Albino papagani dışkı problemi

Kader Korkmaz

iyikus.com Üyesi
Merhaba, 3 gün önce albino papaganı sahiplendik. Geldiğinde 1 tanesi çok halsiz ve uykuluydu. Ishali vardı. Dışkısının poposuna yapıştığını fark edince veterinere götürdük. İshal ilacı ve antibiyotik verdi. Ishali duzeldi, kendine de geldi, enerjik. Ama kakasını yapınca hala kuyruk tüylerine yapışıyor. Bu durumu nasıl önleriz? Bu şekilde yapışması sorun oluşturur mu? Ankara da dışkapı da önerilen veteriner adı nedir?Diski tahlili yaptıralım mi? Dün çekmiştik bu resimleri.IMG-20210619-WA0000.jpeg

Ekli dosyalar

• 20210619_110738(0).jpg
    20210619_110738(0).jpg
    844.1 KB · Görüntüleme: 6
  • 20210619_110733.jpg
    20210619_110733.jpg
    787.7 KB · Görüntüleme: 6
Çok bilmiyorum fakat yeni gelen kuşlarda böyle olabiliyor. Probiyotik, vitamin gibi takviyeler vererek gözlemleyin. Zaten veterinere de götürmüşsünüz. Başka bir belirti yoksa hastalık değildir.

Oyla 0
Merhaba, ortam değişimi ve stres kaynaklı bozulmalar mümkün. Hastalık kaynaklıda olabilir ancak bir kaç gün beklemenizi öneririm. Bu sürede probiyotik ve elektrolit verilebilir.
Ayrıca dışkı yapışmaları k vit eksikliklerinde de sık gözlemlenmektedir.

Oyla 0
Merhaba, ortam değişimi ve stres kaynaklı bozulmalar mümkün. Hastalık kaynaklıda olabilir ancak bir kaç gün beklemenizi öneririm. Bu sürede probiyotik ve elektrolit verilebilir.
Ayrıca dışkı yapışmaları k vit eksikliklerinde de sık gözlemlenmektedir.
ben bu mesajı yeni gördüm, maalesef bu kuşumuz öldü :( veterinere götürdük,antibiyotik ve bir ilaç daha verdi 3 gün kullandık. 4. gün toparlanmadı ve aldığımız satıcı geri getirin ben bi bakayım iyileştirmeye çalışırım dedi ama maalesef bizim bıraktığımız gün bir saat sonra ölmüş, çok üzüldük..

Oyla 0
Geri