Alt karında sivri kemik

sametgokce

iyikus.com Üyesi
Poposundan göbeğe doğru giden yolda kemik sivriliği var dün bu kuşumun eşini kurumadan kaybettim aynı şeyin olmasını istemiyorum emin de olamıyorum her kuşta var mı bu sivrilik? Göğsünde yok anladığım kadarıyla, göbeği ve poposunun arasındaki bölgede keskinlik var. Hassas tartım da yok ki ölçeyim. 8B288EC3-0AF0-446F-997B-4E85F4C0D652.jpeg

İskelet yapısı aşağıda ki gibidir;

images - 2021-05-18T183133.756.jpeg

Herhangi bir komplikasyon ya da yeterli beslenmeme durumlarından ötürü görselde ki alt kemik belirginleşebilir.

Bunun tek bir sebebi yoktur ne yazık ki. Altta yatan sebebi bilmek mühim.

Ayrıca altta ki linkleri inceleyebilirsiniz...

Oyla 0
İskelet yapısı aşağıda ki gibidir;

Ekli dosyayı görüntüle 17049

Herhangi bir komplikasyon ya da yeterli beslenmeme durumlarından ötürü görselde ki alt kemik belirginleşebilir.

Bunun tek bir sebebi yoktur ne yazık ki. Altta yatan sebebi bilmek mühim.

Ayrıca altta ki linkleri inceleyebilirsiniz...

Kesin bir belirti midir peki bu kemiğin belirginleşmesi? Sağlıklı kuşta hissedilmez mi mesela?

Oyla 0
Yani öznel bir durumdan sözediyorsunuz... Sağlıklı kuşta da elbette hissedilir. Zaten zayıflayan kuşunuzun normal dışı durumuna eşlik eden birşeydir. Hali vakti yerindeyse ve buna kilosunun idealliği de eşlik ediyorsa endişelenecek birşey olmayabilir. Ortalama 40-45 gr. Türler arası değişebilir bu oran.

Oyla 0
Yani öznel bir durumdan sözediyorsunuz... Sağlıklı kuşta da elbette hissedilir. Zaten zayıflayan kuşunuzun normal dışı durumuna eşlik eden birşeydir. Hali vakti yerindeyse ve buna kilosunun idealliği de eşlik ediyorsa endişelenecek birşey olmayabilir. Ortalama 40-45 gr. Türler arası değişebilir bu oran.
Önlem amaçlı ne yapabilirim peki kekik çayı duymuştum yeterli mi

Oyla 0
murat hocanın yazdığı gibi kemiğin hissedilmesi tek başına birşey ifade etmez, kuşun ırkına göre değişir, yerli tabir edilen küçük/zayıf ırklarda daha rahat hissedilir. farkı anlamak için tecrübeli birisinin eliyle incelemesi gerekir

kuşla ilgili şüpheniz varsa kuş ve dışkıların net fotolarını paylaşırmısınız?

Oyla 0
murat hocanın yazdığı gibi kemiğin hissedilmesi tek başına birşey ifade etmez, kuşun ırkına göre değişir, yerli tabir edilen küçük/zayıf ırklarda daha rahat hissedilir. farkı anlamak için tecrübeli birisinin eliyle incelemesi gerekir

kuşla ilgili şüpheniz varsa kuş ve dışkıların net fotolarını paylaşırmısınız?
Hafif bi göbeği var gibi, uçurmayla azaldı diye hatırlıyorum
8B80F75D-C6CC-4060-92D2-E9F816F24DC8.jpeg
yumurta maması vermiştim o dökülmüş
C48F73AF-F50E-4B8C-90B6-9D6E894D8BA4.jpeg

bir de ayrıdan bunu yorumlar mısınız tüy uçlarını dökmüş sanki kendine bakım yaparken tüy döküyor ama böylesini hiç görmedim

510A5FD5-3538-4F1A-80F5-880003C90216.jpeg

Oyla 0
kuş çok zayıf görünmüyor ancak dışkıları biraz sorunlu. 2-3 gün probiyotik desteği verip takip ederseniz iyi olur bence

Oyla 0
Tüy uçlarını kemiriyor sanırım. Diğer türlü izahı zor bir durum
Kuruma durumu ise alt bölgede bir miktar olabilir evet ama uzun süre o şekilde yoğun keskinliğin kalmaması gerekir. Ufak bir işaret aslında bu durum. Bakımınızı gözden geçiriniz, kalsiyum ve protein odaklı besinlere yöneliniz.

Oyla 0
Poposundan göbeğe doğru giden yolda kemik sivriliği var dün bu kuşumun eşini kurumadan kaybettim aynı şeyin olmasını istemiyorum emin de olamıyorum her kuşta var mı bu sivrilik? Göğsünde yok anladığım kadarıyla, göbeği ve poposunun arasındaki bölgede keskinlik var. Hassas tartım da yok ki ölçeyim. Ekli dosyayı görüntüle 17046
Kuşunuzun o bölgesini üfleyin eğer kemik sivri ve siyah ise kuruluk kastalığıdır.Eğer bu belirtiler varsa hemen VETERİNERE GÖTÜRÜN ACİL ?

Oyla 0
Geri