Bit sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hakanguc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hakanguc

iyikus.com Üyesi
Selamlar,
Maalesef bugün pvc kafese taktığım tünek aparatının iç kısmında siyah renkte küçük bitler farkettim. Hemen kuşların ensesine vilmectin damlattım. Tavsiye üzerine bugün propet sprey ve lcs 3 toz aldım. Kafesleri propet sprey ile temizleyeceğim ve ertesi gün lcs 3 toz püskürteceğim. Ancak sizden gelen başka tavsiyeler varsa açığım.
İlk defa ard arda 2 yetişkin kuşumu kaybettim,sebebini bite bağlıyorum. Bit ilerlemiş durumda. Yumurtada ve yavrulu kuşlarım var, onlar icin endişeleniyorum.
Bir diğer sorun ise kafeslerim pvc, demonte olarak gelmişti. Montajı yaparken İster istemez açıklıklar olmuştu. Tüm birleşim noktalarına silikon çekmiştim ancak ister istemez açıkta kalan noktalar olmuş olabilir, vida yerlerine bile yuva yapıyorlarmış. Kafesleri değiştirmeli miyim ?
Acilen yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler

Selamlar,
Maalesef bugün pvc kafese taktığım tünek aparatının iç kısmında siyah renkte küçük bitler farkettim. Hemen kuşların ensesine vilmectin damlattım. Tavsiye üzerine bugün propet sprey ve lcs 3 toz aldım. Kafesleri propet sprey ile temizleyeceğim ve ertesi gün lcs 3 toz püskürteceğim. Ancak sizden gelen başka tavsiyeler varsa açığım.
İlk defa ard arda 2 yetişkin kuşumu kaybettim,sebebini bite bağlıyorum. Bit ilerlemiş durumda. Yumurtada ve yavrulu kuşlarım var, onlar icin endişeleniyorum.
Bir diğer sorun ise kafeslerim pvc, demonte olarak gelmişti. Montajı yaparken İster istemez açıklıklar olmuştu. Tüm birleşim noktalarına silikon çekmiştim ancak ister istemez açıkta kalan noktalar olmuş olabilir, vida yerlerine bile yuva yapıyorlarmış. Kafesleri değiştirmeli miyim ?
Acilen yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler
Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Sizi endişelendirmek istemiyorum ama pvc ise ve bit bir kere sardı ise temizlemek cidden çok zor. Heleki açıklıklar varsa. MDFLam, tel kafes, kompozit gibi boxlarda da elbette bit olur ancak bu tür malzemelerde oluklar yokTur. Bitler en fazla birleşim noktalarında gizlenebilir ve temizlemek çok daha kolaydır. Pvc bit yapmıyor kuş bit yapıyor ama pvc leri dolap yapılan kombicilerin kullandığı oluklu, yani boşluklu pvc panellerden kullanıyorlar. Ufak bir delikte bitler o deliklerden oluklara yerleşiyor. Temizlemek çok zor oluyor. Kafesi kaldırın kuşları başka bir kafese alın dışarı çıkarın. Mümkünse tekrar söküp ilaçlayın. Lsc3 bu raddede işe yaramayacaktır. Canhiper, akartox gibi bir ürün kullanın. Canhiper hem ucuzdur hem su ve toz olarak kullanabilirsinix temas eden hayvan anında ölür. Eğer sökebilmişseniz tekrar birleştirdiğinizde birleşim noktalarını mastik yada silikon ile kapatmanız gerekecek. Kısa zaman sonrada kafesi satmanızı öneririm. Tekrar geçmiş olsun. İlla box kullanacağım dersenizde 1.sınıf mdflam malzemeden kendiniz bir tane yaptırın. Maliyet olarak düşük olur.

Not: Okuyacak arkadaşlar, Pvc malzeme kötü, bit yapar olarak algılanmasın. Dünde Doğanay ile konuştuk. Malzeme hem hafif, hem estetik, hem işlemesi kolay ama oluklu yani boşluklu bir malzeme olmasından dolayı darbeyede dayanıksız, bit istilasından kurtarmasıda zor. Aksine tek kalıp plastikten yapılabilirse ömürlük bir kafes sistemi olur.

