Merhaba, yavrumuzun sık kaşınmasi bugün dikkatimi çok çekti. Yaklaşık 5 gündür bizimle ama bugün siklasan bir kaşınma hareketi dikkatimi çekti. Nasil tarif edilir bilemiyorum ama böyle köpeklerin yaptığı gibi kafa arkasını çok seri kasıma hareketini kastediyorum. Eğer bu açıklayıcı olmadıysa gorsel eklemeye çalışayım. Bugün bu hareketi çok sık yaptığını fark ettim, hemen kafesini inceledim ve dezenfekte ettim. 2 günde bir temizliyorum aslında kafesini ama yavru olması sebebiyle dal dari, mama vs kafes zemini kalabalık bir hale bürünüyor ve çabuk kirleniyor. Sitede yaptığım araştırmalarda siyah noktaciklar ile ilgili bilgilere ulaştım gözlemledim ancak kirlilikten ayırt edemedim, simdi temiz zeminde sabah gozlemleyecegim yeniden. Bu arada biraz abartmış olabilirim ama örnek vermek gerekirse 5 dk boyunca kaşınma hareketi gözlemledim sonrasında bunları yapmadı, erken reaksiyon alabilmek için sanırım biraz huylu davranıyorum ancak dediğim gibi normalde yapmadığı bir hareketti. Belki tüyleri yeni yeni çıkıyor falan da ondan mı yapıyor acaba bilemedim. Kirli kafes zemininde dikkatimi çeken birkaç noktayı çekmeye çalıştım kamera zoom ile ancak mobilden yazıyorum şu anda en yakın zamanda dosya boyutunu ayarlayıp eklemeye çalışırım.