ayak altındaki kızarıklık

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Canan S.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Canan S.

Forum Sakini
dün kuşumun ayak altındaki kızarıklıklar dikkatimi çekti. Bu kızarıklığın nedeni nedir? Bu belirtiler bir hastalık habercisi mi? Problemin iyice büyümemesi ne yapmalıyım? yada ne kullanmalıyım?

bilgi rica ederim.

Kuşunuz plastik tünek kullanıyor mu? Eczaneden rif ampul alın günde iki üç kez kulak çubuğuyla sürün bir bakalım

O bölgenin kokusuz bir vazelin veya arkadasimizin önerdiği gibi bir ürünle nemlendirilmesi gerekiyor. 4,5 gün cekistirmeden masaj yapılmalı o bölge ve ayağına

O bölgenin kokusuz bir vazelin veya arkadasimizin önerdiği gibi bir ürünle nemlendirilmesi gerekiyor. 4,5 gün cekistirmeden masaj yapılmalı o bölge ve ayağına
Hocam evde şu an için badem yağı bulunuyor, onu sürsem sıkıntı olur mu ?vazelini birkaç gün içinde temin edicem tabi ki,Bu kızarıklık açık yara anlamına gelmez değil mi?

Kuşunuz plastik tünek kullanıyor mu? Eczaneden rif ampul alın günde iki üç kez kulak çubuğuyla sürün bir bakalım
Üst kısımda tahta yünek vardı , kafesin alt kısmında ise hagen vision plastik tüneği vardı , onu bugün çıkardım ama onu dinlenmek için değil kafesin tabanını inerken kullanması için takmıştım

Hocam evde şu an için badem yağı bulunuyor, onu sürsem sıkıntı olur mu ?vazelini birkaç gün içinde temin edicem tabi ki,Bu kızarıklık açık yara anlamına gelmez değil mi?
henüz gelmez. Ancak antibiyotikli kremlerin kullanımı belki daha iyi olabilir. Vazelin son yönelmeniz gerekenlerden.

rif veya herhangi bir antibiyotikli krem olabilir. Evinizde ki kremlerin isimlerini yazarsanız çoğu yara kremi genelde bu tanıma uygun olabiliyor. Antiseptik + antibakteriyel içeriğe sahip kremlerden herhangi biri

dün kuşumun ayak altındaki kızarıklıklar dikkatimi çekti. Bu kızarıklığın nedeni nedir? Bu belirtiler bir hastalık habercisi mi? Problemin iyice büyümemesi ne yapmalıyım? yada ne kullanmalıyım?

bilgi rica ederim.

Merhaba🌼iki ayakta da mı aynı durum var?
Birde fotoğraf ekleyebilir misiniz?🙂

Bumblefoot başlangıcı olabilir. Aşağıdaki konuyu bir inceleyin..

Evet iki ayaktada bu kızarıklık var maslesef ,fotoları yukarda paylaşmıştım
Evet ama video gibi olduğu için net göremedim.
Bumblefoot başlangıcı olabilir.Sadece bir hasar alma durumuda olabilir.
-A Vitaminini arttırabilirsiniz.
Fakat bakteriyel bir durum da yoksa Basitrasin ve Neosporin kullanmak bir etki göstermeyebilir.

Bumblefoot başlangıcı olabilir. Aşağıdaki konuyu bir inceleyin..

Bumblefoot veya diğer ismi ile pododermatit (doğrusu bunu yazması ve okuması daha kolay geliyor) olması için önceden bir yaralanma, tahriş olması gerek. Kuşun geçmişinde böyle bir sorun yok, @Canan S. hanımın da genel olarak temizlik konusuna dikkat ettiğini biliyorum. Bence sebebi bu değil. Ancak tedbir amaçlı antimikrobiyal bir krem kullanılabilir. Zaten bahsi geçen durum varsa ilk aşamalar olacağı için tedavi bu şekilde sağlanmış olur.

