Bit hakkında bilgi

Esrayılmaz

iyikus.com Üyesi
Kuşumun bitli olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Kuşum kendini her fırsatta kaşıyor bazen kendini temizleme amaçlı yaptığını görüyorum. Kısa aralıklarla kaşınması beni şüpheye düşürüyor. tüylerine bakıyorum ama gözle görünür birşey göremiyorum. Bitli kuşlar gece uyuyamaz kafes dibinde dışkısı dağınık durumda toplanır diye biliyor ve bu durumlar olmadığı için içi ferahtı. Ama az önce forumdaki bir konusunda kuşların sessiz ve hareketsiz yazdığını okudum. Kuşumun bitli olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Akşam yatmadan tünek köşelerine pamuk koyun ve kafes üzerini beyaz bir örtü ile örtün. Kuşun sağlıklı nefes alabilmesi için boşluk bırakmayı unutmayınız. Sabah erken saatlerde detaylı kontrol ediniz pamuğu ve örtüyü.

Oyla 0
Bit Ve tüy dökümü 2'sinden biri :Bit varsa eğer,Kuşun ötüşü kesilir çok kaşınır kuşda bit varsa ve nasıl anlarız diyorsanız zemine bakın bit varmı küçük küçük illede kuşun tüylerine bakmaya gerek yok tüneklere kafesteki aksesuarlara iyi bak bitler gizli yerlerde saklanır.Ve daha çok Akşam aktif olur kuşun birden sıçrar.

Oyla 0
Evet gün içinde az az ufak tüylerini döktüğünü gördüm. Bugünde kanadından bir tüy dökülmüştü. @Doğanay Y. Vilmectin ilaç önermiştiniz ama internette de bulamadım bizim burada da bulamadım. Sizim bildiğiniz bir link varsa vilmectin satan paylaşabilir mısınız?

Oyla 0
Geri