sametgokce
iyikus.com Üyesi
Kesin bir belirti midir peki bu kemiğin belirginleşmesi? Sağlıklı kuşta hissedilmez mi mesela?İskelet yapısı aşağıda ki gibidir;
Ekli dosyayı görüntüle 17049
Herhangi bir komplikasyon ya da yeterli beslenmeme durumlarından ötürü görselde ki alt kemik belirginleşebilir.
Bunun tek bir sebebi yoktur ne yazık ki. Altta yatan sebebi bilmek mühim.
Ayrıca altta ki linkleri inceleyebilirsiniz...
Kuşlarda Kuruma Hastalığı ve Tedavi Yöntemleri
Kuşlarda Kuruma Hastalığı ve Tedavi Yöntemleri Halk dilinde kuruma olarak nitelendirilen bu hastalığın adı megabakteriosis yani megabakter denmektedir. Fakat kurumanın sebebi tam olarak bakteriler değil, bir çeşit mantar durumudur. Eğer erken teşhis edilirse düzelme imkanı sunan bu hastalık...iyikus.com
Kuruma (kurumosis :)) diye bir hastalık YOKTUR!!!
Evet arkadaşlar bu yazımda kuruma nedir? ne değildir? kuruma bir hastalıkmıdır? kurumada yapılan yanlışlar nelerdir? gibi soruları yanıtlıyacağım ve kuruma adı altında yapılan bütün yanlışları anlatacağım. Mutlaka sonuna kadar okuyun! Öncelikle şunu söylemeliyim kuruma diye bir hastalık yoktur...iyikus.com
Önlem amaçlı ne yapabilirim peki kekik çayı duymuştum yeterli miYani öznel bir durumdan sözediyorsunuz... Sağlıklı kuşta da elbette hissedilir. Zaten zayıflayan kuşunuzun normal dışı durumuna eşlik eden birşeydir. Hali vakti yerindeyse ve buna kilosunun idealliği de eşlik ediyorsa endişelenecek birşey olmayabilir. Ortalama 40-45 gr. Türler arası değişebilir bu oran.
Hafif bi göbeği var gibi, uçurmayla azaldı diye hatırlıyorummurat hocanın yazdığı gibi kemiğin hissedilmesi tek başına birşey ifade etmez, kuşun ırkına göre değişir, yerli tabir edilen küçük/zayıf ırklarda daha rahat hissedilir. farkı anlamak için tecrübeli birisinin eliyle incelemesi gerekir
kuşla ilgili şüpheniz varsa kuş ve dışkıların net fotolarını paylaşırmısınız?
Tüy uçlarına ne diyorsunuz peki hocam kıl gibi dökülmüşlerkuş çok zayıf görünmüyor ancak dışkıları biraz sorunlu. 2-3 gün probiyotik desteği verip takip ederseniz iyi olur bence
Tüy uçlarına ne diyorsunuz peki hocam kıl gibi dökülmüşler
Kuşunuzun o bölgesini üfleyin eğer kemik sivri ve siyah ise kuruluk kastalığıdır.Eğer bu belirtiler varsa hemen VETERİNERE GÖTÜRÜN ACİL ?Poposundan göbeğe doğru giden yolda kemik sivriliği var dün bu kuşumun eşini kurumadan kaybettim aynı şeyin olmasını istemiyorum emin de olamıyorum her kuşta var mı bu sivrilik? Göğsünde yok anladığım kadarıyla, göbeği ve poposunun arasındaki bölgede keskinlik var. Hassas tartım da yok ki ölçeyim. Ekli dosyayı görüntüle 17046