Agresiflik

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan İzel ece
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İzel ece

iyikus.com Üyesi
Merhaba 1 hafta önce sultan papağanı sahiplendim ben onu değil o beni seçti resmen eve geldim direkt kafesten dışarı çıkardım kafamda durdu yem yedi elimden göğsümde uyudu çoğu zaman da elimi uzattığımda kafasını sevmem için öne ederdi ancak şuan işler tam tersi durumun da çok sinirli elimi sevmek için uzattığımda ısırıyor bağırıyor çok sinirli ve mutsuz olduğunu hissediyorum elimden yemek yemeye ve kafama konmaya devam ediyor ancak sevdirmek istemiyor ısırıp bağırıyor hapşırmaları başladı vet ile görüştüm yarın bi ilaç vericek ve nargile içiyorum evim balkonsuz dumandan etkilenmemesi için onu yatak odama koyuyorum bu arada evim salon ve o odadan oluşuyor en fazla 1 saat boyunca orda duruyor ve açıklıkla odada onun yanına girip çıkıyorum kafesini sürekli o odaya taşıdığım için streslenmiş olduğu için mi böyle bir davranış yapıyor yoksa diye düşünmedim değil ya da acaba soğuk algınlığı oldu da onun için mi böyle agresif cevaplarınızı bekliyorum:)

merhaba, kuşlar için ani değişmeler stres ve sinir yapmalarına sebep olabiliyor. Buda bir süreç onlar için ve alıştıklarında bu durumu azaltıyorlar. Şuan belli ki alışma döneminde ya da hoşlanmadığı bir durumu yaptığınız için size tepkisini en doğal şekilde yansıtıyor. İlginiz azalmışsa da eğer bu tip tavırlar normal kabul edilebilir. Tüy kapsülleri varsa sevdirmek istemeyebilir çünkü canları acıyabiliyor nadiren.

Oyla 0
merhaba, kuşlar için ani değişmeler stres ve sinir yapmalarına sebep olabiliyor. Buda bir süreç onlar için ve alıştıklarında bu durumu azaltıyorlar. Şuan belli ki alışma döneminde ya da hoşlanmadığı bir durumu yaptığınız için size tepkisini en doğal şekilde yansıtıyor. İlginiz azalmışsa da eğer bu tip tavırlar normal kabul edilebilir. Tüy kapsülleri varsa sevdirmek istemeyebilir çünkü canları acıyabiliyor nadiren.
Tüy kapsülü tam olarak nedir dediğim gibi 1 hafta oldu sahipleneli ve detaylı bilgiye henüz sahip değilim

Oyla 0
Tüy dönemleri oluyor belirsiz aralıklarla, bazen bakımında etkisiyle azar azar tüy döküp geri çıkartıyorlar. Tüyler çıkarken iğnemsi, sivri sert görünümde, tüylerin büyüdüğü kapsüller oluyor. Tüy aşaması yaklaşık 1-3 hafta arası sürebiliyor.

Oyla 0
Anlıyorum benimkinin kafasında tam da sevdirdiği yerde 3 tane var sanırım görmüştüm sanırım o yüzden sevdirmiyor artık :D ama ısırmasının nedeni sizce nargile içtiğim sırada onu odaya koymam olabilir mi buna tepkili olabilir mi

Oyla 0
Kuşların karakterleri çok değişken olduğundan bence yer değiştirmenden hoşlanmıyor. Belki de güvenini sarsacak başka bir hareketiniz oldu ama siz fark etmemiş olabilirsiniz.

Oyla 0
Kuşların karakterleri çok değişken olduğundan bence yer değiştirmenden hoşlanmıyor. Belki de güvenini sarsacak başka bir hareketiniz oldu ama siz fark etmemiş olabilirsiniz.
Bilmiyorum çok narin ve olabildiğince ani hareketlerden kaçınıyorum ama geçtiğimiz günlerde pencereyi açık unuttum ve o da pencereye uçtu çok ani bir şekilde koşup pencereyi kapattım ama o aslında dolabın üzerine uçuyormuş belki bu hareketim onu korkutmuş olabilir

Oyla 0
Belki de ondan ama dediğim gibi eski yerine geri getiriyorum yaklaşık 45dk 1 saat
Sonra yine de sorun olur mu sizce ?

Evet muhtemelen sorun olur. Yer değişikliği kuşlar için iyi değil. Aynı odada kafesin yerini bile değiştirseniz strese giriyor bu hayvanlar :)

Ya nargile ya kuş seçiminizi yapın :D

Oyla 0
Geri