Bitmeyen tüy dökümü

Kuş Anasıı

Yönetici
Moderatör
Benim güzel kızım çıtırla yakışıklı oğlum pıtır canları sıkıldıkça tüy dökümüne giriyorlar. Geleli 1 yıl olmadı ama bu 4. tüy dökümüne girişleri. Garip ama bu dönemlerde halsiz olmuyorlar her zaman oldukları gibi neşeli oluyorlar. Dişi olan uzun kuyruk tüylerini vs de döküyor bu dönemlerde. Düzenli olarak gervit, tollyamin forte, probiyotik ve elektrolit kullanıyorum. Öyle aşırı bir vitamin takviyesi yaptığımı düşünmüyorum. Aşırı vitamin yüklemek tüy döküm döneminin uzamasına ve artmasına sebep oluyor diye biliyorum. Daha önce “Vitaminleri nasıl kullanmalıyım?” diye bir konu da açmıştım.
Sizce sebebi nedir? Herhangi bir sağlık problemleri yok çok şükür. Arada dışkıları etrafında yeşil leke bırakıyor o kadar.

Dişimiz aşırı kızışmış durumda 5 aydır. 2.5 ay yuvalık durdu kafeste ama yavru alamadık. O zaman stresten kendini mi yoluyor diye düşündüm ama hiç denk gelmedim kendine ve eşine zarar verdiğine. 1 aydan fazladır yuvalık yok. Hala çok kızışmış durumda.
Sürekli kafesten çıkmak istiyorlar. Çıkarmayınca da dayanılamayacak çirkinlikte bir ses tonuyla çığlık atıyor dişi olan. Eşine kur yapıyor sürekli onunla bir problemi yok eminim. Dışarı çıkınca da bulduğu her şeyi kemiriyor her şeyi. Kolumu bile. Odanın kapısı sunta kapının üstünü kemire kemire oymuş.

Tüm ev tüy. Sanki kedi var evde. Kafes altı zaten felaket. Anlayamıyorum artık..

Ekli dosyalar

• A343F3F8-075A-4FAE-9AB6-1FF0B11DE6F2.jpeg
    A343F3F8-075A-4FAE-9AB6-1FF0B11DE6F2.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 12
  • 711A0E79-5ADF-48B1-815A-93E2830CAEA4.jpeg
    711A0E79-5ADF-48B1-815A-93E2830CAEA4.jpeg
    986.9 KB · Görüntüleme: 12
  • DF2CEB99-398E-4248-A9E9-E92ED00F2115.jpeg
    DF2CEB99-398E-4248-A9E9-E92ED00F2115.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
Çok güzeller maşallah. Erkek kuşunuz tam olarak hazır değil gibi.
Kuşlarda tüy değişimi aslında daima olur ancak bazı dönemlerde çok yoğun değişimler oluyor. Yılda 2-3 uzun süren değişim olması normaldir. Bir kaç tüy kapsülü ise süreçte kabul edilebilir. Sizden kaynaklı değil tam olarak durum. Vitaminler, aminoasitler, banyo, ortam ısısının sabitliği ve yem / mama verme düzeni oturduğunda; kuşlar kendilerini buna göre adapte ediyor ve gelişimlerini ona göre hazırlıyorlar. Diyelim ki haftada 3 kez vitamin veriyordunuz ama bunu 1 e bazen de vermemeye başladınız. Kuş bu durumdan etkilenir ve ilk değişimi tüyüyle başlatır. Sonrası dışkıya da yansıyabilir.
Görsellerde ki tüyler uzun vadeli tüy dönemindeki kuşlarda olanlardan değiller. Tüy kayıpları oldukça bir yenisini çıkartıyorlar gibi.

Oyla 0
Çok güzeller maşallah. Erkek kuşunuz tam olarak hazır değil gibi.
Kuşlarda tüy değişimi aslında daima olur ancak bazı dönemlerde çok yoğun değişimler oluyor. Yılda 2-3 uzun süren değişim olması normaldir. Bir kaç tüy kapsülü ise süreçte kabul edilebilir. Sizden kaynaklı değil tam olarak durum. Vitaminler, aminoasitler, banyo, ortam ısısının sabitliği ve yem / mama verme düzeni oturduğunda; kuşlar kendilerini buna göre adapte ediyor ve gelişimlerini ona göre hazırlıyorlar. Diyelim ki haftada 3 kez vitamin veriyordunuz ama bunu 1 e bazen de vermemeye başladınız. Kuş bu durumdan etkilenir ve ilk değişimi tüyüyle başlatır. Sonrası dışkıya da yansıyabilir.
Görsellerde ki tüyler uzun vadeli tüy dönemindeki kuşlarda olanlardan değiller. Tüy kayıpları oldukça bir yenisini çıkartıyorlar gibi.
Anladım teşekkür ederim. 2 gündür azaldı tüy dökmeleri. Uzun kuyruk tüylerini falan da döküyorlar diye panik yapıyorum sanırım. Erkek kuşum eşinden çok bana düşkün. Hatta eşinden çok bana kur yapıyor maalesef. Odadan çıksam direk peşime geliyor. Bazen dişi benden kıskanıp dövüyor ? Bakalım napacağız bunlarla

Oyla 0
Bazı kuşların uzun tüy kökleri çok iyi gelişmemiş olabiliyor. Bu nedenle ufak bir çekimle bile düşüyor. Hastalık durumu olmadığını düşünüyorum ben.

Oyla 0
Geri