Ailemizin Yeni Üyesi

Melike Gül

Forum Sakini
Merhabaaa arkadaşlar, iyi akşamlar. Bugün beni çok mutlu eden birşey oldu. Ailemize yeni bir üye katıldıı. Açıkçası hiiç beklemiyordum bana da süpriz oldu. Ailemize bir sultan papağanı katıldı. Sultan papağanları konusunda çok acemiyim daha önce hiç beslemedim. Bizede babamın arkadaşı verdi ve onada onun bir arkadaşı vermiş yani yaşını tam bilmiyoruz. cinsiyetini yada ırkını da bilmiyoruz bu konularda bizi aydınlatırsanız çok sevinirim. Bide papağanımızın tüyleri hep kapsül nerdeyse. Gerek kuyruk olsun gerek başının üstündeki tüyler, nerdeyse heryerinde tüy kapsülleri var. Sizce ilk tüylerimidir bu tüyleri, yoksa bebeklik tüylerini mi atıyordur.
Bide nasıl bir eğitim vermem, nasıl bir yol izlemem lazım muhabbet kuşu eğitimlerinde ki gibi bir eğitim mi vermeliyim?
Şuan mamalığın içine muhabbet kuşuma verdiğim yemden ve birazda üstüne yulaf ekleyerek önüne koydum. Tavsiye ettiğiniz bir yem markası var mı yoksa muhabbet kuşuma aldığım yemden verebilir miyim? ve son olarak muhabbet kuşumu ve sultan papağanımı ne zaman birbirleriyle tanıştırmalıyım birbirleriyle kavga ederler mi?
ilk kez sultan papağanı besliceyeğim için çoğu şeyi bilmiyorum Şimdiden cevap veren herkese çook teşekkür ederimm

Hayırlı olsun yeni dostunuz. Yaş tüyü olabileceği gibi ısı düşümünden kaynaklı da olmuş olabilir. Yem konusu için muhabbet kuşu yemi kullanılabilir ama tam yeterli olmaz. Sultan papağanı kategorilerini incelemeni öneririm :)
Fotoğraf eklemeyide ihmal etmezsen sevinirim. :)

Oyla 0
Nasıl güzel maşallah. Evcillik durumu nasıl?
teşekkür ederim :giggle: Açıkçası hiç bilmiyorum çünkü ailemize bugün saat 5 gibi geldi yeni geldiği için de çok korkutmak istemedim sadece yanına gidip konuştum ortama alışmasını bekledim. ilk 2 saat yemek yemedi ama şuan yavaş yavaş hareketlenmeye başladı

Oyla 0
Biraz yoğun tüyde dediğin gibi. Aldığınız kişiye tüy durumu hakkında bilgilendirme yapmasını isteyiniz. Kuyruk tüylerinde eksikler, bozulmalar var.

Oyla 0
Biraz yoğun tüyde dediğin gibi. Aldığınız kişiye tüy durumu hakkında bilgilendirme yapmasını isteyiniz. Kuyruk tüylerinde eksikler, bozulmalar var.
Aldığımız kişi yetişkin bir erkek kuş olduğunu ve konuşmayı bildiğini söyledi. Tüylerinin ise döküldüğünü söyledi ama eskiden tüyleri nasıldı onu hiç bilmiyoruz :(
Bide tüy kapsülleri hiç canlı deil kanat ve kuyruk tüyleride mat bir renkte çıkıyor, ve dediğiniz gibi kuyruk tüylerinde eksiklikler var hatta bugün kanatlarını yukarı kaldırıp esnemişti nerdeyse hiç kanat tüyü yok tekte tükde var. Ben ilk geldiğinde yavru bir kuş sanmıştım tüylerini gördüğümde ama yetişkin bir kuşmuş o zaman tüy hastalığı mı var :(
7CE12F1B-529F-409D-963E-1E9C4D74AEE7.jpeg

Oyla 0
Hevesini kırmak istemem ama kuşunuzda tüy sorunu var. Tüy dökümünde bu hale gelmesi normal değil. Kuşunuza tımar gerekebilir. Tüylerde bozulmalar var. Çimlendirme buğday b vitamini desteği ve her ihtimale karşı bakır sülfat çözeltisi lazım tedavi için.

Oyla 0
Hevesini kırmak istemem ama kuşunuzda tüy sorunu var. Tüy dökümünde bu hale gelmesi normal değil. Kuşunuza tımar gerekebilir. Tüylerde bozulmalar var. Çimlendirme buğday b vitamini desteği ve her ihtimale karşı bakır sülfat çözeltisi lazım tedavi için.
Hayır hiç hevesim kırılmadı aksine bana geldiği için daha da sevindim. Eski sahipleri sanırım sorunu bulamadılar,tedavi edemediler. İnşallah bu yavrumuzu sizinde yardımlarınızla iyileştireceğim . Olur da iyileşmezse kuyruk ve kanat tüyleri çıkamazsa benim için hiç sorun deil onu ben böylede çok seviyorum. O zaman ben şimdi B vitamini desteği yapayım bana daha da güven duyduğunda bakır sülfat tedavisine geçerim olur mu? Elimde şuanlık Med tollyamin forte, bavimix depomino ve avisol A var. Sizce nasıl plan hazırlamalıyım ve suluğuna ne kadar damlatmalıyım bu ürünleri. Bide kuşumuz sizce tahminen kaç yaşındadır aldığımız kişi yetişkin bir kuş olduğunu söyledi ama yaşını söylemediler.

Oyla 0
Elbette takviyeleri verebilirsiniz. Tolyamini tam dolu suluğa 6 damla civarı verebilirsin @Melike Gül . Diğer ürünleri doğrudan kullanmadım ama üzerlerinde yazma talimatında belirttiği şekilde kullanmak iyi olacaktır. 1,5-2 yaş arası gibi geldi bana göre

Oyla 0
Geri