Melike Gül
Forum Sakini
Cevabınız için çok teşekkür ederimİnternetteki tariflerde geçen oranları uygularsanız muhtemelen yaptığınız kraker bir şeye benzemiyecek Bende bir kaç defa internetteki tarifleri uyguladım ve çöpe attım hepsinide. Sebebide ya un fazla oluyor ya kıvam tutmuyor vs. Ve ayarı tutturayım derken yem israfı yapıyoruz. Yumurta ve unu sadece yemleri yapıştırmak için kullanmamız lazım. Yani öyle çok fazla un yumurtaya gerek yok. Kek yapmıyoruz sonuçta yada kurabiye yapmıyoruz
Bir çift kuş için benim yaptığım tarif ise şöyle;
Malzemeler karıştırılır ve 5-10 dakika dinlendirilir. Ardından hafif yağlanmış tepsiye alınır (yağlı kağıt kullanmayın zararlı) ve kaşıkla düzeltilerek şekil verilir. 120-130 derecede önceden ısıtılmış fırına atılır. 20 dakika sonra (yeterli sertliğe ulaşınca) tersi çevrilir ve alt tarafınında pişmesi/kuruması sağlanır. 10 dakikada altı pişince fırından çıkarılır. Toplam 30 dk. fırınlamış oluyoruz yani. Ardından soğuması ve iyice sertleşmesi için dışarıda yarım saat bekletilir. Ve kalamar kemiğini tutturduğunuz plastik aparata karakeri tutturup kuşlarınıza servis edebilirsiniz
- Bir silme tatlı kaşığı un,
- Bir tatlı kaşığı yumurta (çırpılmış),
- Bir çay kaşığı bal,
- Bir fincan yem,
Bu yaptığımız krakeride çok fazla kuşlara vermeyelim. Sizinde dediğiniz gibi içinde bal var ve balında fazlası zararlı. Ayda bir kere versek yeterli. Maksat kuşlara değişiklik olsun, farklı bir tat olsun.
Son olarak şunuda ekliyim, petshoplarda satılan krakerleri kesinlikle vermeyin kuşlara. Krakeri yapıştırmak için jelatin falan kullanıyorlarmış. Bal yerinede tatlandırıcı aroma vs. Ve bayat yemlerden imal edildiğini söylüyorlar. Yani neresinden bakarsanız bakın zararlıdır!
Tamamdır .Çok kullanmıcam zaten dediğiniz gibi yapcam. Cevap için teşekkür ederimKuşunuz elbette yönelebilir ama balın burada kullanılma ama biraz daha ürünlerin yapışmasına olanak sağlamak ve ürünü tatlandırmak. Daha cezbedici bir hale sokmak. Bunun haricinde bal kullanımı bazı durumlar haricinde önerilmez.