''BENİM ELİMDE BAKIR - BAŞKASINA GEÇİNCE ALTIN'' 2022 MUHABBET KUŞU FİYAT LİSTESİ NEDİR ?

İlker17_Melodim17

Yeni Üye
Merhaba Çanakkale'den selamlar hepinize iyi kuş üyeleri. Sizlerin yorumları benim için önemli ama iyi ama kötü her yoruma açığım. Dürüst olmak gerekirse muhabbet kuşu vb. kıvrık gagalılara olan sevgim 98 senesinden bu yana devam etmekte, annemin babamın evde üretim yapması ile başladı bu sevdam. İşin özünde ise sevgi bir yana evimizde ihtiyaçlarımızı giderecek türden bir ek gelir olası amacı bir yana, hayvanların ağzı var dili yok tavuk su içer Allaha bakar denilir günahı boynumuza, sonuçta doğasında özgür hür ve mutlu bir şekilde yaşamını sürdüren dostlarımız belkide içlerinden - baba ben dışarıda akrabalarla bi new zealand, bi macedonia takılıyordum rahat rahat sen beni tıktın 60cm kafesin içine diye ne ağzımız ne burnumuz kalıyordur hayır dualarınıda eksik etmiyorlardır. Bende üretimini yaptığım kuşlarıma en iyi şartlarda bakıyorum ve bunu bilen ama ek gelir olsun diyen üretimci, ama dükkanımda olsun satılsın diyen petshopcu, ama ailesine bir üye kazandırmak isteyen hayvan severler benden kuş talep ettiklerinde '' Bu kuş bu fiyat (?) '' diye bir fiyat söyleyemiyorum, ne diyeyim diye düşünmek bana üzücü hissettiriyor, piyasa allak bullak Türkiyenin dört bir yanından üretici arkadaşlar abiler ablalar hep bundan yakınıyorlar düzenli bir fiyat listesi yok her sene açıklanıp belirlenen çeşitli form sayfalarındaki fiyatlardan eser yok. Irk kuş mutasyon kuş bakmak istiyoruz hepimiz bende texas rainbow jumbo bakmaya çalışıyorum üretiyorumda, fakat şöyleki bu kuşları temin ederken X bir üreticiden aldığım fiyat bilgisi 500-1000tl gibi oluyor. Ben şimdi bunlarıda anaç olarak değil yavrudan alıp yetiştirip eşliyorum kendi kanımı kümesimi oluşturuyorum, bunun bana pekte ucuz olamayan bir maliyeti söz konusu. 20kg yem olmuş 400tl ben üreteceğim ee satmak istediğimde 35-70-150 mi diyeceğim bendeyken bakır başkasına geçince altın oluyor, yarışmalarda derece yapanlar yeme düşen yavru kuşlarına taban fiyat 1000-2000tl den kapak açıyor ve derece almadada üretenler bu rakamları talep ediyor bakıyorsun piyasa bu doğru haklı adamda diyor kardeşim bende masraf ettim benimde bir para bağlamışlığım var bu kan kuşlara, ee bende seviyorum bu tür mutasyon ırkları bakıp üretmek istediğimdeki maliyetini satmaya gelince fiyat söylediğimde ooo bu ne ya arabamı alıyoruz diyorlar fiyata pazarlık koyup 500 lira eden kuşa 100 lira verelim diyorlar yada almıyorlar, bununda sebebini şuna yorumluyorum. Piyasada indir bindirci çok insan var adamlar üretim yapmıyor etliye sütlüye karışmıyorlar hayvan celepleri gibi kimin kümesinde kuş var satamadı gidip toplu fiyat vuralım diyorlar 30-50tlye tanesini getirdikleri kuşu 35-55 liraya satıp 5 lira tanede karım olsun 10 kuşta 50tl cebime girsin diyorlar üretici bilinçli tüketici bilinçsiz, tüketici düz mantık muhabbet kuşu almak istiyorum diyor bende var diyorsun bak bu rainbow diyorsun suratına bakıyor ifadesi sanki rainbowda ne acaba yenilir mi yutulur mu diye düşünüyor şöyle bi bakıp 250tl diyorsun adam diyor sana bu sefer bu ne ya böyle 35tl ye satıyorlar bunları diyor oda muhabbet kuşu değil mi yoksa bu senin söylediğin rainbow texas japonesler jumbolar muhabbet kuşu değilde uzay aracı mı diyor. Bu çok uzun oldu biliyorum af buyrun ama buna bir çözüm bulunması gerektiğini düşünüyorum kendim 2 dernektede tkkf üyesiyim derneklerimde bileziklerimi alıp senelik harcımıda ödüyorum düzenli olarak kuşlarımada en iyi şekilde ama bulundukları ortam ama yem mama en iyilerini kısmadan harcayarak bakıyorum karşılığında sonuç hüsran bir çok arkadaşlarım bu işi bırakıyorlar kümeslerini satıp devir ediyorlar sizce ne yapılmalı nasıl bir pazar oluşturulmalı fiyat ne olmalı piyasanın sıkıntısı nasıl giderilir üreticilerin yüzü nasıl güler, Yorumlarınızı bekliyorum hepinizi seviyorum selamlar saygılar. Umarım sıkıntı anlaşılmıştır.

merhaba, sizi çok iyi anladım. Zaman zaman değil her zaman üretim yapanların düşündüğü problemlerin başında bu var belki de. Maalesef fırsatçı çok bu camiada ve bunu iyi kullanıyorlar. En temiz olay üreticilerin gerekmedikçe fiyat düşürmemesi gerektiği bence. Herkes sabit ama yüksek bir fiyat belirlemiş olsa doğrudan piyasası yükselecektir. Gel gelelim böyle diyen ben bile bazen vermek zorunda kalabiliyorum.

Başka türlü çözümler elbette vardır fakat temel sorun denetlenmeme, federasyonun çok pasif kalması, bilinçsiz yetiştiriciler ve besin tedarikçileri... Ne aklıma gelse hepsi sorunlu

Geri