Anormal sıcaklıklar yüzünden tüy dökümü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hasan.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hasan.

Veteran
Boncuk tüy dökümüne girdi. Stres gibi durumları olmadığı için kötü anlamda tüy dökümüne girdiğini düşünmüyorum. Ocak ayında olmamıza rağmen havanın sıcak olmasından dolayı bahar geldiğini düşünüp tüy dökümüne girmiş olabilir mi?

Kasım, Aralık ayında tüy dökümüne girmişti boncuk.

Boncuk tüy dökümüne girdi. Stres gibi durumları olmadığı için kötü anlamda tüy dökümüne girdiğini düşünmüyorum. Ocak ayında olmamıza rağmen havanın sıcak olmasından dolayı bahar geldiğini düşünüp tüy dökümüne girmiş olabilir mi?

Kasım, Aralık ayında tüy dökümüne girmişti boncuk.
Bende de var muhtemelen havalardan.

Oyla 0
Hava dalgalanmaları kısa süreli tüylere girmelerine sebep olabiliyor. Ayriyeten yoğun takviyeli beslendiklerinde de tüy dönemine girebilirler.

Bence havadan değil. Ya yaş tüyünü tamamlıyor ya da beslenme şeklinden dolayı tüye girdi.

Oyla 0
Hava dalgalanmaları kısa süreli tüylere girmelerine sebep olabiliyor. Ayriyeten yoğun takviyeli beslendiklerinde de tüy dönemine girebilirler
Teşekkür ederim hocam. Hayır, yoğun bir takviye uygulanıyorum. Sürekli aynı döngü. Hatta yumurta mamasını 2 haftada 1 yapıyorum artık. Muhtemelen havalardan, kuşlar da şaşırmış maalesef

Oyla 0
yumurta mamasını 2 haftada 1 yapmanın sebebi nedir?
Sebebi şu. Boncuk 3-4 hafta önce 47 gr idi. Bu yüzden de meyve sebze ağırlıklı diyet uyguladım ve yemindeki aspur miktarını artırdım. Ayrıca yumurta maması gibi ek takviye vermekten kaçındım ve 2 haftada 1 yapmaya karar verdim. Şuanda 44 gr. Yavaş yavaş haftada 1 yapmaya devam edeceğim.

Oyla 0
Geri