Oyla 0
Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Sizi endişelendirmek istemiyorum ama pvc ise ve bit bir kere sardı ise temizlemek cidden çok zor. Heleki açıklıklar varsa. MDFLam, tel kafes, kompozit gibi boxlarda da elbette bit olur ancak bu tür malzemelerde oluklar yokTur. Bitler en fazla birleşim noktalarında gizlenebilir ve temizlemek çok daha kolaydır. Pvc bit yapmıyor kuş bit yapıyor ama pvc leri dolap yapılan kombicilerin kullandığı oluklu, yani boşluklu pvc panellerden kullanıyorlar. Ufak bir delikte bitler o deliklerden oluklara yerleşiyor. Temizlemek çok zor oluyor. Kafesi kaldırın kuşları başka bir kafese alın dışarı çıkarın. Mümkünse tekrar söküp ilaçlayın. Lsc3 bu raddede işe yaramayacaktır. Canhiper, akartox gibi bir ürün kullanın. Canhiper hem ucuzdur hem su ve toz olarak kullanabilirsinix temas eden hayvan anında ölür. Eğer sökebilmişseniz tekrar birleştirdiğinizde birleşim noktalarını mastik yada silikon ile kapatmanız gerekecek. Kısa zaman sonrada kafesi satmanızı öneririm. Tekrar geçmiş olsun. İlla box kullanacağım dersenizde 1.sınıf mdflam malzemeden kendiniz bir tane yaptırın. Maliyet olarak düşük olur.

Not: Okuyacak arkadaşlar, Pvc malzeme kötü, bit yapar olarak algılanmasın. Dünde Doğanay ile konuştuk. Malzeme hem hafif, hem estetik, hem işlemesi kolay ama oluklu yani boşluklu bir malzeme olmasından dolayı darbeyede dayanıksız, bit istilasından kurtarmasıda zor. Aksine tek kalıp plastikten yapılabilirse ömürlük bir kafes sistemi olur.
İlginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi kuşları kafesten ayıracağım.(yumurtada ve yavrulu kuşlarım var ama yapacak başka bir şey kalmadı)
Tavsiyeniz üzerine kafes boşken canhiper ile ilaçlayacağım ve kuruduktan sonra tüm bağlantı yerlerine silikon çekeceğim. Canhiperden daha kuvvetlidir dediğiniz bir ilaç var mı ?

Oyla 0
İlginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi kuşları kafesten ayıracağım.(yumurtada ve yavrulu kuşlarım var ama yapacak başka bir şey kalmadı)
Tavsiyeniz üzerine kafes boşken canhiper ile ilaçlayacağım ve kuruduktan sonra tüm bağlantı yerlerine silikon çekeceğim. Canhiperden daha kuvvetlidir dediğiniz bir ilaç var mı ?
Benim kullandığım yok. Aklıma gelen malzeme için o oluyor bu sebeple. Frontline, u200 uygulanabilir gene suyla seyreltilip ama siz bir canhiperi deneyin. Hem ucuz hem etkili

Oyla 0
Size tavsiyem pahalı ve yeni bir kafes kullanmıyorsanız yeni bir kafes ve aksesuarlar almanız. Bu yeni kafesi kuşlarla tanıştırmadan yeni bir odaya kurunuz. Parazit sorununun başladığı odada, kafes çevresinde ilaçlama yapmanız gerekir. Kuşlarıda vilmectinledikten 3 gün sonra sabah yıkayıp, yıkama sonrası bir kez daha vilmectinleyiniz. Bu aşamadan sonra eğer gözle görülür bir şey yoksa kuşları yeni kafese taşıyın ve bir süre orada olmalarını sağlayın. Geçmiş olsun

