Bitason ense damlası kuşum kafası kanıyor

Mertbykok

iyikus.com Üyesi
2 çift muhabbet kuşlarım için vilmectin bakınıyordum çevre veterinerlerde bulamayınca internetten bitason aldım bu akşam 9 civarında damlattım hepsine fakat dişi kuşlarımdan birisinin ensesinde resmen delik oluştu tüyleri kalmadı ve kaşımaktan kafasını kanatıyor hazırda kuluçkada yatıyorken kuluçkasından da kalktı lütfen yardım edin ölmesinden korkuyorum

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 12
  • image.jpg
    image.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 12
  • image.jpg
    image.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 11
bi dahakine biraz daha aşağıya damlatın

yara derinse eczaneden terramycin göz pomadı alabilirsiniz. kulak pamuğunun ucuyla yaraya çok hafif sürebilirsiniz. günde 1 kere, 2-3 gün

bi dahakine biraz daha aşağıya damlatın

yara derinse eczaneden terramycin göz pomadı alabilirsiniz. kulak pamuğunun ucuyla yaraya çok hafif sürebilirsiniz. günde 1 kere, 2-3 gün
çok teşekkür ederim bugün alıp süreceğim
korkmayın. kuluçkada böyle şeyler yapmayın mümkünse
kan bitleri görmeye başlamıştım dışkıda ishal durumu da gelince hayvanı kurutup götürmesinden korktum o yüzden verdim tekrar teşekkür ederim

Merhaba, kan bitlerine iyi gelmez bitason ya da vilmectin. Ardap, canhiper gibi ürünler kullanmak gerekiyor.
Mutlaka yeni yuvalik almalisiniz.

Çözüm
Merhaba, kan bitlerine iyi gelmez bitason ya da vilmectin. Ardap, canhiper gibi ürünler kullanmak gerekiyor.
Mutlaka yeni yuvalik almalisiniz.
merhabalar efendim yuvalığı 3 gün önce yeni takmıştım tekrar alırım. bir de ardap veya canhiperin kullanimi ile ilgili konu var ise yollayabilir misiniz? teşekkürler

Ardap, sprey bir ürün ve hem kuş kanat altı uygulanır hem de tüm ekipmanlara kullanmak gerekir.
Canhiper toz formda bir ürün, çok ağır kokuyor ve su ile karıştırıp bit sorunu yaşanan yüzeylere uygulamalısınız. Kuşlara uygulanması uygun değil görünüyor ancak sadece 2 kez, farklı günlerde az oranda banyo suyu hazırlayıp kuşların göz ve burun deliklerine kaçmayacak şekilde suya batırmanızı önereceğim.
Kan bitleri fena istilacılar. Ahşap tüm ürünler, kafes tülü özellikle imha edilmelidir, gerekirse yeni kafes alınmalıdır. Gece harekete geçtikleri için gün içinde öbek yapma olasılıkları olan yerleri keşfedip yok etmelisiniz. Kuvvetli bir ateş de öbekleri yakabilirsiniz ya da bezle sıyırıp dışarıya atabilirsiniz.

Ardap, sprey bir ürün ve hem kuş kanat altı uygulanır hem de tüm ekipmanlara kullanmak gerekir.
Canhiper toz formda bir ürün, çok ağır kokuyor ve su ile karıştırıp bit sorunu yaşanan yüzeylere uygulamalısınız. Kuşlara uygulanması uygun değil görünüyor ancak sadece 2 kez, farklı günlerde az oranda banyo suyu hazırlayıp kuşların göz ve burun deliklerine kaçmayacak şekilde suya batırmanızı önereceğim.
Kan bitleri fena istilacılar. Ahşap tüm ürünler, kafes tülü özellikle imha edilmelidir, gerekirse yeni kafes alınmalıdır. Gece harekete geçtikleri için gün içinde öbek yapma olasılıkları olan yerleri keşfedip yok etmelisiniz. Kuvvetli bir ateş de öbekleri yakabilirsiniz ya da bezle sıyırıp dışarıya atabilirsiniz.
Gerçekten çok inatçılar hatırlıyorum, benim kuşumun yavruları varken olmuştu yuvalığı fırına atıp ardından soğuk havaya bırakmama rağmen yine de tekrar çıkıyordu, en sonunda yuvalık sıcaklık yüzünden tahrip olmuştu :) kesinlikle imha edin.

Geri