Bitlenen Oda Nasıl Temizlenir? Ah kuşlar...

GüzelKuş

Veteran
Merhabalar, 6 yumurtalı bir çift bakıyorum. Fakat nereden geldiyse kuşlar bitlendi. Bazı bitler kuşların kanını emerek besleniyorlar. Diğerleri beyaz ve kahverengi. Odada baktığım için odaya da yayıldılar.

Odada duvarlarda geziniyorlar. Her yerde geziyorlar. Tek tek bulup ezerek öldürüyorum ama baş edilmez herhalde. Bunları nasıl yok ederim?

Ardap sprey alsam odada kullanabilir miyim? Yani yatağa filan sıkılır mı? Ya da ilaçlama şirketiyle mi görüşmeliyim?

Bit durumu ciddi bir durumdur ve yüksek öncelik gerektirir. Kullandığım ürünlerden yola çıkarak öneriler sunacağım. Vilmectin almanızı öneririm. Enseye 1 damla, suyuna 1 damla yapıyorsunuz. Kullandıktan sonra 3. gün tekrar etmeniz gerekiyor. Bu vilmectin kullanmadan önce bir banyo suyu hazırlayıp içine de 4-5 damla kullanabilir, elma sirkesi de ekleyebilirsiniz. Banyo sonrası yine ense kısmına 1 damla damlatınız. Bu işlem öncesinde yeni bir kafes ve malzemeleri edinmenizi önereceğim. Temizledikten sonra kuşları başka bir odaya taşımalısınız. Ardap en etkili spreydir ama yoğun bulaşma sebebinden dolayı ek kimyasallarda gerekli.

Çamaşır suyuyla bütün kafesi temizlemelisiniz. Toz bit,pire ilaçları odada kullanılabilir. Spreyi yatağınıza sıkabilir misiniz bilmiyorum ama çok sağlıklı bir fikir gibi gelmiyor kulağa.

Yeni bir yuvalığada geçmeniz gerekebilir. Yuvalık içerisinde ürüyorlar ve maalesef yavruları maffediyorlar.

Geri