Pododermatit çeşitli seviyelere ayrılır. İlk başlarda ayak tabanında incelmiş, soyulmuş gibi bir görüntü olur. İlerleyen aşamalarda nekroz yani doku ölümü, lezyonlar ve nasırlaşma görülür. Daha da ilerlediğinde nekroz bölgesinde ödem toplar, parmaklar şişer ve gittikçe kötüleşir. @Canan S. kuşun ayağındaki durumu takip etmenizde fayda var. Eğer bahsini ettiğim gibi bir ilerleme olursa bu durumda veterinere gidersiniz.

Daha iyi anlaşılması için bulduğum birkaç fotoğrafları ekleyeceğim.

pododermatites-blog-stage-1-e1422536449135-1.jpg
Bu, ilk aşamadır.

Screenshot_20240805_230243.jpg
Burada oluşan lezyonlar ve doku kaybı var.

Screenshot_20240805_230213.jpg
Şişlik ve ödem oluşmuş hali. Durumun ilerlemiş halinde ayağın görüntüsü pek iç açıcı değil, o yüzden daha fazla fotoğraf eklemiyorum.

Son düzenleme:
rif veya herhangi bir antibiyotikli krem olabilir. Evinizde ki kremlerin isimlerini yazarsanız çoğu yara kremi genelde bu tanıma uygun olabiliyor. Antiseptik + antibakteriyel içeriğe sahip kremlerden herhangi biri
Hocam, rif ampülü bugün temin ettim, ama kutudan 1 ampül çıkmakta, bu 1 günlük kullanıma mı uygun açıldığı için geri kalanı çöpe mi atılmalı mı? Nasıl ne kadar sürmeliyim, bilgi rica ederim.

Hocam, rif ampülü bugün temin ettim, ama kutudan 1 ampül çıkmakta, bu 1 günlük kullanıma mı uygun açıldığı için geri kalanı çöpe mi atılmalı mı? Nasıl ne kadar sürmeliyim, bilgi rica ederim.

bir şırıngaya çekilip dolapta bekletebilirsiniz veya kırma sonrası bir ban aracılığıyla bantlama yapılabilir.

bir şırıngaya çekilip dolapta bekletebilirsiniz veya kırma sonrası bir ban aracılığıyla bantlama yapılabilir.
hocam buzdolabında mı bekleteyim şırınga ile bir de günde en fazla 2 kez sürebilirim sabah akşam olmak üzere, yeterli olur mu , kulak çubuğu ile sürüp masaj yapıcam değil mi , bi uygulamda kaç damla damlatılmalı ,uygulamayı yanlış yapmak istemem ,çok sürüp gagası vs bulaşması risk yaratır mı?

Evet buz dolabında durabilir. Sabah akşam sürmeniz yeterli olur. 4-5 gün yapılacağı için iki veya dört damla arası yeterli olur. Bulaşması büyük risk oluşturmaz. Olası bir tüketimi sonrası ishal durumu gözlemlenebilir sadece

Canan hanım şu resimleri video sitesine yüklemeyin artık :) wathc again watch again diye yanıp sönüyor bişey anlaşılmıyor :D Resim siteleri var oraya yükleyin ;)

Canan hanım şu resimleri video sitesine yüklemeyin artık :) wathc again watch again diye yanıp sönüyor bişey anlaşılmıyor :D Resim siteleri var oraya yükleyin ;)

mesaj alınmıştır:) şu ana kadar yaşattığım meşguliyet lütfen için kusura bakmayın , mesaj alınmıştır:D bu vesile ile fotoğrafları yeniden yüklemiş olayım,

Maşallah fıstığa, çok ciddi bir yara değil. Zaman zaman böyle görünümler normaldir. Krem veya alınan sıvı ürünleri kullanarak nemlendirmek genelde geçiriyor.
Tünek dezenfekte etmeyi veya yenilemeyi unutmayalım

Geri