Oyla 0
Benim kullandığım yok. Aklıma gelen malzeme için o oluyor bu sebeple. Frontline, u200 uygulanabilir gene suyla seyreltilip ama siz bir canhiperi deneyin. Hem ucuz hem etkili
Hocam selamlar, bugün tüm ekipmanları yıkadık. Bitler genellikle salmadaki kumlukların içine yuva yapmışlar. Bir de yavrusu olan bir çiftimin yuvalığına yuva yapmışlar. Hemen temizledik.
Yavrulu ve yumurtalı kuşlar hariç(kıyamadım maalesef,yeni doğan yavrular ve yumurtası çıkmak üzere olan ciftler vardı, ancak onların da kafeslerindeki açık yerleri silikon ile kapattık) tüm kafeslerin icini iyice temizleyip, propet sprey(antepte bunu bulabildim) sıktıktan sonra açık yerleri silikonla kapattık. 3 günde bir ilaclamaya devam edeceğim, gaziantepte canhiper bulamadım yarın da bakacağım, bulamazsam internetten isteyeceğim. Canhiper’i uygularken kuşlara değdirmemek şartıyla kafeste kalırsa sorun olur mu hocam ?
Son olarak dün vilmectin damlatmıştım tüm kuşların enselerine, ancak hala çok kaşınan kuşlarım var. Vilmectinin bitler üzerinde etkili olmadığını düşünen birkaç üretici tanıdığım var, sizin düşünceniz nedir ? Vilmectin yerine başka birşey kullanmalı mıyım ? Kuşlar üzerinde başka hangi ürünü kullanabilirim ?
Selamlar

Son düzenleme:
Oyla 0
Size tavsiyem pahalı ve yeni bir kafes kullanmıyorsanız yeni bir kafes ve aksesuarlar almanız. Bu yeni kafesi kuşlarla tanıştırmadan yeni bir odaya kurunuz. Parazit sorununun başladığı odada, kafes çevresinde ilaçlama yapmanız gerekir. Kuşlarıda vilmectinledikten 3 gün sonra sabah yıkayıp, yıkama sonrası bir kez daha vilmectinleyiniz. Bu aşamadan sonra eğer gözle görülür bir şey yoksa kuşları yeni kafese taşıyın ve bir süre orada olmalarını sağlayın. Geçmiş olsun
Doğanay hocam maalesef kafesleri alalı daha 6 ay bile olmadı, ancak bu problemi çözebilirsem sonrasında bu hobiyi sonlandıracağım , kuşları ve kafesleri elden çıkaracağım. Dün kuşların enselerine vilmectin damlatmıştım, ancak kuşlar hala cok kaşınıyorlar. Yukarıda da belirttigim gibi vilmectinin bitler üzerinde etkili olmadığını düşünen üreticiler de var. Kuşlar üzerine uygulayabilecegimiz başka bir ürün tavsiyeniz var mı?
3 gün sonra Kuşları yıkayın derken fısfıs ile birkaç fıs sulamam yeterli olur mu ? Yıkadıktan hemen sonra mı vilmectin damlatayım?

Son düzenleme:
Oyla 0
Ekteki videoda canhiperi kafese nasıl sıkılması gerektiği anlatılıyor. İçine bir miktar vilmectinde katmış. Ayrıca canhiper kanat aralarına ve sırt kısmına da serpiliyor.(sırt tüyleri iyice aralanacak, göze ve solunum yollarına dikkat edilecek). Yerinizde olsam canhiperi temin edene kadar yuvalık altlarına az miktarda lcs 3 serperdim. Her gün kafesleri etkili bir dezenfektanla temizlemeye devam edin...

Oyla 0
Ekteki videoda canhiperi kafese nasıl sıkılması gerektiği anlatılıyor. İçine bir miktar vilmectinde katmış. Ayrıca canhiper kanat aralarına ve sırt kısmına da serpiliyor.(sırt tüyleri iyice aralanacak, göze ve solunum yollarına dikkat edilecek). Yerinizde olsam canhiperi temin edene kadar yuvalık altlarına az miktarda lcs 3 serperdim. Her gün kafesleri etkili bir dezenfektanla temizlemeye devam edin...

Teşekkür ederim, videoyu izledim ancak kanat aralarına ve sırt kısmına uygulandığı hali yoktu. Kuşa zarar vermez değil mi ?
Lcs3’ü dediginiz gibi bugun yuvalık altlarına serptim hocam

Oyla 0
Hayır zarar vermeyecektir. Aşırı yapmamak kaydıyla problem olmaz. Vilmectin bende işe yaradı. Tanıdığım herkeste sorunu çözdü. Sorun bildiğiniz gibi kuşla bitmiyor. Kuşu temizlemek kolay da ortamdan uzaklaştırmak zor.

