Arkadaşlar iki konuda sizlere danışmak istiyorum

Merve Kıratlı

Yönetici
Moderatör
Arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar.
Konuların İlki; daha önce bizim yaramazların fotoğrafını paylaşmıştım. İkisi de dişi. Fakat biri diğerinin üzerine ayak atmaya çalışıyo araştırdığım kadarıyla kur yapma hareketi diye biliyorum. Bunun nedeni ne olabilir?

İkincisi ise; yarın mama yapacağım standart tarif dışında herhangi bir ekleme yapabilir miyim? Haşlanmış buğday, haşlanmış mısır, havuç, yumurta(kabuğu, sarısı, beyazı), mısır unu, maydanoz dalları ve brokoli şeklinde düşünüyorum.

Şimdiden teşekkür ederim :)

1. sorunuzun cevabı dişi kuşlarda birbirlerine o şekilde kur yapabiliyorlar. Yinede emin olmam adına tekrar ikisinden fotoğraf ekleyebilirseniz bakayım.
2. sorunuz ise eklenebilir ama mısır haşlanmadan verilmesi daha uygun. Yumurta kabuklarıda iyi steril edilmiş olmalı. Maydonozun da fazlası uygun olmuyor bu nedenle az oranda verilebilir.

Oyla 0
Fotoğrafları ekledim.
Ben haşlanmış vermiştim koçanından ayırmadan baya iştahlı yediler o yüzden mamaya da koyayım demiştim. Yumurta kabuklarını yıkadım fırında iyice kuruttum sarartmadan, blenderdan geçirip kavanozla buzdolabında saklıyorum ondan kullanmayı düşünüyorum. Maydonoz yerine brokoli koyarım o zaman. İçinde yeşil olduğu zaman daha iştahlı yiyolar :)

Ekli dosyalar

• IMG_20200730_125329.jpg
    IMG_20200730_125329.jpg
    360.3 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20200902_204652.jpg
    IMG_20200902_204652.jpg
    49.2 KB · Görüntüleme: 10
Oyla 0
İkincisi ise; yarın mama yapacağım standart tarif dışında herhangi bir ekleme yapabilir miyim? Haşlanmış buğday, haşlanmış mısır, havuç, yumurta(kabuğu, sarısı, beyazı), mısır unu, maydanoz dalları ve brokoli şeklinde düşünüyorum.

Güzel tarif. Ek olarak buğday ruşeymini tavsiye ederim. Hem fiyatı uygun hemde besin değeri çok iyi. Ben çok faydasını gördüm.

Bende mısırı haşlayıp veriyorum. Haşlanmış mısır kullanıcaksan ekstra mısır unu katmana gerek yok.

Oyla 0
Güzel tarif. Ek olarak buğday ruşeymini tavsiye ederim. Hem fiyatı uygun hemde besin değeri çok iyi. Ben çok faydasını gördüm.

Bende mısırı haşlayıp veriyorum. Haşlanmış mısır kullanıcaksan ekstra mısır unu katmana gerek yok.
Takviye gıdalar aldığım zaman ona da bakarım. Şimdi yapıyorum mamayı yumurta haşlanıyo :)

Oyla 0
Geri