Anne öldükten sonra yavru bakımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sule cil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sule cil

Yeni Üye
Merhabalar,
Sultan papağanlarimin anneleri 3 yavrusuna yem kusarken boğulup öldü. Aralarda dinlendirilmiş 3. kuluckadan sonra boyle bir ani ölüm bizi sarstı. Hemen mama aparati edinip kendimiz beslemeye basladik veteriner tavsiyesiyle mama hazirlayarak. Az da olsa yiyorlar. Ancak bir tanesinin dışkısı siyah oldu. Sonra diğeri halsizdi ve kanadi düşüktü. Siyah diskilama gecti ama bu sefer de koyu parlak yeşil diskilama basladi birinde. Kanatlari ve kuyruklari çıktı hatta biri kendi kendine kisa mesafeli uçma/sicrama denemeleri yapıyor. Yavrulardan halsiz olani kaybettik. Kalan 2 yavrudan 1 i daha kanadini dusurmeye basladi ama mama yiyor. Veteriner fragyl diye bir antibiyotik onerdi parazit olmasina karşı. 2 damla yogurt da verdik bagisikligi guclensin diye. Önerebileceğiniz ekstra bir uygulama var mi? Baba beslemiyor yavrularını bu arada.

Merhaba, mamayı kendiniz yapıyorsanız öncelikle hafif ılık bir mama olduğuna ve taze ürünler kullandığınıza emin olunuz. Mama kadar ısınma ihtiyacı da büyük ölçüde önemli olduğundan bunun içinde bir çözüm bulmanız gerekir. Erkek kuş beslemiyor mu acaba kuşları?
Dışkıların bozulması yeni gıdayla tanışıyor olmalarındandır diye düşünüyorum. Annesinin verdiği yemler bir şekilde öğütülmüş ürünler. Mamaya ilave multi vitamin ve aminoasit eklenebilir az oranda. İyi gelecektir.

Oyla 0
Nazik yanıtınız için teşekkür ederiz.
Evet. Baba beslemiyor. Hatta baba kendi yemini bile yemiyor. Sadece dal darı yiyor. Yumurta için çıldırır normalde ama yumurta bile yememeye başladı. Durgun değil. Şarkılar söylüyor. Anlamaya çalışıyoruz. Bu arada yavrumardan biri daha öldü bugun. Antibiyotik vermiştik. 1 tane kaldı. O sağlam şimdilik. Sadece sirt derisinin bir kısmı koyu gri olmuş. Darbe almadigindan eminim. Sırt tüyleri koyu gri cikiyor ondan midir acaba? Mama konusunda soylediklerinizi dikkate alacağız. Iyi çalışmalar.

Oyla 0
Üzüldüm kaybınız için. Bakteri kökenli bir rahatsızlığı olabilir anne babadan geçen. Bunun için anne babalarını tedavi etmek gerekir ki veterinere götürmenizi öneririm uygun bir zaman aralığında. Yavrudan fotoğraf atabilir misiniz?
Ana tüyler uzamadan altta koyu ya da açık gri taban tüyleri oluşuyor ve onun üzerine ana tüyleri geliyor. Foto gelirse bakarım tekrardan.

Oyla 0
İlk defa bu tarz bir renk bölünmesi görüyorum deride. Mutasyonuna göre olmaması gereken bir durum. Bazı durumlarda olabiliyor bölgesel tona değişmeleri ama çok yoğun bir koyu leke denk gelmedim. Araştıracağım. Bir bilgi bulabilirsem paylaşırım.
Tüylerle alakalı bir durum olmayabilir. Yapısal olabilir ya da doğuştan gelişen bir durum söz konusu olabilir.

Oyla 0
Screenshot_20200414-203001_Samsung Internet.jpg yavru kuslar icin bundan deneseydiniz keşke sicaklik cok önemli elle beslemede. Şırınga yapamiyosaniz Biraz koyu muhallebi kivaminda yapin. Tatli kasiginin yanlarini içe dogru kıvırıp kasigin ucuyla gayayi hafif actirarak yemesini saglayin. Bu sekilde 2 kuş buyurtum bu mama ile.

Oyla 0
Yavrulara bebek mamasi karisimindan ve haslanmis yumurtadan suyla karistirip veteriner tavsiyesiyle ivine biraz kus kumu serpistirip verdim ama begenmediler. Bebe biskuvisinden nefret ediyirlar ayrica icindr kim bilir neler var. Bu mamadan haberim olsaydi keşke o zamanlar. Simdi kalan 1 yavru gayet guzel buyuyor. Problem yok gibi. O kendi yemek istiyor hep. Köy yumurtasini haslayip rendeleyip uzerine dya-zyme 256i neydi adi o probiyotikten veriyorum. Dediginiz gibi ılık vermeye ozen gosteriyorum. Ayrica elma ve havucu rendeleyip suyunu siringaya cekip agzina akitiyorum. Ona bayiliyor. Dışkısı yesil ve beyaz karışımı şu anda.mama tavsiyeniz icin tesekkurler.

Oyla 0
Bir yanlış yapmışsınız bakım esnasında. Kuş kumu katmamalısınız. Sindirim sorunlarına yol acacaktır bebek kuşlarda. Şekerli ürünlerden de uzak durulmalıdır. Bebe bisk. önerilse de onun yerine etimekler kullanılmalıdır. Durumunun toparlamış olmasına sevindim. İnşallah sağlıcakla şu süreci atlatır.

