Böcek

GülşahKandemir

Forum Sakini
Merhaba arkadaşlar. Kuşlarımın dökülen tüylerini yıllardır bir kutu içerisinde biriktiriyorum. Fakat bu tüylerin üzerlerinde ve tabanda nokta kadar siyah,beyaz böcekler gördüm. sprey ile kolonya,sirke falan sıktım ama bu sabah düzenlerken tekrar gördüm aynılarından. Kuşlarıma gelmesinden korkuyorum bunlar bit midir nedir yardımcı olabilir misiniz? mesela ne sıksam bu böcekler ölür?

Küçük nokta kadar siyah ya da kahve ise + hareket halindelerse bit. Kuşlarda olmalı ki o bölgeye yuvalanmış olmalılar ya da kuluçkadan çıktılar.
Acilen tüyleri uzaklaştırın ve kafes, aksesuarlar, dip köşe temizlik yapınız. Kuşlara da vilmectin parazit ilacını alıp enseden kullanınız.
Dış Parazitler, Bitlerle Mücadele - Vilmectin

Vilmectini sulandırıp sprey ile öldürebilirsiniz. Diğer türlü sirke vs gibi şeyler çok az oranda etki etse de yeterli olmuyor. Virkon-s gibi ürünler kullanılabilir kafes hijyeni ve çevresi için.

Oyla 0
Küçük nokta kadar siyah ya da kahve ise + hareket halindelerse bit. Kuşlarda olmalı ki o bölgeye yuvalanmış olmalılar ya da kuluçkadan çıktılar.
Acilen tüyleri uzaklaştırın ve kafes, aksesuarlar, dip köşe temizlik yapınız. Kuşlara da vilmectin parazit ilacını alıp enseden kullanınız.
Dış Parazitler, Bitlerle Mücadele - Vilmectin

Vilmectini sulandırıp sprey ile öldürebilirsiniz. Diğer türlü sirke vs gibi şeyler çok az oranda etki etse de yeterli olmuyor. Virkon-s gibi ürünler kullanılabilir kafes hijyeni ve çevresi için.
Beyaz nokta gibi olanlar yavru o zaman. Bu arada şuan beslediğim kuşlara ait bir tüy yok daha bundan önceki ölen kuşlarıma ait tüyler var o kutuda. Yinede alayım o dediğinizi. Teşekkürler

Oyla 0
Geri