Avi ast nasıldır

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hasan.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hasan.

Veteran
Merhaba arkadaşlar dün kuşum uyurken vik vik diye biraz ses çıkardı önceden çıkarmazdı sonra burnunu kaşıyıp hapşurdu falan korktum ben belki şuan tüy dökümünde olduğu için yapmıştır bilmiyorum ama korktum yani. Şimdi avi ast diye solunum güçlendirici bi vitamin gibi bir şey buldum bu işe yarar mı bilmiyorum belki öylesine yapmıştır solunum yolu hastalıkları olduğunu düşünmüyorum maşallah kuşumun ama yine de tedbir alayım diye yaptım. Ne yapabilirim ve bu avi ast iyi mi @Doğanay Y. @VBZE433 abilerim siz de bakarsanız sevinirim

Bir de ben dal darı koymuştum uyumadan önce onu yedi bayağı acaba ondan dolayı mı ses çıkardı vik vik diye

viklemesinin bir çok sebebi olabilir. Dediğiniz tüm şeyler vikleme yapabilir. Örneğin dal darıyı öyle canavarca tüketen kuşlar var ki, göğüzleri kaya gibi oluyor bir süre ve ses çıkartabiliyorlar. Aynı zamanda tüy dönemi de vikleme olabilir. Yorgunluk ve sürecin zor atlattığının göstergelerinden biri. Bir süre gözlem yapıp gerekirse ürün kullanın. Avi ast kullanılabilir.

Oyla 0
viklemesinin bir çok sebebi olabilir. Dediğiniz tüm şeyler vikleme yapabilir. Örneğin dal darıyı öyle canavarca tüketen kuşlar var ki, göğüzleri kaya gibi oluyor bir süre ve ses çıkartabiliyorlar. Aynı zamanda tüy dönemi de vikleme olabilir. Yorgunluk ve sürecin zor atlattığının göstergelerinden biri. Bir süre gözlem yapıp gerekirse ürün kullanın. Avi ast kullanılabilir.
abi cevabın için teşekkür ederim öncelikle. Ben kuşuma 2 gün boyunca dal darı verdim yani çarşamba günü başladım cuma gününe kadar verdim bugün dal darıyı kafesten aldım. Canavarca yedi yani dal darıyı. Dal darıyı yerken çok olmasa da nadiren hapşurdu sanırım dal darının tüyleri rahatsız etti burnunu.

Şuanda boncuk tüy döneminde maşallah bir şekilde halletmeye çalışıyoruz. Tam olarak yaz gelmedi ama yazın tüy dönemine girdi bir şey olur mu acaba? İlkbahar tüy dönemine girmişti ama şimdi yaz tüy dönemine girdi ancak daha mayıs ayındayız yani yaz mevsimi gelmedi aklıma takıldı yine de. Sivasta yaşıyoruz biz ve havalar sıcak

Ben bugün akşam biraz daha dikkat edeceğim zaten her zaman viklemedi. Biraz vikledi ama korktum yine de. Eğer bugünde Allah korusun devam ederse avi ast alayım abi teşekkür ederim.

Oyla 0
@Doğanay Y. abi merhaba öncelikle benim aklıma bir soru takıldı da sormak istedim benim kuşum uyurken kuyruğu düşük uyuyor yani nasıl betimlesem bilmiyorum ama yani normalde kuyruğu normal bir hizada duruyor ama uyurken bu kuyruk düşüyor. Yani aynı şu resim gibi resim bana ait değil ama daha iyi betimlemek amaçlı atıyorum
xVkyVn.jpg

Kuyruğu bu şekilde düşük kalıyor ancak normal zamanlarda gündüz vakti vs. kuyruk normal hizasında duruyor. Bu normal mi?

Oyla 0
Çok yedikten sonra bir kuşum hıçkırık tutmuş gibi oluyor ve su içince düzeliyor. Suya erişimleri kadar suyun içilebilirlik hali de önemli. Zaten az tüketiyorlar o nedenle çok panik yapmadan takip etmekte yarar var.

Avi-ast premiksi her zaman dursun bir köşede.

Oyla 0
Geri