Merhabalar,
Haftada bir mama yeterli olacaktır. Dilerseniz bu ikiye de çıkartılabilir. Ama yukarıda da belirtildiği üzere her zaman yumurtalı olmak zorunda değil. Hayvansal proteinlerin yanı sıra bitkisel proteinler ile de mama yapmanızı öneririm. Örneğin buğday çimlendirmesi...
ÇİMLENDİRME NASIL YAPILIR Çimlendirme yapımı konusunda bir çok metot vardır,,hatta o kadar çoktur ki herkez bu konu üzerine yorumlar yapabilir..Biz kendi yaptığımız şekliyle anlatalım.. 1.Çimlendirilecek buğday ılık suda bolca yıkanıp içindeki toz pislikten arındırılmalıdır.. 2.Buğdayı bir gün...
iyikus.com
Kendi tekniğimi kısaca paylaşmak istiyorum 1. Çimlendirilecek kadar buğdayı süzgeçli bir kaba koyup musluk altında iyice yıkıyorum. Amacım ilk etapta toz vb artık malzemelerin gitmesi 2. İhtiyacım kadar suyu kaynatıyorum. Kaynadıktan sonra suyu biraz sıcak halde iken (kaynar değil - çok ılık...
iyikus.com
Probiyotik olarak hangi markayı kullanıyorsunuz?
İkinci olarak Med Tollyamin Forte b grubu vitaminleri barındırdığı için tüy dönemlerinde kullanımı daha uygun. Tüy dönemlerinde haftada iki kez, normal zamanlarda da iki haftada bir olacak şekilde verebilirsiniz. Her hafta verilebilir mi, evet verilir. Neden? Vücutta depolanamayan tek vitamin grubu B vitaminleridir.. Tabi Tollyamin'de vitaminlerin yanı sıra bir kaç tane de aminoasit var ama dedim ya ban kalırsa normal zamanlarda iki haftada bir kullanımı daha uygun..
Üçüncüsü her hafta Calci-Lux vermenize gerek yok. Vücudun minerallere ihtiyacı vardır elbet. Sadece kalsiyum değil; fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, klor vs... ama dediğim gibi her hafta kalsiyum takviyesine gerek yoktur. Yüksek miktarda ve uzun süreli kalsiyum tüketimi mangan ve çinko emilimini engeller ve bunun sonucunda glomerullerde kalsiyum birikimi ve renal (böbrek yetmezliği) yetmezlik şekillenir.. Konusu açılmışken söyleyeyim. Yüksek miktarda yağ içeren tohumlar (ayçiçeği, aspir vb.) kalsiyumun, intestinal kanaldan alınımını da engellemektedir... Mineral takviyesi için içeriği daha zengin ürünleri tercih edebilirsiniz.
Maden suyu ve limon suyuna da gerek yoktur. Limonu verme amacınızın kuşun c vitamini alması olduğunu düşünüyorum lakin kuşların ekstradan c vit. almasına gerek yoktur vücut kendiliğinden üretir.. Maden suyuna gelecek olursak da bana kalırsa böyle aksiyonlara girmeye gerek yok. Kullananlar var mı, var ama bence gereksiz...
Gervit-W'ye gelecek olursak. Güzel bir multi vitamindir. 18 adet vitamin barındırır. Lakin mineral ve aminoasit namına bir şey bulamazsınız. Bunlar için de ek takviyelere gerek var. Dilerseniz bunlardan da bahsedebilirim. Gervit'i haftada bir olacak şekilde verebilirsiniz.
Ve son olarak sarımsaklı su.. Ben ayda bir kez veririm çok da faydasını gördüm. Çok gerekli mi değil ama immun sitemi güçlendirecek doğal takviyeler bunlar. Forumda açılmış bir konusu vardı onu da eklerim.
Sarımsak eski çağlardan beri çok yaygın kullanılan şifalı bitkilerden biridir. Doğal antibiyotik özelliği bulunan bu şifalı bitki, ayrıca antiviral, antifungal, antiparazitik ve antioksidan etkiye sahiptir. Yani anti anti anti ve antidir ;) Sarımsağın antibakteriyel ve antimikrobiyal etkisi...
iyikus.com
Sanırım diyeceklerim bu kadar evet bu kadar.
Aa bir dakika birde Taubenfit E-50 yi sormuşsunuz. E vitamini ve selenyumun daha çok kuşları kızıştırmada etkili olduğunu belirtmek isterim. Eğer şimdilik yavru alma gibi bir isteğiniz yoksa gerek yoktur..
Şu konulara da bir bakmanızı öneririm;
Muhabbet Kuşu Beslenme Tablosu Arkadaşlar merhaba, muhabbet kuşları için bir beslenme tablosu oluşturmam konusunda talep vardı. Bu amaçla örnek bir beslenme tablosu hazırladım. En iyi beslenme tablosu, aslında kullandığınız olabilir lakin geliştirmek isteyenler ya da düzeni sağlamak açısından...
iyikus.com
Genelde kuşlarımızın bir sıkıntısı olduğunda çaresini arıyoruz ve ilaçlara, vitamin desteklerine başvuruyoruz. Ve çoğu durumda geç kalınıyor çünkü kuş milleti hastalıklarını son ana kadar gizleme eğilimindedir. Üstelik bir kuş zayıf bir bağışıklık sistemine sahipse, yetersiz besleniyorsa eğer...
iyikus.com
Bunlar benim naçizane görüşlerim. Eksik ya da yanlış olabilir tabii ki...
Sağlıcakla kalın.