Bembeyaz Dışkı Neyin Habercisi Olabilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Akifcik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akifcik

Veteran
Yeni bir eşleme için kızgın yaşını geçmiş bir dişi aldım. Fakat bakımı çok ama çok kötüydü kafes paslı ve pis, kafesin düzeni 30cm'lik kafes içine 6 tünek ve 2 salıncak takılmış, yemliklerde üflenmemiş kabuklar ve sapsarı yemlikler. Bunları anlatmamın nedeni dışkıyla bağlantısı olabilir mi diye sormak istemem..

Dişi benden önceki sahibinde eğer yanlış hatırlamıyorsam 11-12 tane kızgınlık yumurtası yumurtlamış tabana. Ben de hem onu oradan kurtarmak için hem de eş isteğini karşılamak için kendime sahiplendim. Bana geleli 2 gün oldu ve Kalamar Kemiğinin canına okudu:) Bu kadar fazla yumurtladığına göre kalsiyum eksikliği vardır diye düşünerek 1 gün Calci-Lux takviyesi yaptım ancak şuan dışkılarını görünce tüm takviyeleri kesip Probiyotik desteğine başladım, benim fikrimce aşırı kalsiyum yüklemesinden dolayı dışkısı bu rengi aldı ancak sizden gelen cevaplar doğrultusunda durumu değerlendirmek daha sağlıklı olur diye düşünerek bu konuyu açtım. Daha fazla uzatmadan dışkı görsellerini de ekleyeyim;

Beyaz dışkılar dişinin, yeşiller erkeğin. Diğer beyaz toz kalıntıları ise Kalamar Kemiğinden dökülen tozlar.Screenshot_2021-06-27-23-21-48-438_com.google.android.apps.photos~2.jpg
Screenshot_2021-06-27-23-21-57-830_com.google.android.apps.photos~2.jpg

Çözüm
Probi-Zyme da alabilirim tabii fakat bunun yerine direkt enzim için bildiğin etkili bir takviye ilaç vs. var mı Taha?
Dediğim gibi enzim takviyesi gerekiyor. Kuşun pankreası enzim salgılayamadığı için dışarıdan bizim takviye olarak vermemiz lazım. İlk olarak Probi-Zyme ile başlayalım. Eczanelerde satılan pankreoflat ilacı da işe yarıyor. (Değişmediyse 27 tl idi.) Şunuda unutma oldukça uzun süren bir tedavi süreci var...

Ek olarak; salatalık gibi K vitamini kaynakları karaciğer, böbrek, pankreas için iyi bir temizleyicidir. Ve iyot damlası muhabbet kuşlarına pankreas probleminde işe yarıyor.
Baytril işe yaradığını söylüyorlardı
Enrofloksasin’in pankreas rahatsızlıklarında işe yaradığını hiç duymadım, zannetmiyorumda...
Bildiğim kadarıyla bu Pankreas sorunu olan kuşlarda oluyordu ama yavru bakan anne kuşlardada böyle olabiliyor geçici bir süre. Pankreoflat ve Baytril işe yaradığını söylüyorlardı ama veterinere danışmadan vermek doğru olmaz bence.

Oyla 0
Bir iki gün daha gözlemle ama ben değişeceğini sanmıyorum.

Enzim takviyesi bu tür pankreas rahatsızlıklarında işe yarıyor. Bu yüzden probiyotik markanı değiştirmeni isteyeceğim. Şu aşamada VL Probi-Zyme tavsiye ederim içeriğinde enzimler mevcut. Kalsiyum da içeriyor ek olarak. Başka markalarda var tabii ki...

Oyla 0
Pankreoflat bu tür beyaz dışkıda epey işe yarıyormuş. Pankreas enzimlerini içeriyor, enzim takviyesi yani. Ayrıca evde gazsız maden suyu ve muz, kivi gibi sindirim enzimleri içeren meyveler verilebilir. Sarımsaklı su kullandığını da okumuştum. Bakteriyel tabanlıysa da enrofloksasin işe yarıyor.

Oyla 0
Bir iki gün daha gözlemle ama ben değişeceğini sanmıyorum.

Enzim takviyesi bu tür pankreas rahatsızlıklarında işe yarıyor. Bu yüzden probiyotik markanı değiştirmeni isteyeceğim. Şu aşamada VL Probi-Zyme tavsiye ederim içeriğinde enzimler mevcut. Kalsiyum da içeriyor ek olarak. Başka markalarda var tabii ki...
Probi-Zyme da alabilirim tabii fakat bunun yerine direkt enzim için bildiğin etkili bir takviye ilaç vs. var mı Taha?

Oyla 0
Dediğim gibi enzim takviyesi gerekiyor. Kuşun pankreası enzim salgılayamadığı için dışarıdan bizim takviye olarak vermemiz lazım. İlk olarak Probi-Zyme ile başlayalım. Eczanelerde satılan pankreoflat ilacı da işe yarıyor. (Değişmediyse 27 tl idi.) Şunuda unutma oldukça uzun süren bir tedavi süreci var...

Ek olarak; salatalık gibi K vitamini kaynakları karaciğer, böbrek, pankreas için iyi bir temizleyicidir. Ve iyot damlası muhabbet kuşlarına pankreas probleminde işe yarıyor.
Baytril işe yaradığını söylüyorlardı
Enrofloksasin’in pankreas rahatsızlıklarında işe yaradığını hiç duymadım, zannetmiyorumda...
muz, kivi gibi sindirim enzimleri içeren meyveler verilebilir.
Bizim vereceğimiz enzim proteaz enzimi...

Oyla 0
Çözüm

Bizim vereceğimiz enzim proteaz enzimi...
Ben de kullanmadım hiç baytril sadece bu sorunu yaşayan kişilerin kullandığını gördüm ama ne kadar işe yarar yaramaz orası meçhul.

Oyla 0
Bahsedilen ilaç tek seçenek gibi. Daha önce kullanmadığım için ek detay veremiyorum ancak pankreas sorunu belirgin olarak kuşta mevcut

Oyla 0
Geri