Oyla 0
Herkese selamlar, bitlerle 4. Günüm. canhiper toz yarın geliyor. 2 tane 4 katlı tel kafes ayarladım onları da yarin alacagim. Birkac üretici tanıdığım “Blotic” adında bir ilac önerdiler. Cok etkiliymiş kuşun goz ve burnuna sıkmamam konusunda uyardılar. Blotic katılan suya kuşun kafasını degdirmeden suda 10 saniye bekletmek hakkında ne düşünüyorsunuz ? Kuşlara zararı olur mu ? Veteriner bir tanıdığımdan yarın bir şırınga blotic alacağım.
Yeni katlı kafesleri önlem amaçlı blotic ile mi yoksa canhiper ile mi yıkayayım ?
Biraz yaşadıklarımı anlatayım, Lcs 3 toz gerçekten işe yarıyor. Yuvaliklarda cok fazla lcs3 toz üzerinde ölmüş bir şekilde duran bitle karşılaştım. Kümesinde bit olmayan arkadaslar önlem amaçlı kesinlikle kullanmalı. Benim kümesime bit bulaşmaz demeyin önleminizi alın arkadaşlar... Bu illet insanı bu hobiden soğutuyor...
Pvc kafeslerden uzak durmanızı öneririm. Kaç gündür ugraşsam da bi yerlerden çıkıyorlar. Pvc kafes tam olarak bitlerin aradığı ortam.
Pvc kafesine bit bulaşan varsa kuşlar kafesteyse boşuna uğraşmasın, kuşları ayrı bir kafese ve ayrı bir odaya koyup pvc kafesi birkaç gün iyice ilaçladıktan sonra ve güneş altinda beklettikten sonra kafesleri elden çıkarmasını tavsiye ederim. Pvc kafes pişmanlıktır. En azından benim için.
Yardımcı olan herkese cok teşekkür ederim, birkaç foruma yazmama rağmen en çok ilgiyi bu forum gösterdi. Sağlıcakla kalın...

Oyla 0
Herkese selamlar, bitlerle 4. Günüm. canhiper toz yarın geliyor. 2 tane 4 katlı tel kafes ayarladım onları da yarin alacagim. Birkac üretici tanıdığım “Blotic” adında bir ilac önerdiler. Cok etkiliymiş kuşun goz ve burnuna sıkmamam konusunda uyardılar. Blotic katılan suya kuşun kafasını degdirmeden suda 10 saniye bekletmek hakkında ne düşünüyorsunuz ? Kuşlara zararı olur mu ? Veteriner bir tanıdığımdan yarın bir şırınga blotic alacağım.
Yeni katlı kafesleri önlem amaçlı blotic ile mi yoksa canhiper ile mi yıkayayım ?
Biraz yaşadıklarımı anlatayım, Lcs 3 toz gerçekten işe yarıyor. Yuvaliklarda cok fazla lcs3 toz üzerinde ölmüş bir şekilde duran bitle karşılaştım. Kümesinde bit olmayan arkadaslar önlem amaçlı kesinlikle kullanmalı. Benim kümesime bit bulaşmaz demeyin önleminizi alın arkadaşlar... Bu illet insanı bu hobiden soğutuyor...
Pvc kafeslerden uzak durmanızı öneririm. Kaç gündür ugraşsam da bi yerlerden çıkıyorlar. Pvc kafes tam olarak bitlerin aradığı ortam.
Pvc kafesine bit bulaşan varsa kuşlar kafesteyse boşuna uğraşmasın, kuşları ayrı bir kafese ve ayrı bir odaya koyup pvc kafesi birkaç gün iyice ilaçladıktan sonra ve güneş altinda beklettikten sonra kafesleri elden çıkarmasını tavsiye ederim. Pvc kafes pişmanlıktır. En azından benim için.
Yardımcı olan herkese cok teşekkür ederim, birkaç foruma yazmama rağmen en çok ilgiyi bu forum gösterdi. Sağlıcakla kalın...
Kuşlara zararı olur mu bilemiyorum çünkü hiç kullanmadım. Ben olsam canhiperle yıkardım. Tabii size kalmış karar. Umarım kısa sürede bitleri kökünden kazırsınız.

