Ayak sakatlığı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Flamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Flamet

iyikus.com Üyesi
Merhabalar daha önceden bahsetmistim videosunu atmıştım. Limonun bir ayaginda sorun vardi. Yuruyebiliyor konabiliyor atlayabiliyor ama tunekte basamiyor uzun sure, yukarda tutup havada acip kapama hareketleri yapiyordu. Son bir kac gundur artık tunekte uzun sure durdugunda vucudundan destek alacak şekilde comeldigini gördüm. Kuş adeta yıkılmış gibi duruyor. Ancak yaklaşınca kalkip kacabiliyor. Bu da bende ağrısı olduğu fikrini uyandirdi. Yeniden muayene etmeye karar verdim. o gunlerde ayaginda bir sorun gormemistim morarma yoktu. Fakat daha yukariya bakmamisim demekki. Dün Tuylerinin basladigi yerdeki eklemde bir morarma fark ettim. Ve diger ayağına göre hafif şişme var. Sanırım bütün sorunu burdan kaynaklanıyor. Bir çıkık olabilir, ağrısı olabilir. Çünkü (ciftlesmemekteki ısrarı dışında) baska bir problemi yok. Teramisinin açık yaralarda ise yaradigini okudum. Elimde dolgit krem vardı. Ona başladım. Gunde iki kere devam edeceğim. Eklemine dokunmamdan cok hoslanmadi. Fakat ne zaman krem sürüp kafese geri koysam acayip keyifli olup dişiye kosuyor :) Bu kremin bir zarari olurmu diye sizlere sormak istedim. Tesekkurler.

Merhabalar daha önceden bahsetmistim videosunu atmıştım. Limonun bir ayaginda sorun vardi. Yuruyebiliyor konabiliyor atlayabiliyor ama tunekte basamiyor uzun sure, yukarda tutup havada acip kapama hareketleri yapiyordu. Son bir kac gundur artık tunekte uzun sure durdugunda vucudundan destek alacak şekilde comeldigini gördüm. Kuş adeta yıkılmış gibi duruyor. Ancak yaklaşınca kalkip kacabiliyor. Bu da bende ağrısı olduğu fikrini uyandirdi. Yeniden muayene etmeye karar verdim. o gunlerde ayaginda bir sorun gormemistim morarma yoktu. Fakat daha yukariya bakmamisim demekki. Dün Tuylerinin basladigi yerdeki eklemde bir morarma fark ettim. Ve diger ayağına göre hafif şişme var. Sanırım bütün sorunu burdan kaynaklanıyor. Bir çıkık olabilir, ağrısı olabilir. Çünkü (ciftlesmemekteki ısrarı dışında) baska bir problemi yok. Teramisinin açık yaralarda ise yaradigini okudum. Elimde dolgit krem vardı. Ona başladım. Gunde iki kere devam edeceğim. Eklemine dokunmamdan cok hoslanmadi. Fakat ne zaman krem sürüp kafese geri koysam acayip keyifli olup dişiye kosuyor :) Bu kremin bir zarari olurmu diye sizlere sormak istedim. Tesekkurler.
Bence veterinere götürmeniz iyi olur geri dönülemez bir sorunla karşılaşabilirsiniz

merhaba, kremin zararı olmaz ancak yüzeysel sürmelisiniz. Kemirebileceği yoğunlukta fazla olmamalı. Aynı zamanda dokunduğunuzda tepki veriyorsa mutlaka bir veterinere götürmenizi öneririm. Geri dönülmez hasarların önüne geçilebilir.

Benim kuşumun ayağı kırılmıştı maalesef. Krem falan verilmedi, sargıya alındı ve yaklaşık 1-2 hafta boyunca sargıda kaldı. Bu süreçte bolca meyve sebze dal darı probiyotik multivit ile takviye yaptım. Kesinlikle dışarı çıkartmadım, odanın sıcaklığını korudum ve en sonunda ayağı doğru bir şekilde kaynamış olarak çıktı maşallah. Bence bir veterinere gitmeniz daha iyi olacaktır. Ama kırık kadar önemli bir durum yoksa sargıya gerek yok. Yine de krem falan sürülmesi kuşların pek hoşuna gitmiyor çıkarmak istiyorlar.

Tekrar merhaba. Kuş kötüye gidiyor. Ayagindaki durumda bir değişme yok kabarık halsiz ve kusuyor. İki gun once sadece basamiyordu Dışkısı ve tüyleri temiz. Kremi yutmus olabilir diye düşündüm başta ama önceden yakalamakta zorlanirken simdi kolaylikla alabiliyorum kacamiyor. Ucsa da konduğu yerde sağ kanadı yari acik durabiliyor. Şimdilik diger kustan ayırdım. Yem yemiyor. Su icmiyor. Uyku halinde. Sanırım başka bir hastalığı var. Diger kusta bir belirti yok. O hala canavar durumda bu halde bile hasta erkegin ustune çıktığından ayirmak zorunda kaldim Trabzonda bildigim bir kus veterineri yok. Daha onceki deneyimlerimden gittikleriminde vitamin verip gonderdigini tecrube ettim. O konuda çaresizim. Hepsi kedi ve köpek bakıyor. Zorla yedirmeli miyim

Limonu kaybettim. Hersey çok hızlı gelişti. Ayagi uzun zamandir sakatti ama bu ona engel olmuyordu. Maalesef 2 3 günde fenalasip öldü. Yazanlara tesekkurler. Pamuk kaldı. Onunla devam edeceğiz

Limonu kaybettim. Hersey çok hızlı gelişti. Ayagi uzun zamandir sakatti ama bu ona engel olmuyordu. Maalesef 2 3 günde fenalasip öldü. Yazanlara tesekkurler. Pamuk kaldı. Onunla devam edeceğiz
Çok üzüldüm, başınız sağolsun ?? keşke veterinere gitseydiniz ? bazı problemler uzaktan çözümlenemiyor. Kendinizi hazır hissettiğinizde sizde kalan kuşunuza eş almanızı öneririm, stres yapabilir..

Çok üzüldüm, başınız sağolsun ?? keşke veterinere gitseydiniz ? bazı problemler uzaktan çözümlenemiyor. Kendinizi hazır hissettiğinizde sizde kalan kuşunuza eş almanızı öneririm, stres yapabilir..
O da dünden beri sık sık kaşınmaya başladı. Umarım strese felan girmez. Bir süre düşünmüyorum yeni kuş. Yakında tasinacagim. O zaman almayi düşünüyorum. Lakin ciddi kızgınlık doneminde. sabredecek artık. Olanlarin bir kismina sahit oldu. Kafesi kaldırmak biraz geç aklıma geldi. Neyseki keyfi de yerinde. Ötüyor.

Geri