525702375199229972743836188.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
Bilgilerinize ihtiyacım var yardim edermisiniz @Doğanay Y. @neanderthalensis
Çok geçmiş olsun hocalar müsait olunca mutlaka dönüş yapacaktır
Ağızdan burundan kan gelmesi iyi değil Ankara'da ikamet ediyorsanız size en yakın kanatlı uzman araması yapın Google den araştırın sorun bakalım kuşlara bakıyorlar mi?
Fikir sahibi olursunuz
Kuşunuzun bu durumu iki günlük mu? Daha öncesinde bir sorun varmıydi ?

Hayir daha önce hic bir problemi yoktu. Hatta isirmaya calisirdi elimizi simdi isirmiyor hep elimde kalmak istiyor burnunu silip duruyor. Kan bi anlik oldu gibi görünüyor. Bidaha olmadi ama hala inliyor hala ishal ve yem yemiyor. Oturduğum yerde götürecek bir imkanim yok ulaşım sıkıntım var

acil olarak antibiyotik kullanımı gerekir ancak durumu çok kritik ilaç işe yaramayabilir. bazı seçenekleri aşağıda paylaşiyorum

1- enrofloksasin etken maddeli antibiyotik (veteriner kliniğinde satılır)

2- bactrim marka şurup (eczanede satılır, doktor reçetesi gerekir)

3- amoksisilin etken maddeli antibiyotik (eczanede satılır, doktor yada diş hekimi reçetesi gerekir)

pratik öneri: 3. seçenekte yazdığım amoksisilin genelde her evde bulunur. sizde yoksa komşularınizda vardir . augmentin marka olabilir mesela

acil olarak antibiyotik kullanımı gerekir ancak durumu çok kritik ilaç işe yaramayabilir. bazı seçenekleri aşağıda paylaşiyorum

1- enrofloksasin etken maddeli antibiyotik (veteriner kliniğinde satılır)

2- bactrim marka şurup (eczanede satılır, doktor reçetesi gerekir)

3- amoksisilin etken maddeli antibiyotik (eczanede satılır, doktor yada diş hekimi reçetesi gerekir)

pratik öneri: 3. seçenekte yazdığım amoksisilin genelde her evde bulunur. sizde yoksa komşularınizda vardir . augmentin marka olabilir mesela
Hocam çok teşekkür ederim augmentin hap var onu ezsem versem ne kadar nasil vermeliyim kac gun

augmentin tableti iyice ezip toz hale getirin. orta boy (100 ml) suluğa 2 pirinç tanesi kadar ekleyip 5-10 dk iyice karıştırın. ilaçlı suyu 12 saatte 1 tazeleyin.

bu sudan kuşun ağzına mümkün olduğu kadar vermeye çalışın

mikostatin günde 1 damla ağızdan vermeye devam edebilirsiniz

augmentin tableti iyice ezip toz hale getirin. orta boy (100 ml) suluğa 2 pirinç tanesi kadar ekleyip 5-10 dk iyice karıştırın. ilaçlı suyu 12 saatte 1 tazeleyin.

bu sudan kuşun ağzına mümkün olduğu kadar vermeye çalışın

mikostatin günde 1 damla ağızdan vermeye devam edebilirsiniz
Hocam suyu hic icmiyor agzina zorla ben tutup yutturcam gunde kaç kere vermeliyim anlamadm 🤦🏻‍♀️

hazırladığinız ilaçlı suyu suluğa koyup kafese asın

bu karişimdan günde iki kere insülin enjektörü yardımıyla 0.5 ml ağızdan verebilirsiniz

Evde de komsudada hic antibiyotik yok. Aferin katarin parol aspirin , calpol surubu var. Onlardan ise yarayan yokmu acaba. İshali sanki duzelir gibi oldu. Kan gelmiyor agzindan. Yem yemiyor die biskuvi suyla erittim zorla verdim. Mikostatinde zorla verdim toparlar gibi oldu.

Evde de komsudada hic antibiyotik yok. Aferin katarin parol aspirin , calpol surubu var. Onlardan ise yarayan yokmu acaba. İshali sanki duzelir gibi oldu. Kan gelmiyor agzindan. Yem yemiyor die biskuvi suyla erittim zorla verdim. Mikostatinde zorla verdim toparlar gibi oldu.

evde augmentin var demiştiniz?

Öncelikle ilaç var diyerek konunun seyrini değiştirdiniz şimdi de yok diye yazıyorsunuz zaten size @neanderthalensis tarafından ilgili ilaçlar söylenmiş, vakit kaybetmeden her birini alın.
Dikmen'de bulunan "Uğur Pet Veteriner Kliniği" ile görüşebilirsiniz. Ankara da tam teşekküllü ve donanımlı bir klinik yok kanatlılar için ancak oranın hekiminin bir çok deneyimi ve bilgi birikimi var en kötü kursaktan esleme yapar.
Bu arada kuşun durumunun çok ciddi olduğunu da unutmayınız.

durum acil diye gece saat 5:30 da size yardimcı olmak için yarim saatimi ayirdim. önce ilaç var dediniz. üzerinden 12 saat geçti şimdi de ilaç yok diyorsunuz.

ben konuyu takipten çıkıp sizi engelliyorum. bundan sonra yazdıklarınizı görmeyecegim

Öncelikle ilaç var diyerek konunun seyrini değiştirdiniz şimdi de yok diye yazıyorsunuz zaten size @neanderthalensis tarafından ilgili ilaçlar söylenmiş, vakit kaybetmeden her birini alın.
Dikmen'de bulunan "Uğur Pet Veteriner Kliniği" ile görüşebilirsiniz. Ankara da tam teşekküllü ve donanımlı bir klinik yok kanatlılar için ancak oranın hekiminin bir çok deneyimi ve bilgi birikimi var en kötü kursaktan esleme yapar.
Bu arada kuşun durumunun çok ciddi olduğunu da unutmayınız.
Amacim seyir değiştirmek degil elimde olan ilaçlar ile bi sekilde toparlanmasini saglamak. Soylediginiz İlaclar recete ile veriliyor nasil alayim.
Suan sadece ishal ve yem yemiyor nefes alamıyo gibi cik cik ses cikariyor. Caresiz kaldim..

Kuşun durumu kritik şuan yapmanız gereken ilaçların herhangi birini tedarik etmek
Yada acil bir şekilde veterinere götürmek
Aksi halde son kaçınılmaz olacaktır
😕

Geri