Akıllı Yemlik Fazla Yem Akmama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

siradaninsan

iyikus.com Üyesi
Merhaba,
Akıllı yemliğe geçiş yaptım fakat yem hazneye tam dolmuyor bu neyden kaynaklanır sizce? Herhangi bir tıkama durumu yok gibi üste kadar dolmuyor yemlik

Eğer durum görseldeki gibiyse bir sorun yok. Tamamen dolmuyor, kuşlar o kısımdan yedikçe arkadan yeni yemler doluyor o kısma.

Oyla 0
Foruma yeni katıldığım zamanlardan bir konum vardı:) Buraya ekliyorum, yemin sıkışmasını vs. nedenlerini anlamanız için belki yardımı dokunur.

Oyla 0
Merhaba.
İnce olan kanalda yem olması yeterli,kuş oradan alıyor yemi,daha öndeki alana kuş kendisi taşıyor yemi.
Yemliğinizi tam dolu olarak koyun,günlük yavaş yavaş eksildiğini göreceksiniz.
Ayrıca;
Yemliğinizin kapağını kapalı tutun,yoksa oradan yemeye başlarlar.

Oyla 0
Merhaba, akıllı yemliğin mantığı bu. Kuş biraz uğraşıp yeme ulaşması lazım
Merhaba.
İnce olan kanalda yem olması yeterli,kuş oradan alıyor yemi,daha öndeki alana kuş kendisi taşıyor yemi.
Yemliğinizi tam dolu olarak koyun,günlük yavaş yavaş eksildiğini göreceksiniz.
Ayrıca;
Yemliğinizin kapağını kapalı tutun,yoksa oradan yemeye başlarlar.

demek istediğim o değildi yemin dolduğu yer çok aşağıda kalıyor

1625160092677.png
bundan az bir şey yukarıda görüyorsunuz seviye olarak yukarı doğru çıkması lazımken çıkmıyor az koymamızla mı alakalı?

yem seviyesi olarak diyeyim tam net anlaşılsın.

Oyla 0
Yem seviyesiyle pek doğru orantılı değil. Bazı kötü üretim markalar var ancak işleyiş bakımından üstteki paylaştığınız görsel gibi olmalı. Bu tip durumlarda bir miktar kırılabilir ya da plastik kısım kesilebilir. Daha fazla yem akmasını sağlayacaktır

Oyla 0
Yetersiz değil ama ürün biraz kullanışsız görünüyor. hangi marka t-sert mi?

Oyla 0
taktım bir şey farketmedi kuşum yiyebiliyor ama tam dolu olunca daha iyi yiyor

bir kaç kez sallayınca tam doldu

Oyla 0
Yemliği tam doldurursanız,üstteki yemin ağırlığından dolayı aşağıdan biraz daha fazla yem gelir,ama az olması problem değil,yem israfınız azalır.Kuş ihtiyacı olan yemi mutlaka yer.Siz arada sırada bakarsınız tıkanma olursa,parmağınızla ileri-geri yaparsanız dolar tekrar.

Oyla 0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri