Aşk-ı Memnu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kubilay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kubilay

iyikus.com Üyesi
Elimde 2 tane dişi pakistan 1 tanede erkek pakitan var. Dişilerden birine dişiA diğerine dişiB diyelim. DişiA ile eş tuttu erkek ve çiftleştiler ama yumurta alamadım. Bidaha da yakınlaşmadılar. Son zamanlarda erkek bidaha hareketlendi dişiB ye kur yaptı kafes içinden (dişiB yavruluktan beri bende olan kuş kafesini kapatmıyom onun). Bugün de az önce kafesten kaçmış erkek biraz kur yaptı dişiB ye ve çiftleştiler. DişiB doğuştan hazırdı direk kafasını eğdi. DişiB 1-2 dk sonra bidaha kuyruğunu eğdi fakat erkek kur yaptı sadece. Çok az zaman geçti aradan taş patlasın 5 dk dişiB erkeği yanına yaklaştırmadı yada bana öyle geldi. Bu arada erkek yine kur yapmaya devam etti bi dişiA'ya bi dişiB'ye sırayla ikisinede kur yaptı. Sonra bunları kafesin içine attım görmek için. DişiB hemen kuyrunu kaptı erkeğin ayırdım erkeği kendi kafesine dişiA'nın yanına koydum. Bu durum neden böyle? Aynı kafeste durmuyolar ama neden kafes üstünde yan yana gelip çiftleştiler? Anlamadığım bissürü konu var aydınlatırsanız sevinirim.

Aradan baya zaman geçti kafes üstünde iyi anlaşıyor dişiB ile erkek be 1-2 kere daha çiftleştiler.

Son düzenleme:
Merhaba, genelde tüm kuşların temel sorunu paylaşamama. 2 dişi bir erkek durumlarında kavgalar gözlemlenmesi çok normal. Tam tersi de olsa yine sorun yaşardınız. Çiftleşme oldu ise B ile kalmalı, A ayrı bir odaya alınmalı mümkünse ve bir süre denk gelmemelidir.

Merhaba, genelde tüm kuşların temel sorunu paylaşamama. 2 dişi bir erkek durumlarında kavgalar gözlemlenmesi çok normal. Tam tersi de olsa yine sorun yaşardınız. Çiftleşme oldu ise B ile kalmalı, A ayrı bir odaya alınmalı mümkünse ve bir süre denk gelmemelidir.
Erkek baya zeki bi kuş kapıdan kendi çıkıp giriyor. Canı isteyince çıkıyo çiftleşiyo geri giriyo kafese anlamadım. ikisiylede iyi anlaşıyo. Bide B ile aynı kafese koyamam B bu zamana kadar tek yaşadığı için heralde erkeği kafesin içine sokmuyo denedim koydum kafesin içine onları az daha kopartıyodu arka kuyrunu erkeğin. Ne yapçam bilemiyorum arada kaldım.

Bazen sorunlar kanlı ya da ağır olmuyorsa umursamamak lazım. Büyük papağanlar için eşleşme süreci karmaşık olabiliyor.

Geri