Arkadaşlar yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Umut_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Umut_

iyikus.com Üyesi
arkadaşlar erkek muhabbet kuşuma eş aldım fakat başı 180 derece dönüyor uçunca yeterince yükselemiyor hasta mı hastaysa hastalığı nedir tedavisi var mıdır bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Çözüm
İlk önce yapmanız gereken kuşu ayırmak.
sonrasında vitamin-mineral tedavisine başlamak.
İlerleme durumuna göre ilaç tedavisi de girilebilir.
Şu an için yorum yapmaktan ziyade icraata geçmek lazım.
Supradayn All day efervesan alın, takibini hep beraber yapalım.
1-2 gün gözlemleyelim, sonrasında ilaç konusu gündeme gelirse konuşuruz.
dışkısını kafesi temizledikten sonra atarım

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    140.5 KB · Görüntüleme: 20
Oyla 0
Ben emin olamadım oyunda yapıyor olabilir. Daha uzun video çekermisiniz..
oyun olduğunu düşünmüyorum kafesten çıkardığımızda uçamıyor uçsada hem dengesiz hemde yükselemiyor
Kuşunuzun dışkısı ve videosu net değil. Kafeste görüyorum ki 2 kuş var. Eğer kuşunuz sallabaşsa diğer kuşunuza da bulaşabilir bunun için erken teşhis önemli. Yakın zamanda tekrar dışkı resmi ve video atabilirseniz iyi olur
dışkı 2 çeşıt görüyorum fotoğraf nekadar netçeksemde görünmuyorbirisi açık yeşilimsi diğeri normal dışkı hastalık hakkında daha fazla bılgı verırsenız sevinirim kuşuma erkak kuşa bulaşmaolasılığı var mıdır ilaç kullanmamıza gerek varmı
Evet kuşunuz sallabaş olmuş maalesef, bilgili üyeler dönüş yapacaktır

Oyla 0
Tam sallabaş değil ama kuşunuzda denge kanallarından kaynaklı stabilite sorunu var gibi görünüyor. İnsanlardaki vertigo benzeri bir durum ve eğer tedavi edilmesi kuşlarda sonuçları çok daha vahim olabiliyor. Lütfen kuşu veterinere götürün ve ilaç talep edin. Kuşu kafes dışına çıkarmayın. Bu durumlar geçici de olabiliyor. Örneğin araçta, yolda, evde hava akımı yada klimaya azıcık maruz kalsın hemen bu sorunlar başlar. Çok nadiren kendi geçer ama genelde ilaç tedavisi gerektirir haberiniz olsun.

Buradan bizim fikir yürütmelerimiz tedavisi için kısa kalabilir. Veterinerin görmesi çok iyi olur.

Oyla 1
Tam sallabaş değil ama kuşunuzda denge kanallarından kaynaklı stabilite sorunu var gibi görünüyor. İnsanlardaki vertigo benzeri bir durum ve eğer tedavi edilmesi kuşlarda sonuçları çok daha vahim olabiliyor. Lütfen kuşu veterinere götürün ve ilaç talep edin. Kuşu kafes dışına çıkarmayın. Bu durumlar geçici de olabiliyor. Örneğin araçta, yolda, evde hava akımı yada klimaya azıcık maruz kalsın hemen bu sorunlar başlar. Çok nadiren kendi geçer ama genelde ilaç tedavisi gerektirir haberiniz olsun.

Buradan bizim fikir yürütmelerimiz tedavisi için kısa kalabilir. Veterinerin görmesi çok iyi olur.
1 dakikalık net bir video lazım rahatça incelemek için.
HOCAM BU HASTALIK (HASTALIKSA) BULAŞIRMI

Oyla 0
Geri