Albino yavru muhabbet kuşunun garip gagası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan chaosid
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

chaosid

iyikus.com Üyesi
Merhaba. 20 günlük bir albino yavru var. Gaga ucu hafiften yukarı kıvrılıyor. Normalde aşağı kıvrımmlı olması gerek. Daha önce hiç bu şekilde görmedim. Sizce normal görünüyor mu? Benzer yavrusu olan, büyüdükçe düzelen oldu mu?

5 gün önceki hali. Her şey normal görünüyor.

Bugünkü hali Gaga yukarı kıvrımlı

Video

Teşekkürler.

Bazen bu tarz gagaya sahip yavrular gelebiliyor gaganın durumu büyüdükçe biraz daha toparlar gibi, genelde benim gözlemim kırmız göz ino yavrular da bu tarz gaga yapılı yavrular olabiliyor. Biotin eksikliği denmişti bende çıkan yavruda ama Genetik bir sıkıntıdan dolayı da olabilir. Yavru genel olarak sağlıklı büyüdüğü zaman da yem yiyebilir bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum.

Bunun ilk nedeni cere altından aldığı bir hasardan kaynaklı olabileceği gibi genetik bir bozuklukta söz konusu olabilir. Büyüdükçe bir miktar kıvrılabilir ancak görüntüsü muhtemelen hemen hemen buna yakın kalacaktır. Beslenmesine büyük zorluk çıkarmaz ancak yem karışımında mutlaka daha yumuşak ve küçük taneli tohumları tercih etmek gerekebilir.

Bunun ilk nedeni cere altından aldığı bir hasardan kaynaklı olabileceği gibi genetik bir bozuklukta söz konusu olabilir. Büyüdükçe bir miktar kıvrılabilir ancak görüntüsü muhtemelen hemen hemen buna yakın kalacaktır. Beslenmesine büyük zorluk çıkarmaz ancak yem karışımında mutlaka daha yumuşak ve küçük taneli tohumları tercih etmek gerekebilir.
Teşekkür ederim. 5 gün önceki fotoda her şey normal iken nasıl öyle yukarı kıvrıldı anlamadım. Bir gelişme/düzelme olursa burayı güncelleyeceğim.

Genel besleme diyetinizi de yazın eksiklik var mı değerlendirelim.
Yem olarak Vercele-Laga Prestige kullanıyorum. Gerwit-w multi vitamin ve aviasol B vitamini haftada bir düzenli veriyorum. Kalamar kemiği sürekli bulunuyor. Hafta bir iki kez ekstradan aspur ve iç yulaf yediriyorum. Haftada 1 kez de yumurta maması.

Bunun dışında kullandığım bir şey yok (meyve, sebzeler hariç)

Yem olarak Vercele-Laga Prestige kullanıyorum. Gerwit-w multi vitamin ve aviasol B vitamini haftada bir düzenli veriyorum. Kalamar kemiği sürekli bulunuyor. Hafta bir iki kez ekstradan aspur ve iç yulaf yediriyorum. Haftada 1 kez de yumurta maması.

Bunun dışında kullandığım bir şey yok (meyve, sebzeler hariç)
Probiyotik de kullanmanızı öneririm. Yumurtayı haftada 2 ye çıkarın. Sık sık kara lahana öneririm. Haftada 2 defa da havuç.

Probiyotik de kullanmanızı öneririm. Yumurtayı haftada 2 ye çıkarın. Sık sık kara lahana öneririm. Haftada 2 defa da havuç.
Probiyotik aklımda. Kara lahana bir türlü sevdiremedim. Benimkiler meyve de yemiyor. Maydanoz, salatalık, marul ve havuç yedirebiliyorum sadece. Bir dahakine havuça kara lahana karıştırayım bakalım.

Probiyotik aklımda. Kara lahana bir türlü sevdiremedim. Benimkiler meyve de yemiyor. Maydanoz, salatalık, marul ve havuç yedirebiliyorum sadece. Bir dahakine havuça kara lahana karıştırayım bakalım.
Azar azar karıştırarak alıştırabilirsiniz. Ayrıca yemlerine 1/4 oranında keten tohumu katın

Geri