Oyla 0
Yavrulara bebek mamasi karisimindan ve haslanmis yumurtadan suyla karistirip veteriner tavsiyesiyle ivine biraz kus kumu serpistirip verdim ama begenmediler. Bebe biskuvisinden nefret ediyirlar ayrica icindr kim bilir neler var. Bu mamadan haberim olsaydi keşke o zamanlar. Simdi kalan 1 yavru gayet guzel buyuyor. Problem yok gibi. O kendi yemek istiyor hep. Köy yumurtasini haslayip rendeleyip uzerine dya-zyme 256i neydi adi o probiyotikten veriyorum. Dediginiz gibi ılık vermeye ozen gosteriyorum. Ayrica elma ve havucu rendeleyip suyunu siringaya cekip agzina akitiyorum. Ona bayiliyor. Dışkısı yesil ve beyaz karışımı şu anda.mama tavsiyeniz icin tesekkurler.
Hala geç sayılmaz gelişimi icin onemli mama. Kac haftalik kuş? Bu mamayi temin edip baslayin. Bu kusda ölmesin. Yem kirmaya başlayana kadar bu mama verilir. Kumu kafese koyarsaniz gerektiginde kendi tuketir.

Son düzenleme:
Oyla 0
Doganay bey ve Hakan bey, yardimlariniz için tesekkurler. Kuş yavas yavas dal dari yemeye basladi. Şu an rendelenmis haslanmis koy yumurtasina her gun saldiriyor. Tuyleri de neredeyse tamamen uzadi. Kac haftalik oldugunu net soyleyemiyorum ne yazik ki. Guzel haber, kendine el surdurmeyen babasi her ne kadar bebegiyle ilgilenmese de bize kafasini kasitarak kendini sevdirmeye basladi.yavruyu severken kiskanmis olmali Yalniz ensesinde beyaz bir beze var. Fotograf boyutunu ayarlayabilirsem cekip gonderecegim burdan size. Saglikli gunler.

Oyla 0
Soz ettigim beze fotograflari

Ekli dosyalar

• Screenshot_20200418_144206_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20200418_144206_com.android.gallery3d.jpg
    878.1 KB · Görüntüleme: 5
  • Screenshot_20200418_144213_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20200418_144213_com.android.gallery3d.jpg
    888 KB · Görüntüleme: 7
Oyla 0
Merhaba, sevindim ilerletmesine. O beze sanırım kursağın üstte kalan kısmı ve yediği ya da elle besleme mamanızdan kalanlar. Elle besleme yapılıyorsa eğer fazla hava basmış olabilirsiniz ya da enfeksiyon kaynaklı bir şişme var. Kursak mantarı bir ihtimal. Fotoğraftan tam bağlantıyı kuramadım maalesef. Ensede o tip bir beze pek çıkmaz.

eğer hava basımından ya da fazla yemesinden kaynaklı kursakta ki yiyecekler ilerlemiş ise o bölgeye dikkatli bir şekilde kursak şişinin indirilmesi gerekebilir. Uygun bir video bulamadım ama hafif kuşun gagasını aralayıp yukarı kaldırdığınızda kursağı sol ve sağdan hafif baskı uyguladığınızda biraz hava + varsa eğer yediği gıdanın yükselmesi gerekir. Hava boşaldığını çıkan sesten anlayabiliyorsunuz.
5238
5241

Son düzenleme:
Oyla 0
Dediginiz gibi sanirim. Arkadan hafifce itince kursagina geri döndü beze. Zaten yumusakti, mama gibi. Havayi anlattiginiz sekilde çıkarttık. Bekleyelim bakalim. Her sey normal şu anda. Dışkısı yedigi yumurtadan kaynakli olsa gerek yumurta sarısı ve beyaz renkte ve normalden biraz daha sulu kivamda. Once kokuluydu. Simdi koku gecti. Su icmiyor. Kendi kendine rendelenmis yumurta yiyor iştahla. Biraz dye zyme 256 serpistiriyorum yumurtanin uzerine.

Oyla 0
Yinede Hipradoxi S ya da eczaneden monodoks antibiyotik ilacı elinizin altında bulunsun derim. Biraz daha toparladığında uygulamanızı öneririm. Aynı şekilde babasınada uygulayınız.

Oyla 0
Veteriner fragyl isimli insan antibiyotigi onerdi. Ondan var zaten elimizde. Dun ondan vermemistim ama yine de iyilesti bugun ensedeki beze/mama. Dışkıdaki koku da iyileşti. Şu an gayet normal büyüyor çok şükür. Yardımlarınızla bu yavruyu kurtardik.

Oyla 0
Gözünüz aydın. Umarım tamamen yem kırma işini de çözerse gerisi kolay. :) Tüylenmiş fotoğraflarını bekliyoruz

Oyla 0
Tuylerimiz Simdi yanak kenarlarina yapisan mamalari temizleme vakti. Islatilmiş peceteyle. Nazik nazik.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20200421_153740_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20200421_153740_com.android.gallery3d.jpg
    731.6 KB · Görüntüleme: 4
  • Screenshot_20200421_153732_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20200421_153732_com.android.gallery3d.jpg
    748.9 KB · Görüntüleme: 4
Oyla 0
Nasıl şapşik olmuş maşallah. Annesi gibi bakıyor size. Muazzam eğitime açık bir yavru olacak belli ki.

Oyla 0
Geri