Arkadaşlar merhaba. Benim toplamda 3 erkek 1 dişi 4 tane cennet papağanım var. Bunlar 2 şerli olarak kendi aralarında eş tutmuşlar. (2 erkek beraber, diğer 1 dişi ve 1 erkek de beraberler). Bir kere hata ettim hepsini aynı kafese koydum kavga ettiler. Bir süre (1 saatten az) bekledim ama kavga gittikçe şiddetlendiği için kafeslerini ayırdım. Uzun süre kuşların kafesini açmadım. (8 ay kadar) Daha sonra yavaş yavaş her gün kuşların kafeslerini açtım. Önce bir araya gelmediler. Daha sonra birbirlerine yaklaştılar ama mesafelerini de korudular. 1 erkek ve 1 dişi olan diğer iki erkeği yanına yaklaştırmadı. Erkeklerin yaşı diğer çiftten küçük. Daha sonra tek bir kap içinde banyo için su, yemekleri için de yemek koydum. Yaşı büyük olanlar önceleri gençleri yaklaştırmadı, önce kendileri yedi ya da suyu kullandı eğer kendileri yemeyecek ya da suyu kullanmayacaksa gençlere izin verdiler. Bu durum, bu şekilde 2-3 hafta kadar devam etti. Daha sonra bir yere bunları aynı anda banyo yaparken gördüm. Daha sonra aynı anda ama mesafeli bir şekilde yem yerlerken gördüm. bu şekilde de 3-5 gün devam etti. Daha sonra dün yaşı büyük olan diğer iki kuş, genç olanların kafesine girdi. Önce biraz kavga ettiler. Ama şuanda çok fazla kavga etmiyorlar. Kuşlar aynı kafeseler ama birbirlerine mesafeliler, kavga da edebiliyorlar. Aynı kafese girdikleri gece kuşlar, birbirlerini kollamak için sanırım hiç uyumadılar. Genelde kavga da erkekler arasında oluyor ama dişi kuş yaşı büyük olana (kendi eşine) kavgayı kesmesi için saldırıyor. Şuanda kafesin içinde bir sessizlik ve bazen de kavga hakim. Ama kavga kısa sürüyor. Benim merak ettiğim konu, kuşlar aynı kafeste zamanla kavga etmeyi bırakıp anlaşarak beraber yaşarlar mı, eğer beraber sorunsuz, anlaşarak beraber yaşayabilirlerse, benim yapabileceğim bir şey var mı? Çünkü kuşlar kendi istekleriyle kafese girdiler. Eğer yaşamazlarsa kafeslerini ayırmayı düşünüyorum.
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi günler.
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi günler.