Oyla 0
Veteriner ilaçlarından bir tanesi Blotic ve oldukça zehirli. Dikkatli kullanmak gerekiyor. Daha önce kullanmadım eğer kuşunuzu götürme şansınız varsa veterinerde uygulayınız. Güvercinleri bu şekilde daldırma yöntemiyle ilaçlarlar. Genel anlamda kuş üzerinde ki bitler vilmectin ile ölürler ama ek olarak yapılabilir tabi ki. Mutlaka eldiven kullanınız yaparken işlemi.

Başta dediğim gibi kafes değiştirmek şart maalesef. Pvc kafesler, mdfler üremeye çok müsait ve siz bitti dersiniz bitmez. Çöp diyeceğim o ürün için :(

Oyla 0
PVC Kafes Bit Yapar mı?
Eğer ortamda bit varsa gerekli önlemler alınmadığı takdirde özellikle yazın çok sıcak havalarda hızla çoğalarak kuş ölümlerine sebep olabilir.
Eğer ortamda bit yok ise dur duk yere bit oluşmaz. muhakkak bi yerden transferle gelmesi ortama ulaşması gerekir. Bu genellik ile yeni gelen kuşlarla ortama ulaşır. Yani yeni bir kuş aldığınızda muhakkak ayrı bir kafeste ilaçlanarak bir hafta bekletilmeli ve gözlemlenmelidir. bit olmadığı anlaşıldığında emin olduktan sonra yeni kuş diğer kuşların yanına koyulmalıdır.
Ayrıca bir arkadaşınızdan alacağınız kullanılmış bir yemlikten suluktan hatta yem den bile ortama bit bulaşabilir taşınabilir.
ama durduk yere hiç yoktan pvc kafes bit üretmez. yani genel bir soru var PVC Kafes bit yapar mı ? PVC KAFES , cam kafes yada tel kafes yada ahşap kafes yoktan bit var edemez ! : ) ortamda bit var ise havaların ısınması ile hızla çoğalır..
Bitin rengi koyu kırmızı olduğu için kafeslerin rengi de koyu ise bit popülasyonunun tamamı fark edemezsiniz. yani ahşap bir kafeste binlerce bit olabilir ama siz bunun renginden dolayı 10da biri fark edersiniz. Ama kafesin rengi PVC kafeslerde olduğu gibi beyaz olur ise ortamdaki bit miktarının tamamını görebilirsiniz, fark edebilirsiniz. Hatta buda sizin bit varlığını erkenden teşhis edebilmenizi ve erkenden MÜDAHALE etmenizi sağlar.! ama beyaz renkte bit daha çok belli olduğu için, SANKİ PVC KAFES DAHA ÇOK BİT YAPIYORMUŞ ! gibi bir yanlış algı oluşmasına sebep olur. Halbuki PVC kafesler ortamdan bir kaç derece daha soğuk oluğu için bitin üremesi için daha az yatkınlık oluşturur. Ayrıca, Beyaz kasa rengi daha bitler hayvanları ölümüne sebep olacak kadar üreyemeden! görülmesini , farkedilmesini sağlar ve erken teşhis ile pvc kafesinizi çamaşır suyu karıştırılmış bir kovada sünger ile banyoda yada balkonda silebilir , yıkayabilirsiniz. Böylelikle, mikrop bakteri ve bit leri yok edebilirsiniz. Böylece, tertemiz bir ortamı tekrar canlılarınıza sağlamış olursunuz. Bu arada yemlik suluk vs gibi parçalarınızda 70-80 derece civarı ısıda ki suyun olduğu bir kovada bekletirseniz buradaki bitleri de yok etmiş olursunuz.

TAVSİYE: Ayrıca pvc kafesinizi kurduktan sonra AKVARYUM SİLİKONU nu (normal silikon gibi değildir. zehirsizdir , sürdükten 2-3 saat sonra kuşları koyabilirsiniz hemen kurur ama iki misli pahalıdır akvaryum silikonu ) kafesin bağlantı yerlerine sürerseniz yani tüm parça birleşme yerlerine doksan derecelik her açının olduğu her yere sürerseniz daha sonra bu ararlar bit ve yem vs gibi parçalarda girmez. temizlemesi yıkaması inanılmaz derecede çok çok daha kolay olur. ALINTIDIR.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Oyla 0
Geri