Mustafamert
iyikus.com Üyesi
Anason zararlı değildir, aksine kuşlar için oldukça faydalıdır.
Anason zararlı değildir, aksine kuşlar için oldukça faydalıdır.
Ah ah, bir uzlaşamadınız.inceleyiniz lütfen.Kuş Taşlığının Öğütme Gücü
Kuş Taşlığının Öğütme Gücü Kuşların sindirim sistemi, insanlarınkinden çok farklıdır. Aynı temel işlevleri yerine getirir ancak bunu her zaman aynı sırada veya aynı şekilde yapmaz. Kuşların dişleri yoktur ve birçok türün boğazın dibinde mahsulleri biriktiren bir tutma kesesi (yemek borusu...iyikus.com
inceleyiniz lütfen.Kuş Taşlığının Öğütme Gücü
Kuş Taşlığının Öğütme Gücü Kuşların sindirim sistemi, insanlarınkinden çok farklıdır. Aynı temel işlevleri yerine getirir ancak bunu her zaman aynı sırada veya aynı şekilde yapmaz. Kuşların dişleri yoktur ve birçok türün boğazın dibinde mahsulleri biriktiren bir tutma kesesi (yemek borusu...iyikus.com
Çıkarmamız gereken mesaj: “Kuşların dişleri olmadıkları için besinleri öğütmeleri zorlaşır ve kuş sisteminde “taşlık” adı verilen bölümde besinler yumuşatılır. Yani taşlığın görevi besinlerin öğütülmesine yardımcı olmaktır. Grit kumlar da kuş taşlığının öğütmesine katkı sağlar. Doğal hayatlarında da papağanların çamur vb. şeyler tükettikleri görülmüştür. Grit GEREKLİDİR.” diye bir mesaj çıkacak. Sonra sen de diyeceksin ki “Kuşlar çamuru öğütmek için değil, besin bulamadıklarında tüketirler.” diye gidecek... Bir sonuca varamayacağız yani.Doğanaycım incelemesine inceleyelimde buradan ne mesaj çıkarmamız gerekiyor kısaca yazarmısın. Yani kuşlar taşı bile öğütür gibi bir şeymi çıkarmalıyız?
Ümit hocam ben bu konulara girmeyeceğim
Konuyu açan arkadaş için inceler misiniz diye yönlendirdim
Çıkarmamız gereken mesaj: “Kuşların dişleri olmadıkları için besinleri öğütmeleri zorlaşır ve kuş sisteminde “taşlık” adı verilen bölümde besinler yumuşatılır. Yani taşlığın görevi besinlerin öğütülmesine yardımcı olmaktır. Grit kumlar da kuş taşlığının öğütmesine katkı sağlar. Doğal hayatlarında da papağanların çamur vb. şeyler tükettikleri görülmüştür. Grit GEREKLİDİR.” diye bir mesaj çıkacak. Sonra sen de diyeceksin ki “Kuşlar çamuru öğütmek için değil, besin bulamadıklarında tüketirler.” diye gidecek... Bir sonuca varamayacağız yani.
Ben ikinizin fikri arasında kaldım. Senin de gerekçelerin, sebeplerin, kanıtların güzel. Aynı şekilde Doğanay abinin kanıtları da güzel ama çok arada kaldım ben bu kum mevzusunda. Şu anlık grit kullanıyorum. Amaaaan, ne bilem ben. Veriyorum bir kum, onlar da yiyip duruyorlar işte. Çok arada kaldım.Kaancım gerekli olduğunu düşünen kullansın ben birşey demiyorum. Bak o yazıda bazı püf noktalara değindim. Ayrıntıları kaçırmışsın sen
bende grit kuş kumu var olurmu kristal konusunu hiç anlamadımİlla anasonlu olmasına gerek yok. Grit olması daha önemli bence.
Kaan rahat durmuyor ki. Neyse..Bu konuyu görünce bir ince duygulandım. Farklı bir yerde gerekli değil diye savunuyordu Kaan
anasonulu zaralı grit yararlı doğru anladım değilmigrit olur evet