Ağzını açıp kapatması normal mi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Rusalka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rusalka

iyikus.com Üyesi
Merhabalar
Kuşum gun içerisinde bazen ağzını bu şekilde açıp kapatıyor sanki ağzında bisey varmış gibi.
Videosunu ekliyorum.
Baska dikkatimi çeken bir durum yok cok fazla iştahı yok malesef pek yemek yemiyor ancak enerjisi keyfi yerinde diskisi da gayet normal.
Bu hareket sıkıntı teşkil eder mi bilgisi olanlar yardım ederse çok sevinirim .
Teşekkürler :)

Yediği yemleri sindirmekte zorlanıyor. Yada yem dışında başka birşey veriyorsanız onlarıda sindiremiyor olabilir.. Bu hareketi geviş getirme gibi düşünebilirsin..

Yediği yemleri sindirmekte zorlanıyor. Yada yem dışında başka birşey veriyorsanız onlarıda sindiremiyor olabilir.. Bu hareketi geviş getirme gibi düşünebilirsin..
Ne yapmami önerirsiniz?
Düzenli olarak entrobac probiyotik veriyorum sebze meyve de yiyor mama da yapıyorum kuş kumu da veriyorum nadir de olsa (grit kum). Genel beslenme düzeni bu şekilde. Şimdiye kadar hiç yapmazdı bu hareketi ?. Yem olarak beaks kullanıyorum uzun zamandır.

Ne yapmami önerirsiniz?
Düzenli olarak entrobac probiyotik veriyorum sebze meyve de yiyor mama da yapıyorum kuş kumu da veriyorum nadir de olsa (grit kum). Genel beslenme düzeni bu şekilde. Şimdiye kadar hiç yapmazdı bu hareketi ?. Yem olarak beaks kullanıyorum uzun zamandır.

Ne tür sebze meyveler veriyorsunuz? Beaks yemde fena değil ama garden mixde deneyebilirsiniz.. Ve yaptığınız mamanın içeriğini yazarmısınız..

Ne tür sebze meyveler veriyorsunuz? Beaks yemde fena değil ama garden mixde deneyebilirsiniz.. Ve yaptığınız mamanın içeriğini yazarmısınız..
Meyve olarak elma, çilek, armut, portakal, mandalina, muz, kivi, karpuz, kavun, şeftali, erik, dut, kiraz yani mevsim meyvelerini veriyorum aslında henüz yaz meyvelerine başlamadık tabii bu yıl :)
Sebze olarak maydanoz sapı, kereviz sapı, ıspanak, marul, roka, pırasa, brokoli, lahana, yeşil biber, kırmızı biber, semiz otu, karnabahar veriyorum. Yine evimize girene yani mevsimine göre.
Mama olarak da cedenin yumurtali mamasını kullaniyorum içerisine havuç rendeliyorum, taze fesleğen koyuyorum bazen, bazen kekik, nadiren haşlanmış yumurta, kabak rendeliyorum ya da turp rendeliyorum bu şekilde genellikle.

Garden mix denemiştim forumda görüp maalesef yulaftan dolayı sürekli tüye soktu birdaha almaya cesaret edemedim çok yormuştu hayvanı.

Son düzenleme:
Meyve olarak elma, çilek, armut, portakal, mandalina, muz, kivi, karpuz, kavun, şeftali, erik, dut, kiraz yani mevsim meyvelerini veriyorum aslında henüz yaz meyvelerine başlamadık tabii bu yıl :)
Sebze olarak maydanoz sapı, kereviz sapı, ıspanak, marul, roka, pırasa, brokoli, lahana, yeşil biber, kırmızı biber, semiz otu, karnabahar veriyorum. Yine evimize girene yani mevsimine göre.
Mama olarak da cedenin yumurtali mamasını kullaniyorum içerisine havuç rendeliyorum, taze fesleğen koyuyorum bazen, bazen kekik, nadiren haşlanmış yumurta, kabak rendeliyorum bu şekilde genellikle.
Garden mix denemiştim forumda görüp maalesef yulaftan dolayı sürekli tüye soktu birdaha almaya cesaret edemedim çok yormuştu hayvanı.

