Agresif muhabbet kuşları

Kayıp kuş nemo

Yeni Üye
Merhabalar hemen konuya geçeceğim 6 ay önce 2 tane yavru muhabbet kuşu aldım ama bir türlü evcilleşmediler aksine her geçen gün insanlardan daha da kaçıyorlar ve ısırıyorlar ne denediysem olmadı pet shop satıcısına sordum dediklerini yaptım olmadı veterinerlere sordum dediklerini yaptım yine olmadı ardından birkaç ay önce bu siteye kaydoldum ve size sordum yine bir şey olmadı kafesine mama değiştirmeye yaklaştığım an çığlık atarak kafesin içinde bir köşeden bir köşeye atlıyorlar kafesten dışarı alınca da sadece kafeslerinin üzerine çıkıp orada bekliyorlar hiç uçmuyorlar kafeslerini alıp başka bir yere görürsem bu seferde perdenin en üstüne çıkıyorlar tekrar kafeslerine koyana kadar orada bekliyorlar. Kafesin kapağını açık bırakırsam da hiç çıkmıyorlar ben bu agresif ve vahşi kuşlara ne yapmalıyım lütfen yardım edin

Merhabalar bu kadar ürkek ve yabani olmalarının altında birçok sebep var. Öncelikle bu kuşlar çok hassas canlılardır en ufak sesten yada ani hareketlerden çok etkilenirler ortam değişiklikleride dahil buna. 2 adet olmasıda senin verebileceğin eğitimi biraz daha güçleştirir.Sana tavsiyem ne kadar vakit ayırıyorsun bilmiyorum ama bu kadar saldırgan ve ürkek olduklarına göre pek vakit bulamıyorsun sanırım.İlk başta onların güvenini kazanman lazım eline alıştır önce ama bunu yaparken sabırlı olman lazım.Bunun harici forumda birçok eğitimle alakalı paylaşımlar var araştırdığında zaten sende neler yapılması gerektiğini öğrenmiş olursun.İnşallah kısa sürede alıştırırsın kuşlarını :)

Oyla 0
Merhaba, sorunu aslında ne sitemizden nede diğer yerlerden aramak yerine, okları kendinize yöneltmelisiniz. Ben nerede yanlış yapıyorum? sorusuna yanıt almalısınız.

Kuşların tıpkı bizler gibi karakterleri farklılık gösterir ve her kuş farklı bir eğitim, davranış geliştirebilir. Özellikle alıştırılması güç olabileceği düşünülen kuşlara bakıldığında az ilgilenildiği ya da öğretmeye çalışırken sabırsız davranıldığı gözlemlenir. Tavsiyem eğer dişili erkekli bir çift ise kuşlarınız, zamanı geldiğinde onlardan yavru alıp eğitmenizi tavsiye ederim. Bu aşamada güvenini kazanabileceğinizi düşünmüyorum.

Oyla 0
Merhaba, sorunu aslında ne sitemizden nede diğer yerlerden aramak yerine, okları kendinize yöneltmelisiniz. Ben nerede yanlış yapıyorum? sorusuna yanıt almalısınız.

Kuşların tıpkı bizler gibi karakterleri farklılık gösterir ve her kuş farklı bir eğitim, davranış geliştirebilir. Özellikle alıştırılması güç olabileceği düşünülen kuşlara bakıldığında az ilgilenildiği ya da öğretmeye çalışırken sabırsız davranıldığı gözlemlenir. Tavsiyem eğer dişili erkekli bir çift ise kuşlarınız, zamanı geldiğinde onlardan yavru alıp eğitmenizi tavsiye ederim. Bu aşamada güvenini kazanabileceğinizi düşünmüyorum.

Ben de bu yüzden buraya yazmıştım kime gittiysem hep az ilgilenmiş olabilrsiniz diyor ama aksine her gün saatlerimi onlara veriyorum ve eğitim konusunda da aceleci değilim sadece korkmalarına üzülüyorum alışmayıp yanıma gelmeleri önemli değil yeter ki çok korkup kendilerine zarar vermesinler

Oyla 0
Merhabalar bu kadar ürkek ve yabani olmalarının altında birçok sebep var. Öncelikle bu kuşlar çok hassas canlılardır en ufak sesten yada ani hareketlerden çok etkilenirler ortam değişiklikleride dahil buna. 2 adet olmasıda senin verebileceğin eğitimi biraz daha güçleştirir.Sana tavsiyem ne kadar vakit ayırıyorsun bilmiyorum ama bu kadar saldırgan ve ürkek olduklarına göre pek vakit bulamıyorsun sanırım.İlk başta onların güvenini kazanman lazım eline alıştır önce ama bunu yaparken sabırlı olman lazım.Bunun harici forumda birçok eğitimle alakalı paylaşımlar var araştırdığında zaten sende neler yapılması gerektiğini öğrenmiş olursun.İnşallah kısa sürede alıştırırsın kuşlarını :)

cevap için teşekkür ederim. Kuşlarıma saatlerimi ayırıyorum ve dediğiniz gibi sitedeki talimatları sabırlıca denedim ama olmadı önemli olan korkudan kendilerine zarar vermesinler :)

Oyla 0
Sağlık olsun ne diyelim. Gündelik temizliklerini ve ihtiyacı olabilecekleri karşıladığınızda alışmasada olur diyoruz bazen. Sağlıklı olsun yeter ki.

Oyla 0
Geri