Bu ürünü almayı planlıyorum ancak kullanan biri varsa öncesinde ona göre hareket etmek istiyorum. Deneyimleyen var mı?
Probiyotikli Bira Mayası İçerik Bileşenleri;
İnaktif Bira Mayası – (Saccharomyces cerevisiae)
Mannan – BİO MOS – (Mannan oligosakkarit)
İnülin – BİO FOS – (Frukto oligosakarit)
Montmorillonit – (Calcium Montmorillonite)
Selenyum – (Organik Selat Se)
Çinko – (Organik Selat Zn)
Probiotik (Canlı Mikro Organizmalar)
Mikro Organizmalar 1 x 10 cfu / kg;
Bifidobacterium bifidum
Streptococcus thermophilus
Enterococcus faecium
Lactobacillus plantarum
Lactobacillus bulgaricus
Lactobacillus rhamnosus
Lactobacillus acidophilus
Şimdilik askıya aldım. SKT çok yakın ve bence pahalı.İçeriği göz dolduruyor mos fos herşey var Bu ürüne aslında probiyotik ve prebiyotik katkısı diyebiliriz. Bira mayasını sadece taşıyıcı olarak kullanmışlar..
Doğanay önce bi sen denede sonra bakarız bizde
Evet üç bira mayası var elimde. Biri Hainks BIOSACC. Çok muhteşem bir şey diyemem. Naturali daha çok kullanıyorum ve Aviyeast. Röhnfried seneye kullanmayı düşünüyorum
Bu çözümlemelerine hastayımBence bu bira mayalarına gereksiz fazla paralar veriyorsunuz. Hadi röhnfriedin bira mayasına ekstra polen eklemişler neyse diyeyim, biosac ürününe ekstra probiyotik eklemişler yinede o fiyatlar etmez ama hadi onada neyse diyeyim. Ama naturalin ürünü bildiğiniz hamur mayasıyla aynı Nette 850 gramı 115 tl, 450 gramı 90 tl diye geçiyor. Bunlara o paraları vericeğinize pakmayanın kuru mayası 100 gramı 5 tl Ciddi diyorum aynı ürün Hatta pakmaya daha tazedir
Bu çözümlemelerine hastayım
Başka bir forumda karşıma çıkan bir yazıyı paylaşayım,doğruluğu nedir?Sizde haklısınız üreticilerin yıllarca büyük paralar vererek mucize ürün diye kullandıkları bira mayasının aslında hamur mayası olduğunu yüzlerine hunharca vurunca kabullenmesi biraz zor oluyor tabi
Daha öncede bira mayasını derinlemesine araştırdığım için (hatta bir konuda hazırlamıştım linkini bırakırım alta) şunu net söyleyebilirim ki; bira mayası aynı zamanda ekmek mayası olarak da bilinen ve aslında Saccharomyces cerevsiiae mantar kültüründen başka bir şey değildir..
Yani daha basit bir ifadeyle; Bira mayası = Hamur mayasıdır (aynı üründür).
Ve bu hamur mayasını allayıp pullayıp fahiş fiyatlara satıyorlar. Tabi birde tee belçikalardan geldiği zaman bizim insanımızda bişey sanıyor bu hamur mayasını
Şunuda söyliyim bu maya kuşlarımıza faydalı birşey ben faydasız demiyorum hatta bende kullanıyorum. Ama naturelin 100 küsür liralık ürününü değil pakmayanın 5 liralık ürününü
Kuru maya/bira mayası nedir? Besin değeri ve Faydaları nelerdir? Nasıl kullanılır?
Evet arkadaşlar çayımı demledim ve sizler için yeni bir konu hazırladım :) Bu konuda kuru mayadan bahsediyorum. Benim sıklıkla kullandığım bir ürün. Her mamaya az miktarda katarım. Tüy zamanı suluklara da eklerim. Peki bu ürünü ne için kullanıcaz derseniz onuda yazımın devamında anlatıyorum...iyikus.com
Yav sorma aldığım yerde de böyle kalındı üşendim normal haline getirmeye..Taha şu yazını kalın harflerle değilde normal yaz kardeşim gözüm bozuldu. Ekmek mayasıda inaktif mayadır. Dediğim gibi bir fark yok. Bira mayası özelinde söylemiyorum bu tarz yazıları genelde ürün sahipleri forumlara sürüyor
Size sadece şunu söyliyim, bira mayası ile ekmek mayası arasında bir fark varsa ve bununla ilgili bir bilimsel makale varsa bulun diyorum okadar
Yav sorma aldığım yerde de böyle kalındı üşendim normal haline getirmeye..
Dediğim gibi doğrulu var mı bilmiyorum karşıma çıktığı için paylaşmak istedim...