Garden mixi uzun zamandır kullanıyorum sebebide hem temiz olması hemde kolay sindirilebilir olması. Ben yulaf sorununu yemi aldığımda elekten geçirerek çözdüm. Yulaflar eleğin üstünde kalıyor.. Deneyebilirsiniz sizde..

ilistir.jpg

Kabakta sindirim sorunu oluyor genelde. Bazı diğer sebzelerde de olabilir. Bu yüzden bu tarz sebzeleri haşladıktan sonra mamaya eklemek daha iyi olabilir..

Garden mixi uzun zamandır kullanıyorum sebebide hem temiz olması hemde kolay sindirilebilir olması. Ben yulaf sorununu yemi aldığımda elekten geçirerek çözdüm. Yulaflar eleğin üstünde kalıyor.. Deneyebilirsiniz sizde..

Ekli dosyayı görüntüle 23474

Kabakta sindirim sorunu oluyor genelde. Bazı diğer sebzelerde de olabilir. Bu yüzden bu tarz sebzeleri haşladıktan sonra mamaya eklemek daha iyi olabilir..
Böyle büyük boşluklu eleğim yoktu deneyeceğim. Teşekkür ederim dikkat edeceğim diğer uyarılarınızada. Kuş kumu ile ilgili degsitirmem gereken birşey var mı? Veya hastalık boyutunda mıdır suanki durum endişelenmli miyim?

Böyle büyük boşluklu eleğim yoktu deneyeceğim. Teşekkür ederim dikkat edeceğim diğer uyarılarınızada. Kuş kumu ile ilgili degsitirmem gereken birşey var mı? Veya hastalık boyutunda mıdır suanki durum endişelenmli miyim?

Şuan için beslenme düzeninizi gözden geçirmeniz yeterli. Başka birşeye gerek yok. Kuş kumunu bana sormayın gereksiz birşey deyince tartışma çıkıyor sonra :D

Bana göre bu davranışın 3 sebebi var. Bir tanesi sindirim sorunu, bir diğeri solunum problemlerinin ilk işareti, son ama genelde bu davranışı çok tekrarladıkları stres ve kaygı durumları. Sindirim durumu olduğunda genelde (videoda duyamadım), yem kırarmış gibi çıtır pıtır sesler hakimken diğer sebeplerde bunu gözlemleyemiyoruz. Bu nedenle ayrımı oldukça kolay :)
@Malkoçoğlu katılıyorum.

Bana göre bu davranışın 3 sebebi var. Bir tanesi sindirim sorunu, bir diğeri solunum problemlerinin ilk işareti, son ama genelde bu davranışı çok tekrarladıkları stres ve kaygı durumları. Sindirim durumu olduğunda genelde (videoda duyamadım), yem kırarmış gibi çıtır pıtır sesler hakimken diğer sebeplerde bunu gözlemleyemiyoruz. Bu nedenle ayrımı oldukça kolay :)
@Malkoçoğlu katılıyorum.
Abooovvv! Hocam geviş getirir gibi yapıp çıtır pıtır ses gelmesi iyi olduklarında yaptıkları bişey değilmi biz öyle sanıyorduk...?

@Malkoçoğlu katılıyorum.
Evet Doğanay hocam genellikle sessiz yapıyor bu hareketi daha önce de hiç yapmazdı yeni gördüm bu davranışı. Tespit etmeye çalışacağım bakalım sanki isteyerek yani kontrollü yapıyor gibi. Ilk yaptığında ağzına tüylerinin girdiğini onu çiğnedigini sanmıştım hatta.
Yazın sıcaklarda nefes nefese kaldığında tık tık ses çıkardı hızlı nefes alıp vermeden dolayı ancak bu öyle değil ses çıkarmıyor ve sakin sakin dururken de yapabiliyor.
Stres ve kaygidan dolayıysa bilemiyorum onu ancak ortamda bir değişiklik olmuyor ya da dedigim gibi daha önceden yoktu 1 yasindan sonra başlayan bir hareket.

Teşekkürler Doğanay hocam

Geri