Umut bolat
iyikus.com Üyesi
Balkonda kışın yazın üretim yapılırmı kafeslere yalıtım yaparsak olurmu amasyada
Merhaba Umut.Doğanay bey söylemiş ancak bende ufak bir şey ekleyeyim. Eğer ısıyı sabit tutmayı başarırsan. 10-12 dereceye kadar bir sıkıntı olmayacaktır. Rahatlıkla ürerler. Burda anahtar sıcaklık değerinden ziyade sıcaklığın belli aralıkta kalması. Örneğin, 8 derece bir ısının daha aşağı düşmemek şartıyla 9-10-11 aralığında kalması gibi. Bunu kuşlarda diğer canlılarda olduğu gibi devreye girecek adaptasyon mekanizmasına göre söylüyorum. 0 derecede dahi üretim yapan tanıdıklarım mevcut. Bu kuşları yorar mı dersen yorar. Senide yoracaktır çünkü bakıma 2 kat fazla dikkt etmen gerekir. Balkonun yalıtımına güveniyorsan edinmen gereken ilk şey bir yağlı radyatör ve dijital ısı nem ölçerler. Isıyı kontrol altına aldığında diğer dikkat edeceğin şey ise nem oranı olacak. Bunun yanında havalandırma açman gerekecek. Yapılabilir olmaz diye bir şey yok. Seni biraz masrafa sokar ancak dediğim şartları sağlaman gerekiyor maalesef.Saol abi heveslenmiştim ama galiba bu iş olmayacak