Aynı Suluğun İçine Farklı Vitaminler Koyulabilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Akifcik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akifcik

Veteran
Örneğin 100cc bir suluğa hem gervit-w (multivitamin), hem de taubenfit (e vitamini) vb. vitaminler tek seferde aynı suluğa koyulabilir mi? Yoksa illa ki ayrı ayrı mı vermek gerek (Sulukta multivitamin veriyorsak, mamasına veya yemine e vitamini mi koymalıyız) gibi?

Örneğin 100cc bir suluğa hem gervit-w (multivitamin), hem de taubenfit (e vitamini) vb. vitaminler tek seferde aynı suluğa koyulabilir mi? Yoksa illa ki ayrı ayrı mı vermek gerek (Sulukta multivitamin veriyorsak, mamasına veya yemine e vitamini mi koymalıyız) gibi?
Bu sorunun cevabını bende çok merak ediyorum :)

Oyla 0
Bu ürünler için demiyorum ama “Kür”adı altında sulukta birden fazla ürünü mix yapıp kuşlara verenleri görmüştüm.Ama bildiğim kadarıyla sizin bir çiftiniz vardı,bana kalırsa böyle maceralara girmeye gerek yok. :)

Oyla 0
Bu ürünler için demiyorum ama “Kür”adı altında sulukta birden fazla ürünü mix yapıp kuşlara verenleri görmüştüm.Ama bildiğim kadarıyla sizin bir çiftiniz vardı,bana kalırsa böyle fantezilere girmeye gerek yok. :)
Yeni gelenler var ya bahsetmiştim forumda hazır çift :) Dişi en fazla 2-3 güne yumurtlayacak onlara yardımcı olmak için hem multivit hem de kuluçka için E vitaminini aynı anda vermek istedim. Ama sakıncalı olur mu olmaz mı bilemediğim için buraya danışmadan iş yapmak istemedim:D

Oyla 0
Yeni gelenler var ya bahsetmiştim forumda hazır çift :) Dişi en fazla 2-3 güne yumurtlayacak onlara yardımcı olmak için hem multivit hem de kuluçka için E vitaminini aynı anda vermek istedim. Ama sakıncalı olur mu olmaz mı bilemediğim için buraya danışmadan iş yapmak istemedim:D
Ben atlamışım o kısmı o zaman.Dediğim gibi yapanlar var ama hangi ürünler için yapılıyor,kriterleri neler bilmiyorum.

Oyla 0
Ayrıca 3 günde bir veriyorken, vitaminleri karıştırınca 3 günde bir verecek miyim?

Oyla 0
İçeriğine bakarak ürünleri birleştirebilirsiniz. Bazı ürünlerde D3 ile birleştirmeyin gibi ikazlar yazar. Bazı ürünlerin içinde E+S var ise E50 ile birleştirmek kuş için "over dose" olur ki hiç uygun değil. Şahsen vitaminleri birleştirmeyi tavsiye etmiyorum. Ama tamamen bitkisel ürünler ile premiks veya vitamin karıştırılarak verilebilir.

Kürde ise ağır sayılabilecek ilaçlar verirken kuşun karaciğer sistemini desteklemek için ilave vitamin aminoasit hedeflenmiş ancak o ürünlerin çoğu güvercin gibi iri ve güçlü bünyeli kuşlara uygun tasarlandığından muhabbet kuşlarına bazen ağır gelebiliyor. Dozları hep düşük tutmakta yarar var.

Sonuç: katkılar birleştirilir ama vitamin üzerine başka yüklü vitamini katmak şeklinde değil eksik tamamlamak; hem ufak yollu tedavi (nefes açıcı doğal yağa) hem bitkisel doğal bir çaya destek amaçlı premiks katmak gibi tasarlamanızda fayda var.

Böyle karışımları kafeste çok tutmamakta ve tepkimelerini sulukları boşaltırken koklayarak anlamaya çalışmakta da yarar var.

Oyla 0
Geri