B vitamini dışkıyı etkiler mi?

roadhouseblues

Veteran
Suluğuna bt amin forte damlattım.Normalde 30 ml suya 9 damla şeklinde kullanıyorum ama bu sabah damlalık birden çok akıttı bende göz kararı koydum.Dışkısı nerdeyse kahve telvesi gibi oldu,siyaha yakın.Acaba b vit oranı fazla mı oldu suyun o yüzden olabilir mi?Ona göre hemen suyunu değiştireyim.

Suluğuna bt amin forte damlattım.Normalde 30 ml suya 9 damla şeklinde kullanıyorum ama bu sabah damlalık birden çok akıttı bende göz kararı koydum.Dışkısı nerdeyse kahve telvesi gibi oldu,siyaha yakın.Acaba b vit oranı fazla mı oldu suyun o yüzden olabilir mi?Ona göre hemen suyunu değiştireyim.
İnternetten baktım. Eğer oranı fazlaysa etkileyebilir yazıyor ancak garanti bişey diyemiyorum. Bilenler yazıcaktır. Geçmiş olsun şimdiden umarım herhangi birşey yoktur veya boşa demişimdir.

Oyla 0
Damla ile ölçmeyi bilmiyorum lakin 100ml suluğa 1.5ml şırıngayla kullanıyorum prospektüse göre. Hiç dışkısında birşey olmadı

Oyla 0
Suluğuna bt amin forte damlattım.Normalde 30 ml suya 9 damla şeklinde kullanıyorum ama bu sabah damlalık birden çok akıttı bende göz kararı koydum.Dışkısı nerdeyse kahve telvesi gibi oldu,siyaha yakın.Acaba b vit oranı fazla mı oldu suyun o yüzden olabilir mi?Ona göre hemen suyunu
Eğer üzerinde muhabbetler için oran yazmıyorsa,100 ml için 5-6 damla koyuyorum ben bu tip katkıları.Doğru ölçü mü kesin bilemiyorum.

Oyla 0
Damla ile ölçmeyi bilmiyorum lakin 100ml suluğa 1.5ml şırıngayla kullanıyorum prospektüse göre. Hiç dışkısında birşey olmadı
O zaman ben insülin enjektörünü(1 ml toplam) doldurup koysamda fazla olmuyor.O şekilde yazdığını öğrenmem iyi oldu.Teşekkürler.

Oyla -1
Oyla 0

Kesinlikle değiştir fazla gelmiş! Vitamin kullanınca dışkı bu şekilde olmaz. Hatta vitaminin bozulmuş bile olabilir....

Oyla 0
@Ümit T. Vitamini yeni aldım aslında :( Hemen suyunu değiştireyim , teşekkür ederim :(
Bir de buzdolabında muhafaza ediyorum vitaminini ,sanırım ölçüyü fazla kaçırdım.

Oyla 0
@Hazal Üzerinde 100 ml için 1,5 ml (30 damla) yazıyor.Bende 50 için 15 damlaysa 30 ml için 9 damla olur diye hesapladım

Arkadaşlar yanlış yapıyorsunuz. Her nekadar prospektüsünde 100 ml suluğa 30 damla yazmışsada bu çok fazla. Firmalara bu kadar güvenmeyin. En nihayetinde ceplerine giricek paraya bakıyorlar. Firmalar ticari kaygılarla yazıyorlar bu oranları. Yani siz normal olan şekliyle 6-8 damla kullanırsanız atıyorum 5 ay sonra yeni bir ürün sipariş ediceksiniz. Ama prospektüsünde yazana göre 30 damla kullanırsanız 1-2 ayda bir yeni bir ürün sipariş ediceksiniz. Firmaların büyük çoğunluğu bunları düşünüyor ;)

Oyla 0
Bu ve buna benzer ürünler yıllardır kuş sahipleri tarafından tecrübe edilen ürünler. Ve ideal oran olarak herkes 6-8 damlayı öneriyor. Bende dahil...

Oyla 0
Arkadaşlar yanlış yapıyorsunuz. Her nekadar prospektüsünde 100 ml suluğa 30 damla yazmışsada bu çok fazla. Firmalara bu kadar güvenmeyin. En nihayetinde ceplerine giricek paraya bakıyorlar. Firmalar ticari kaygılarla yazıyorlar bu oranları. Yani siz normal olan şekliyle 6-8 damla kullanırsanız atıyorum 5 ay sonra yeni bir ürün sipariş ediceksiniz. Ama prospektüsünde yazana göre 30 damla kullanırsanız 1-2 ayda bir yeni bir ürün sipariş ediceksiniz. Firmaların büyük çoğunluğu bunları düşünüyor ;)
Aynısını muta-vit likit kullanırken düşündüm inanın.50 ml suya 15 damla mı ne yazıyordu onda da.Ben max 10 damla koydum hep.Belki yanlış yapıyorum ama zaten yoğun kokulu suları içmiyor ben de böyle çözüm buldum.

Oyla 0
vitamin eğer kuvvetli değerlere sahipse fazla verildiğinde dışkı bozulabilir. Bu tip katkıları dozajına uygun vermek ya da minimize etmek gerekir. Örneğin 5-6 damla kuralı gibi.

Oyla 0
Geri